tisdag 29 april 2008

CASA REAL

I Spanien döper man alltid sina hus. En del namnger husen efter sina barn, andra efter någon ort de ursprungligen kommer ifrån och ibland ser man hus med påhittade namn.

Jag har alltid drömt om att bygga ett hus i Spanien, gärna på Mallorca. Mina föräldrar kommer från Madrid, men vi har tillbringat många sommrar på Mallis.

Det är mitt paradis. Där finns det många orörda guldkorn och fantastisk natur. Dessutom bor det många kära vänner och bekanta till oss där. När vi gifte oss sommaren 2001 var det en självklarhet att ha brölloppet på ön.

I min dröm så skulle jag döpa mitt sommarresidens till "CASA REAL"

Varför då undrar kanske ni?

Våra barn heter Rebecca och Alexandra, de är det finaste jag har. RE, står för Rebeccas två första bokstäver och AL för Alexandras. I Mina ögon så är mina vackra döttrar mina "prinsessor".

Real betyder kungligt på Spanska. I centrala Madrid finns det ett kungaslott som heter Palacio Real. Mitt emot slottet föddes och växte min far Carlos upp. När min farfar Fernando levde så åkte vi ofta dit och hälsade på. Jag har många barndomsminnen då jag lekte kurragömma i slottsparken med mina bröder och kusiner. Det fanns/finns härliga labyrinter där som var perfekta för lek. Jag har alltid varit fascinerad av just ordet Real och det Spanska slottet.

Nu bygger inte vi hus på Mallis utan i Sverige. För vår del så är det väldigt långt till att någonsin kunna bygga ett eget hus på Mallorca. Om vi inte vinner på Lotto vill säga;-)

Därför har jag nu istället bestämt mig för att döpa vårt Svenska hus till just "CASA REAL"

Viva Espana;-)

3 kommentarer:

Sara Small Town sa...

Casa Real är ju ett jätte vackert namn på ett hus! Ståtligt och med så vacker innebörd.

Skulle jag gå på samma namngivningsprocedur till vårat hus, skulle det kanske heta Villa AmVi. Inte direkt fel, men å andra sidan inte lika fint som CASA REAL.

Annars har vårat gamla hus redan ett namn sedan drygt hundra år: "Villa duvan" efter kvartesnamnet DUVAN NR 6.

Ha en bra dag!

David sa...

Innan jag läst klart hela inlägget trodde jag att du syftade på Real Madrid! =)

mie sa...

Halloj ;-)
Det är inte ofta som jag stöter på folk som har förmågan att hedra sina barn så som du och Ludde, men när jag gör det så blir jag alltid lika lycklig! Lycklig för er skull att ni har förmågan och lycklig för jag vet att det finns 2 underbara tjejer/prinsessor som har fått lära sig vilket värde de har.

Syrrans hus har jag som sagt döpt till katedralen :-) mitt eget lilla ormbo kallar jag "organiserat kaos" och ditt och Luddes hus ser verkligen ut som Casa ReAl - lika vackert som speciellt ;-)

Skalman lär besöka Botkyrkahallen snart, han tackar för hinten ;-)

Jag valde en virkad modell till mina gästfiltar på altanen - hittade den på Plantagen :-)