måndag 4 februari 2008

Huset är sålt!

Idag måndag den 4 februari har vi varit hos banken och skrivit kontrakt på försäljningen av vårt hus på Kryddgårdsvägen.

Det känns lite vemodigt att inse att vårt hem där vi bott sedan Augusti 1996 snart skall bebos av en ny familj.

Givetvis är vi glada och nöjda, vi har ju inlett planerna på vårt nya hus men ändå.

Försäljningen var lite lustig med tanke på att vi inte egentligen inlett försäljningen ännu. Vi har spridit ut ryktet på våran gård att vi har flyttplaner och det har givit utdelning med besked.

Många utav våra grannar har vänner, bekanta och släktingar som gärna vill flytta hit så vi visste att vi hade ett bra utgångsläge som säljare.

Vi hade fram till förra tisdagen två mycket intresserade familjer som lämnat varsitt bud och som höll som bäst på att diskutera med sina banker när det helt plötsligt dök upp en ny intressent utanför vår dörr.

Det var en ung kille som förklarade att han av en slump precis hört att vi ville sälja och han berättade för oss en mycket charmig historia om hur han gärna ville bosätta sig här nära sina föräldrar (som bor på vår gård). Han berättade vidare att han till sommaren skulle gifta sig och ville ha ett hus klart innan sitt giftemål.

Jag och Ludde föll lika mycket för killen som han föll för vårt hus. Han gillade det han såg, konstaterade att "här kan man bara flytta in och bo" frågade hur mycket vi ville ha, sträckte fram näven och sa "jag tar det".

Sagt och gjort, vi meddelade de andra att vi hittat vår köpare och nu sitter vi här och inser att vi sålt vårt hus till en summa vi är mycket nöjda med, att det kommer att flytta in ett ungt par som skall bilda familj i det hus våra barn vuxit upp och att de uppskattar det vi gjort med huset.

Det känns lite vemodigt, fast ändå inte. Det är jätte skönt att slippa circusen en försäljning med regelrätta visningar innebär och det känns jätterätt att få ett eget positivt intryck av köparen.

Inflyttningsdatumet för de nya husägarna sattes till den 2 Juni. Det innebär att vi inte har något hem att bo i fram till midsommar som är vårt inflyttningsdatum i det nya huset.

Någon som har plats för tre?

Inga kommentarer: