måndag 1 december 2008

Mera hall.

Jag håller fortfarande på och försöker trixa till det i vår stora hall. Sakta men säkert faller bitarna på plats.

Igår hittade jag det här fina Marockanska thebordet på Bolagret. Bolagret har verkligen fina saker till humana priser. Det är kul att köpa sånt man gillar som inte är allt för dyrt. På så sätt kan man variera sig ofta. Jag är en sån som ständigt möblerar om och byter plats på saker.

Det gör Ludde väldigt förvirrad ska ni veta. När stackarn väl lärt sig vad sakerna står eller finns har de plötsligt fått ny plats;)Egentligen tycker jag att the är det äckligaste som finns, men jag behöver ju inte sitta vid brickbordet och dricka just the.Under trappen skall en nätt liten svart fotölj stå. Även den kommer från Bolagret. Tyvärr var den slut för tillfället men kommer att komma in till butiken igen på onsdag. Om jag har tur alltså. På fåtöljen ska jag lägga en Ludde och då menar jag inte min Luddegubbe utan ett fårskinnsLudde från IKEA .

På väggen ovan brickbordet ska jag sätta en grej jag just fått hem från Vimsa dekor. Jag har inte bestämt än om jag ska ha den direkt på väggen eller om jag skall rama in den. Jag "fnular" ett tag på den du Viveka;)

Hörnan under trappen blir lite mysigare nu än tidigare då vi hade en expedit hylla där. Vantar och mössor har vi ordnat plats till i lådor i lumigarderoben till vänster om ytterdörren, och Alexandras 2 moppehjälmar får ta plats uppe på hennes kattvind så länge. Det är ändå inte moppeåkartider nu.

Ja vad ska man med en liten sittplats under trappen då?

1. Om det kommit någon på besök och skall gå och tar ooootrolig lång tid på sig att klä sig eller har hundra saker till att berätta kan man ju alltid slå sig ner där medan man väntar på att gästen blir färdig;-O

2. Eller om man blir trött halvvägs från sovrummet när man är på väg till badrummet kan man pausa där en stund.

3 Kanske kan det vara mysigt att sitta där och gå igenom dagens post?

4.Eller så kan man bara sitta där och "chilla" en stund och glo ut över den öppna hallen och ner ut mot de stora fönstrena i matsalsdelen.

Vad tror du Malvis? Börjar det arta sig?

Fortsättning följer.....

18 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Jag skulle satt mig där, under trappan, och bara njutit av er vackra hall. För säkerhets skull, skulle jag haft med eget te, för tehatare vill jag inte bli bjuden på te av:) eller skulle jag tagit ett glas vin där under trappan, och så skulle jag fnulat lite över hur gott det är att leva, och hur gott det är att få nya nätvänner:)
kram

Helena sa...

Vad fint det blir.Gillar speciellt de tre små ljusstakarna på thebordet.Var har du köpt dem?
Eran hall kommer att bli kanonmysig när du fått husera lite, så du kommer säkert att villa sitta i din svarta fotölj med ett glas vin och bara njuta .
Ha det !
Kramar Helena

charlottas hemmaplaner sa...

Tjänare Maria!

Vilken snygg hall! Det svarta golvet är bara så läckert! En liten fåtölj kommer att bli perfekt där under trappan. Tänk att jag VET vad du beställt på Vimsa dekor. Något som jag också vill ha på min hallvägg... ;-)

Jag har fått ditt mejl. Jag skickar en rulle full med björkar till dig imorgon. Ser fram emot att få se det färdiga resutatet av detta projekt på bloggen!!!

Kramar

//Charlotta.

Anonym sa...

Men du Pinglan - vad snyggt du fnular på! Thebordet var ju verkligen superläckert och med de tre ljusstakarna såg det shiiiitsnyggt ut!! Det blir ju himlans snyggt där under trappen också, mycket mysigare med en fåtölj tycker ju jag då då!! Det där har du fnulat till bra tycker jag!!
Hm, nu har du ju gjort mig nyfiken igen! Du får sluta med det där;) Vad är det nu du har beställt från Vimsa??? Skynda dig att visa, jag spricker....;)
Ha det gott!
Kram

Maria sa...

Helena, jag har köpt de tre ljusstakarna i Thailand. De matchar bordet jättebra då de har samma mönster på "silvret"

Nå Helena hur går det med dina bloggplaner? Du är inte sugen på ett litet inlägg igen??? Bara maila mej, det vet du;)

Kram Maria

ColonialEast sa...

Hej Maria! Superfint bord! Ett sånt skulle jag också vilja ha fast jag skulle ställa mitt vid badkaret så man kan ha lite schyssta badoljor och sånt där eller kanske ett glas rött a la Viveka. Kram!!

