lördag 14 februari 2009

En kram och ett tips...

Jag känner för att skriva ett litet inlägg trots att jag egentligen gått in för en bloggpaus.

Varför jag plötsligt känner för detta inlägg beror helt enkelt på två saker.... Det ena är för att det trots allt är alla hjärtans dag idag och jag vill så gärna ge lite "kärlek" till alla er som betytt så mycket för mig under min bloggis resa. Det har varit en fröjd att få ta del av all inspiration som ni bjudit på. Det har även varit en fröjd att få "lära känna" en del lite mer på djupet och lite mera på det personliga planet.

Jag själv kan ju som bekant vara lite väl personlig, men det vittnar bara om vem jag faktiskt är. Det är ju liksom min personlighet. Det är supersvårt för mig att "pladdra" vidare om saker och ting här på bloggen och hålla färgen om att jag egentligen mår dåligt. Det är därför jag egentligen valt att ta min paus nu..... för att det är omöjligt för mig att skriva glada saker när något egentligen tynger mig.

Som ni säkert förstått har jag drabbats av en personlig kris, en kris jag inte kan berätta om, även fast min person egentligen vill dela med sig av både gott och ont. Det jag kan säga är att jag trots allt sträcker på mig varje dag, drar bak axlarna, trycker fram rattarna, lyfter på hakan och säger till mig själv gång efter annan att "Det som inte knäcker en, det stärker en" Det har blivit mitt nya motto!


Nu till min alla hjärtans dag kärlek....

Jättebamsekramar och massor med blogkärlek till er alla som läser min blogg och särskilt till er som lämnar så rara kommentarer.



Nu till någonting helt annat som jag så gärna vill dela med mig av. Jag har nyligen hittat en blogg som får mig att må så väldans bra. Självklart vill jag ju att alla ni även ska få möjlighet till det.

Denna blogg skrivs av en liten flicka som är 11 år. Olivia heter hon och bloggen heter Fia Lotta Larsson. Olivia är en bedårande liten varelse som skriver på ett härligt moget sätt för sin ålder. Det är ....hör och häpna en inredningsblogg! Olivia har trots sin ringa ålder redan anammat vikten av detaljer kring inredning och beskriver det jättefint på sin blogg.

Jag vet inte vad det är som gör mig så glad och på så bra humör efter att ha varit inne och läst hos Olivia. Något speciellt är det i alla fall med de tjejen. Kanske, kanske beror det även lite på att jag är en "tjejmamma"..... vem vet:)

Olivas stolta mamma Tina har även hon en jättefin inspirerande blogg som jag besöker ofta och gärna. Peppar och Vanilj heter den. För ett tag sedan efterlyste Tina bloggar som skrivs av unga personer. Inte bloggar som enbart handlar om mode och saker som tynger tonåringar, utan bloggar med lite mer "normala" innehåll eller kanske likasinnade som Olivia. Känner ni till någon sådan annan blogg kan ni väl tipsa Olivia om den.




Den här Awarden fick jag för länge sedan utav flera av mina favoritbloggar som jag sedan själv delade ut.

Nu vill jag även ge den till Olivia. En gullig award till en gullig tjej! Klockrent!

Vad passar bättre en dag som denna liksom;-)



Avslutningsvis kan jag berätta att SVT- sporten hört av sig i dag igen och har för avsikt att intervjua Ludde (coach Balrog) och Emelie Lindström (en av spelarna i laget) som leder skytteligan stort i samband med dagens elitseriematch mot serietvåan IKSU.

Håll ögonen öppna ikväll;-)

32 kommentarer:

Helena sa...

Skickar en massa kramar till dig och hoppas att allt löser sig så du mår bra snart igen!!

Ha en mysig alla hjärtans dag!

Tinnar och torn sa...

Jättekram till dej min vän på alla hjärtans dag! Hör av dej om du behöver hjälp med något, vad som helst :o) Miss you! P.

Familjen Eriksson sa...

Hej Vännen!
Tänker på dig...

Hjärtekramar!

Olivia sa...

TILL DEN BÄSTA!
Tack snälla du! Åh vad jag blir glad :) Nu kommer mitt léende finnas kvar på mina läppar hela kvällen.. Ha det gött :P Hoppas att du orkar blogga snart igen för jag saknar dina fina inlägg.

K R A M I S // O L I V I A

Ina sa...

skickar många jätte kramar och hoppas att det som tynger dig snart lämnar dina axlar.

ha det så gott och jag hoppas se dig tillbaka snart.

kramis Ina

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Jag hoppas verkligen att det som du går igenom just nu går över och att du kommer ur på andra sidan lite starkare. Jag har verkligen tyckt om att läsa din blogg och dina "små" betraktelser på livet och jag hoppas att du kommer tillbaka. Många många styrkekramar till dig!

