fredag 11 juni 2010

Fredagspladder

Ringde imorse till lillebror som fyller år idag.

-Grattis brorsan.

-Tack syrran.

-Blablablablabla...

-Blablablablabla...

-Blabla.

-Förresten syrran. Caroline (min svägerska) undrar varför du inte bloggat på en vecka.

Svaret är för att jag inte haft någon lust helt enkelt.

Ibland är det roligt, ibland inte.

Det har hänt en del sedan sist.

Ludde har äntligen blivit klar med garaget och förrådet. Han har slitit på duktigt och nu äntligen så kan vi utnyttja även de kvadratmetrarna som sig bör.

Jag har varit på en 40 års skiva hos kompis som visade sig vara ett överraskningsbröllop. Så roligt det var.... Jag och mina väninnor blev så till oss av allt lyckorus och av det perfekt arrangemanget att vi dansade och tjoade hela natten lång.

Vi hade galet roligt. Såpass att vi bestämde oss för en "favrit i repris"

Den 19.onde... på Vickans bröllopsdag... ska tjejgänget åter samlas. Denna gång hos mig. Vi ska klä oss "prinsessigt" och fortsätta där vi slutade i söndags morse;-)

Ja just det ja.... och så har tydligen min make och min bästa väninna bokat resa för sig och sina respektivar till New York. Bara sådär liksom!

Fifan så bra vi har det... jag och Ronny;-)

Åtta härliga dagar ska vi vara där. Vi åker snart. Väldigt snart. Såpass att jag var tvungen att kolla med chefen om jag kunde ändra lite på min semester.

Vi har haft jättefint väder rätt länge nu. Så himlans härligt. Vad jag förstår så har det inte alls sett ut så på andra håll i landet.

Idag regnar det. Inte bara lite.... nä det bara vräker ner. Precis som om det skall tas igen lite eftersom vi haft det så torrt och bra.

Kunde det inte ha fått vara fint en dag till?

Just idag ska det givetjävlavis regna. Just idag som min lilla Alexandra (och många med henne) har skolavslutning. Just idag som Alexandra bjudit hem alla tjejer i klassen på tjejfest!

Typiskt!

Jag och Ludde får inte vara hemma. Vi har lovat att dra iväg någonstans. Eftersom vi är ena hemmagrisar så tror jag bestämt att vi våldgästar våra grannar ikväll:)

Apropå grannar....

Igår kväll satt vi ute i värmen och hade det skönt. Såpass att vi unnade oss en pilsner och ett glas rött.

Alexandra kom ut och satte sig med oss en stund och frågade grannen Thomas (eftersom hon tror att hennes föräldrar ska vara väldigt långt borta) om han kunde hjälpa henne med grillen på tjejfesten.

Vidare berättade hon att en tjej i klassen hade frågat om grannen skulle vara hemma. Tydligen så följer klasskamraten min blogg...... och tydligen så vill man få en chans att glutta på han live.

Ja han är ju söt när han skuttar runt här i området med sin lilla stekarröv;-)

Imorgon kommer min brorsa (inte han som fyller år idag) och dumpar sina små killar Felix och Max hos oss. De ska vara hos faster och farbror till på söndag.

Någon lugn helg är alltså inte att vänta:)

Jag avslutar med två bilder.....
.

.
Alliumbollarna är galetfina nu!
.


Hortensian jag "glömde" bort förra året som åkte in i garaget under vintern kommer med miljarders med blommor!
.
Jag är så stolt över att ha lyckats med en sådan grej!
.
Sådär... jag nöjer mig här.
.
Hoppas ni får en underbar helg!

9 kommentarer:

Monica sa...

Kul med överraskningar! Och bröllop är ju aldrig fel!
Och en oväntad New York-resa dessutom! Vilken lyckovåg du måtte surfa på...
Hoppas att ni får en trevlig kväll hos grannarna och lycka till med barnpassningen i helgen!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter jättekul allting, ju!
Kalas och prinsessbröllopskalas och resa till NYC....full rulle! Kul!
Roa dig och njut!
Agneta kram

MIN LYCKA ♥ sa...

Vad gott att få åka till NY! Vilken toppenpresent!! Härligt att göra något spännande på sin semester, passa på att njuta!! KRAM från ett regnigt Uddevalla.

Anonym sa...

Hahaha tackar för läsningen, förresten så tror jag inte att jag är ensam om att sakna ditt skrivande, alltid lika kul att logga in hos dig..
Jaha det var den här helgen ni skulle ha killarna???
Kram svägerskan Caroline

Milla sa...

Haha det var ett maffigt inlägg. Lät ju som en himla bra idé med prinsessfest på just DEN stora dagen... Dötrist idag med vädret, ironi att så många avslutningar och fester drabbas när det blir regn.... Och vi har vår student här hemma imorgon, då hoppas vi liiite mer uppehåll. Ha så gott ikväll!

Anonym sa...

Åh nu tog du igen hela veckan i ett inlägg, ingen dum idé! Så mycket roligt som har hänt hos dig, och resa iväg och allt, nice!
Har också saknat dig här på bloggen så klart, du har så kul inlägg!!! Stor kram från soltorparn.

Anonym sa...

Jag måste bara tala om att jag av en slump trillade över din blogg när jag sökte på trivselhus. Har nyligen byggt ett själv, tyvärr hade vi massa strul med våra hantverkare och reklamationer som dragit ut på tiden. Jag tappade helt lusten för allt som rörde huset och funderade allvarligt på att sälja. Men efter att senaste veckorna gnuttat på din blogg har jag äntligen fått min inspiration tillbaka.Jag öppnade ögonen och såg ett underbart hus! Förra helgen planterade jag clematris rabatter och idag har jag planterat vid entrén hela kvällen. Underbart och ideérna flödar. Och ärligt. Helt och hållet tack vare din underbara blogg!! Full med inspiration men framför allt med värme och nöje. TACK! /Therese i växjö

Maria sa...

Hej Therese i Växjö.... hoppas du går in här och läser min kommentar.

Ibland ställer jag mig frågan varför och för vem jag bloggar för egentligen? Självklart så gör jag det för att jag tycker det är roligt och visst gör jag det för egen del.

Att jag under min "bloggtid" dessutom fått en massa härliga nya bekantskaper är ju bara en bonus.

När jag läste din kommentar blev jag alldeles varm i hjärtat.... Först tyckte jag det var synd att inte du kände samma lycka som jag över ditt bygge och tyckte även att det var trist att det gått snett för er. Att bygga nytt ska ju vara en rolig och alldeles speciel resa som för de som gör den kanske är en "one in a life time" upplevelse.

Att sedan JAG med min blogg skulle vara en bidragande orsak till din glädje över ert nya hus tar jag som en jättestor komplimang! Det är ju just det som är grejen med bloggeriet antar jag.

Föga anade jag när jag började blogga att andra kanske skulle bli inspirerde av "lilla mig" och mina ideer.

Tack snälla Therese för din kommentar. Den gjorde VERKLIGEN min dag!

Kram Maria

Erika sa...

Det här börjar ju bli en trädgårdsblogg nästan!!!
Hoppas ni får det skit bra i NYC. Lovar att du kommer älska det, är svårt att inte göra det.
Vad kan jag tips om.....parker, cafér, shopping, hus hmm ja öö bara var där så fattar du.