Helena sa...

Gulliga Maria.Mina bloggplaner ligger lite lågt just nu.Kan hända att jag gör ett litet gästinlägg för att visa hur bygget framskrider.Jag mailar dig om det blir så.
Många varma kramar.
Helena

Lyckan Vinkel sa...

Det blir ju jättesnyggt. Du kan du!!!
Ser fram emot bilder när det är klart.
Kram Jessica

Karlsebakken 37 sa...

Men alltså - kan vi sluta att tänka så lika...?? LIte småscary om jag får säga det själv - jag har ju samma idéer för vår hall såsmåningom! Hmm, great minds think like som de säger, vi är allt bra vi! ;) Jag har tänkt med den "runda" Ektorp-fåtöljen i mörkbrunt skinn i hörnet nedanför trappan. Har inte kommit så långt som till anledningar till varför - jag nöjer mig med att konstatera att jag vill ha det och tänker skaffa det. Punkt. Och den kommer säkert komma till användning. Till något jätteviktigt. Absolut. Hämtat dig från dig supermegafixarpysslar-helg?? Kramelikram!

Leena sa...

Jisses i himmelens höjder (man kan nästan tro att jag är religiös med den svadan)!!
Alltså, det är inte alls länge sedan jag var här (känns det som) och nu när jag kommer hit finns det 800 nya inlägg (känns det som) och du har farit fram som den värsta tornado och pyntat tjohejsan i varendra vrå...Maria, jag blir fan alldeles MATT!! Hur har du hunnit!? Är du uppe 24 timmar om dygnet, eller gör du allt i överljudshastighet? Jag fattar det inte. Hinner knapp uppdatera min egen blogg med några rader, än mindre veckohandla eller julpynta (med mina 12 julpyntsaker), medan du har julpyntat ett helt hus, skrivit en halv roman, överlämnat stege och duttat med äldsta dottern, fixat julklappsstege till yngsta, läxat upp blivande svärsonen och...ja, pust, pust, pust. Du känns banne mig som ett pyssel-under!

Men det har blivit himla mysigt:-) Och jag tycker att det var jättesnyggt med de vita gardinerna till soffan. Och tebordet ÄLSKAR jag!

Kramkram

Anonym sa...

Hi hi, hej mitt i natten!
Sov sött!
Kram

(Tordes ju inte annat än att göra en liten hälsning, ifall du skulle se att jag tassat runt hos någon annan inatt...;))

Familjen Eriksson sa...

Jag ser att det är dags för ett besök hos Lundins snart. Hallen blir ju kanonsnygg. Och en gammal en som jag kan ju använda fåtöljen när jag ska kränga på mig skorna.

Bolagret har ingen nätshop va? Skulle kunna tänka mig två the-bord i vardagsrummet så att vi vuxna kan äta där vid behov. Annars får de stå framför fönstren.

Jag var tvungen att göra ett gipsbyte idag men det blev lila igen, vill ju inte behöva byta nagellack ;)

Kramis

Tinnar och torn sa...

Jag vet, helt hysteriskt på jobbet just nu. Varenda människa är sjuk.....Massor att göra hemma med. Inatt kanske det är lugnare...pepparpeppar...Hinner inte tänka ens...Kraaaaam

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej igen kompis!

Mitt råd om Vimsa-grejen:

Sätt upp direkt på väggen utan ram. Kommer att göra sig SÅ fint till den vita väggen, det svarta golvet och fåtöljen som du skall köpa. För jag antar väl att du köpt Vimsa-grejen i svart med vit text?

Din hall kommer att bli perfekt!

talludden sa...

Supernice!
Sprang direkt in på bolagrets hemsida för att titta på bordet men hittade det inte.
Bolagret är en favvis.
Just nu är det skyltfönster på hela min blogg. Välkommen att fönstershoppa;)
PUSS Å KRAM

Familjen Eriksson sa...

Hej Gumman!

Smiter in lite snabbt här under mötet, tihi

Det kändes lite konstigt i foten, därav gipsbyte. Det hade blivit lite fuktigt... Luktade inte blomma.

Undrar om Bolagret finns i Karlstad???

Nu måste jag nog fortsätta lyssna;)

Puss o hej!

svartataket sa...

hahaha, det är samma sak hemma..när maken just lärt sig så är det bytt..men o andra sidan minns han inte saker i skåpen som stått på samma plats i 10 år eller vart han själv kan ställa saker..så det kvittar nog..hahah
KRAM OCH TREVLIG HELG!

Anonym sa...

Måste bara lägga in att ni har så otroliga fint hemma. Du/ni har skit bra smak. Super snyggt allt du gör!
Kramar från www.projektbjörkbacken.blogg.se