Ulrika

Anonym sa...

Tjoho, jag såg intervjun, och då hade jag inte ens läst här innan, jag som ALDRIG tittar på sport... men när de nämner Balrog så spetsar man öronen:). Trist att du inte är på topp just nu, men du vet hur man kan tänka; Det blir bra när det är färdigt. Det är ett bra sätt att tänka. Hoppas verkligen att vad det än är som tynger dig, lättar och flyger iväg snart.
tusen kramar

Erika sa...

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAMIS!

petra sa...

Massa alla-hjärtans-kramar till dig.

jag har oxå varit inne på Fia-lottas blogg, för jag tyckte det var märkligt, bloggare med så stora ord, osså var hon bara 11 år, hihi.
Men gulliga blorrawarden passar till henne.

Ta väl hand om dig
många varma kramar

Villa Bellan sa...

Hej!
Hoppas du snart mår bättre och att alllt löser sig :)
Kommer sakna ditt bloggande!

Helene

Anonym sa...

Hej hjärtat!
Nu har jag två tips jag måste följa upp, tv-sporten och Olivias blogg. Hur kunde jag missa reportaget om Balrog??? Tv-sporten satt ju William och tittade på medan jag låg och läste bredvid... missade det ändå totalt... får kolla på nätet istället!

Jag hoppas att jag och Josefine (ev William också) kan komma och kolla på söndagens match. På lördagen har William hockeymatch och den vill vi ju inte missa. Vi satsar på söndagen och jag ser så himla mycket fram emot att få träffa dig och ge dig största bamsekramen!

Varmaste kramarna Malin

Anonym sa...

Kram!

ColonialEast sa...

Hej Maria! Vad jobbigt det låter. Hoppas att du mår bättre snart!! Önskar att jag kunde hjälpa till med något. Kan jag? Kram, Petra

PS. Såg Luddes intervju på TV utan att ha läst ditt inlägg innan. Förstod att det var din man. Kul!!

Karlsebakken 37 sa...

Åh vännen, här kommer massa kärlek tillbaka (en dag i efterskott...)!

Blev så glad av din kommentar, hormonell som jag är så började ju tårarna rinna lite hos mig också. För att du är så söt, glad och snäll, för att jag tycker så mycket om dig, för att vi aldrig har setts men ändå är du så söt och för att det är så himla orättvist att kriser drabbar så fina personer som inte är förtjänt av det överhuvudtaget... :(

Hoppas verkligen, verkligen att saker och ting snart blir bättre för dig. Är så glad om jag kunde göra åtminstonde en liten stund lite bättre. Hang in there, håll huvudet högt och visa dem vem det egentligen är som bestämmer vart skåpet ska stå.

Nu ska jag försöka ta tag i den här söndagen, ta en liten promenix med Odin, städa lite och säkert ta en eftermiddagslur - även om jag inte längre är konstant "bakfull" så är jag fortfarande kvar i zombiestadiet. Sova är det enda jag egentligen har lust att göra...! Sköt om dig vännen, ha en skön söndag, så hörs vi snart igen!

Massa, massa stora och varma kramar från mig till dig

Anonym sa...

Hej Maria!
´Här kommer en hel hög med styrkekramar till dig.Hoppas att allt ordnar upp sig för dig så fort det det bara går. Tänker på dig.Har tänkt lite extra på dig nu när vi flyttade in igår och hur du skrev om känslan du hade när du skulle flytta in i ert hus.

Ta nu hand om dig.
Må så gott.
Helena

Linda sa...

Skickar en jättestor KRAM. Hoppas allt ordnar sig. Var rädd om dig!

Anonym sa...

Hej gulliga Maria!

Tack för din omtänksamma kommentar och för att du bryr dig. Vi tog en spontan minisemester i snön eftersom barnen hade sportlov. Sedan måste jag väl också erkänna att det inte är lika kul att blogga längre. Tror alla som byggt hus kännt samma sak. Men jag fortsätter väl ett tag till, men kanske inte lika regelbundet som förut. Vi får se...

Tråkigt att höra att du går igenom något jobbigt just nu. Jag vet precis vad det innebär att känna sig ledsen och inte orka hålla upp någon slags fasad utåt. Jag, liksom du, är en öppen person som gärna delar med mig av sorg och glädje. Men av hänsyn till närstående får man ju inte pladdra på hur som helst. Speciellt inte på en husblogg....

Jag gillar ditt nya motto! Det är verkligen så sant. Svårigheter ingår ju tyvärr i livet för alla periodvis. Du vet väl föresten att det kinesiska tecknet för ordet "KRIS" är detsamma som för ordet "UTVECKLING". Det brukar jag tänka på!

Ha det nu så jättebra! Jag tänker på dig och hoppas att du tar hand om dig riktigt ordentligt under din paus.

