måndag 29 december 2008

God fortsättning

Nu har vi julat. Vi har ätit, njutit, mysat, pysat och bara haft det så skönt. Det bästa med julen är ändå att få vara tillsammans med sin familj. Den bästa julklappen är att barnen VILL vara hemma och bara vara med sina föräldrar.
.

Det är något speciellt med alla "första gången i nya huset moments" Nu kan vi även lägga första julen i våran minnesbank. Vilken härlig jul vi haft! Vi har verkligen kunnat lagt allt annat åt sidan för en gångs skull. Ingen innebandy i mellandagarna. Vi har haft matcher eller turneringar eller/och Europa-cup spel i mellandagarna så långt tillbaka jag kan minnas. Detta var alltså inte bara första julen i huset útan även första julen utan några uppbrott. SÅ UNDERBART!
.

De senaste dagarna har det ändå börjat klia lite i fingrarna och vi har faktiskt tagit oss an ett projekt här hemma som inte varit klart. Mer om det i ett eget inlägg.
.




Trots att våra barn är stora får de ändå många paket av tomten. De är ju så snälla;-)



Köksön visade sig vara en perfekt "buffeplats" Allt dukades fram där och det var bara att gå runt ön och plocka på sig av alla smarrerier utan att stångas och trängas med de andra.




För en gångs skull stressades det inte. Ni vet när barnen är små och förväntansfulla. De vill ju inte att farmor ska sitta och käka i evighet. De vill ju ha julklappar!

Nu ville ingen av oss att middagen skulle ta slut. Vi hade det ju så mysigt. Därför blev det många pauser och vi åt och njöt läääänge!



Många varv bidde det runt buffen. Bra för då kunde man åtminstone gå av sig någon kalori mellan varven.



Mycket puss och kel har jag haft det med mina fina döttrar!



Och Ludde fick äntligen lov att spela för fullt på sitt multi-room system. Han fick Il-Divo cd.n i julklapp och den spelades på full kräm!

Till och med jag som är lite allergisk mot höga ljud blev imponerad. Jädrans vilket ljud. Det var nästan som att vara på konsert (fast med rent ljud) hemma! Jag var tvungen att gå en runda utanför huset för att kolla om det kanske skulle störa grannarna eftersom det är ganska tätt mellan husen, men det verkar som om det är välisolerat.

Trots att vi haft det så skönt och mysigt har jag saknat min blogg och er där ute. Hoppas att ni alla haft det bra och att ni njutit av er juletid so far.

Igår när vi öppnade ännu en chokladask (vet inte vilken i ordningen) tog jag ett höstlöv, inte för att jag tycker om det utan för att en av mina kära bloggvänner berättat på sin blogg att det är hennes favorit. Jag tog höstlövet och tänkte på Malvis;-) Det bevisar om något att jag faktiskt tänker på er och att jag saknat er!

Jag har även fått julhälsningar från andra bloggare jag tidigare inte vetat om att de funnits än mindre att de följer min blogg. Ni har skrivit jättefina kommentarer hos mig och jag skall ta mig tid att lära känna även er.

God fortsättning på er alla, och som sagt återkommer snart med lite bilder på det pyssel vi haft för oss under mellandagarna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh, vilket julbord!! Nyss var jag så less på all julmat, men när jag får se ert dignande julbord med alla godsaker så är det ju inte utan att jag blir lite sugen ändå!

NÅ, vad tyckte du om höstlövet då?!? Visst smakade det bra? Speciellt med en kopp kaffe till... fint sörrö;)

Så härlig familj du har - det är så mysigt med alla bilder på alla kramar och pussar på familjen. Det kan nog bli ett nyårslöfte för mig - mer bilder på kramar och pussar! (Och gärna på samtliga i familjen - jag är ju oftast bakom kameralinsen och får inte vara med... buuu....)

Ha det gott vännen!
Kram Malin

Anonym sa...

Kom på en sak! INSPIRERA MIG! Vad bjuder du på nyårsafton (eller är det hemligt, läser guldKohonen bloggen?)? Skulle vara kul att pröva något nytt Fnatterecept till nyår, om du har tid....

Kram igen då!
Malin

Anonym sa...

Men DU - det låter alldeles ljuvligt gott!! Det får det bli!!

TACK snälla, söta, rara!!

Kramar i mängder Malin

Anonym sa...

Å, vad mysigt allt ser ut!! Och så god mat! Har ni blandat traditionellt svenskt med lite tapas eller?:)
Snygga uppläggnginsfat har ni också! Passar så bra in med allt det andra
Visst är det härligt att vara ledig och bara vara, att bara njuta av att inte måsta något. Jag tycker att det är härligt!! Börjar inte jobba förrän den 7 januari, jobbar en vecka, och åker sedan till Thailand med Josefin... mums!
kram och ha det bra!

Tinnar och torn sa...

Hejsan syster! Inne en jättesnabbis på lånad dator. Saknar dej med. I mellandagarna kunde jag ju glömma att göra något annat än flytta kartonger och handla diverse saker som vi MÅSTE ha. Blir lugnare att träffa min bloggis sen senare i januari ;o) Ni verkar haft en härlig jul. Vi har med haft det himla bra faktiskt trots flytt och stök. Vi tog lite flyttledigt just juldagarna. Massa kramar från Rapuntzel/jacke

Erika sa...

Jätte mysiga julbilder från nya hemmet. Förstår att det kan vara skönt att slippa alla uppbrott och bara kunna umgås hur mkt man vill.

Anonym sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det.Er första jul i nya huset.Härligt.
Vi har inte hunnit fira så mycket jul.Har mest varit på bygget.
Vi planerar ju att flytta in 14 februari så nu är det allt lite stressigt.Men också alldeles underbart,ja du vet ju.Ser fram emot att se vad det är för projekt ni haft för er.
Ha en god fortsättning.
Kramar Helena

Familjen Eriksson sa...

Hej gulle dej!

(Enda gången jag stavar dig på det sättet är när det måste rimma...)

Tack för kommentaren!!! Jag fattar precis vad du menar ;) Det är bara det att en raketforskare måste analysera allt hon känner, tycker eller upplever.

Vilken mysig gran ni fick med alla matchade paket under. Och "ön" passade perfekt till julmaten.
Vi lassade upp allt på långa bänken i köket...

Eftersom jag sitter på jobbet nu är det väl bäst att jobba lite också.

Pusspuss!

Föresten... igår när jag var inne på andra bloggar fick jag först skriva "exuall" (utan S) och sen "sycho" (utan P) Men varför var inte det på din eller Pellans så vi hade kunnat fnissa tillammans???
Nu måste jag skriva sprenc, och det är ju inte lika skoj.

Anonym sa...

Jag dreglar över bilderna på Lundins julbord. Eftersom jag inte är någon stor fan av traditionell julmat så bara älskar jag din tapas-variant. Skall komma ihåg detta till nästa jul...

//Charlotta.

MITT VITA HUS sa...

Vilka snygga handtag ni har i köket undra om det är samma som vi ska ha från HTH??? Jättefint ni har fått det iallafall.. KraM M