Kramar i massor

//Charlotta.

1+2-barnsmamma Carola sa...

Bloggkramar i massor till dig! Hoppas det vänder snart.
Kram

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hej Maria!
Klart att du ska ta en paus om det är så du känner. Borde kanske göra detsamma just nu när jag har häcken full, fast jag kan (precis som du) ändå inte låta bli att skriva när jag tycker att det känns "befogat". Du och jag verkar vara lika i en hel del saker, (om man bortser från utseende och sportintresse, hehe) fundamentala saker, som till exempel att gilla läget när det kör ihop sig och försöka göra det bästa möjliga av situationen. Spotta i nävarna och tänka att det som inte dödar härdar, för så är det.
Skickar en bautakram till dig och hoppas att solen skiner på dig. Också.

En mammas drömmar sa...

Stor kram min vän. Hoppas att allt snart blir bättre!
Kram
Kia

sandyekman sa...

Blä för sånna perioder i livet.
Önskar jag kunde blåsa bort de tunga mörka molnen så att du fick se den fina klarblå himmel som gömmer sig däruppe.
Sköt om dig å så vet du att vi finns här för dig när vill å orkar!
KRAM

Josefine sa...

Hej!
Vad fint du har det på din blogg!
Jag börja blogga för jag blev nog lite aven sjuk.Lundins nya hus är verkligen ett perfekt namn tycker jag.

Mvh Josefine

Anonym sa...

Hmmmm, såg att du hade lämnat en kommentar inne hos Josefine och du vet, jag är ju nyfiken så jag var ju tvungen att kolla hur det kom sig... och jaha, hon har varit inne här och lämnat en kommentar! Hihi jag blir bara så full av skratt;)
Synes på söndag!

Kram Malin

Anonym sa...

Massor av styrke kramar till dig från mig. Hoppas allt löser sig för våran "SantaMaria" och bördan på dina axlar flyger veck!
Massor av kramar Lotta

Karlsebakken 37 sa...

Här kommer tisdagskramar från mig till dig! Kämpa på min favvis-spanjackska, miss you. Stor kram C

Favoriterna sa...

Hej Maria. Skickar oxå många stora kramar till dig och hoppas att allt ordnar sig snart.
Vi har nu flyttat in i huset och det känns underbart. Jag kan inte låta bli att gå omkring och le. Nu återstår ju allt pyssel med att iorningsställa oxå. Men det är ju kul.
Ha det så bar du kan nu.
Kram Jessica

Vimsingen sa...

kram på dig gumman. Hoppas altl snart blir bättre. Är det något jag eller någon annan har ute kan göra för dig är det bara att hojtat till.
Många krammar
Vimsingen

Anonym sa...

Hoppas att du snart är tillbaka och bloggar vidare! Du vet väl att kriser är nyttiga hur jobbiga de än må vara.. de leder till personlig utveckling. Ingen vidare tröst dock då man befinner sig i dem..
Hälsningar från Annika

mie sa...

Nu saknar jag dig så sjukt mycket!!!! Men fortsätt vila i lugn och ro, det är bara du som bestämmer hur lång paus du behöver. Men jag tänker på dig och kikar in varje dag.
Kram till hela familjen.
PS! jag kikar överallt efter info om damdemonerna och just erat efternamn ;-)
Glöm inte att du är en väldigt värdeful person.

Anonym sa...

HEJ!
Klart att vi kommer!! Jag har ju funderat lite fram och tillbaka med tanke på att du kanske inte mår på topp nu och om det skulle kännas tokigt om då vi dök upp mitt i allt... Men om du vill så är det klart att vi kommer!!

Det blir jag, Josefine och William som kommer, men vi vill givetvis betala din toka;) Josefine har dansträning som slutar kl 12.00 och sedan tänkte vi dra på en gång så vi borde väl vara där runt 13.30 beronde på hur smidigt det går att hitta... Men det ska väl inte vara några problem? Det är väl bara att svänga av vid kungens kurva typ....

Herrejisses så kuuuul det ska bli!!! Men som sagt, bara om det känns okej för dig! Är det bad timing nu så finns det alltid en anledning till en sväng förbi Stocholmo för en senare träff;) LOVA att du säger som det är!!!! Jag tar absolut inte illa upp utan vill ju att du ska må bra;)

Kram Malin

Anonym sa...

Hej Maria!

Ville bara titta in hos dig och kolla läget och önska trevlig helg. Jag hoppas att du mår bra och att du just nu sitter och myser i bastun med Ludde. Själv har jag precis blandat den traditionella fredagsdrinken och nu skålar jag med dig!!!!

Ha d gott!

Kramar //Charlotta.

Anonym sa...

Men då syns vi vid halv två!! Magpirr.... herregud så kuuuuuuuuuul!!!

Kram Malin