onsdag 6 januari 2010

Utmaning

För en tid sedan blev jag utmanad av Pernilla som är mamma till två bloggar. Srivarmamma och Från dröm till verklighet.
.
Jag lovade Pernilla att ta tag i den vid ett senare tillfälle. Tyvärr är jag dessvärre en väldigt stissig och förvirrad person och glömmer därför lätt saker och ting.
.
Men ibland händer det... precis som i triss reklamen ni vet.
.
Satt just i min ensamhet och tittade på en sunkig film samtidigt som jag virkade på min sjuttielfte sjal.
.
Jag satt där och virkade och kollade sunkig film och fundilerade och plötsligt .... KABOOOM så kom jag på att jag blev utmanad av Pernilla för en tid sedan.
.
Nu så Pillan, äntligen ska du få min uppgift uförd. Precis som jag lovade:)
.
Årets bedrift:
.
Årets bedrift måste nog bli altanbygget som vi slet så hårt med under hela våren och nästan hela sommaren. Tycker även att SM-Guldet som Ludde och Alexandra bärgade hem till borgen den 18 April platsar här.
.
Årets bittra:
.
Januari 2009 drabbades vi alla i familjen av ett mycket hårt slag som nära på tog musten ur oss. Det tog ända till slutet av Oktober att få den bölden i arslet upplöst. Jag har inte skrivit varken ett smack eller ett dugg om det för jag vill ha min blogg som ett glatt och positivt litet ställe. Min lilla gladzon förstår ni.
.
Årets bittra var i alla fall den bajsiga grejen som löste sig sent om sider.
.
Årets bästa semester:
.
I somras drog vi iväg till Icmeler i Turkiet i fjorton dagar. Det är den semestern vi haft. Vi arbetade som bekant med altanen. Vi tyckte väl att Turkiet var okej. Inte mer. Been there, done that liksom. Eftersom Turkiet inte har någon konkurrent så får det väl vara värt att nämna i sammanhanget då:)
.
Årets nytillskott:
.
Hur skall jag svara på detta? Är det nya familjemedlemmar frågan rör? Tja i så fall har vi fått en liten Emil i familjen. Alexandras pojkvän. Vi får se hur länge han blir kvar...;-) Inte för att inte vi gillar honom ... tvärtom. Jag vill inte fästa mig allt för mycket för gör jag det står det plötsligt en ny yngling där i dörren. Jag vet vad jag talar om.
.
Been there .... tidigare. (På Rebeccas tid är bäst att tilläga)
.
Årets vuxenpoäng:
.
Meh! vilka svåra frågor!!! Jag tror inte att jag någonsin kommer att bli vuxen. Herregud.... jag vet ju fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor ju!
.
Årets fysiska förändring:
.
Usch, Jag måste nog erkänna att min kropp och mina lemmar inte lyder mig alls på samma sätt som de gjorde för en si så där X antal år sedan. Konstigt det där för jag är ju fortfarande 25.

Jooo förresten. Jag känner ju av när det blir fullmåne numera. Det är då mina lökar växer och sväller sig till två stora monster:)
.
Årets nya kändisförälskelse:
.
Lätt. Utan tvekan är det han Varulven i ungdomsfilmerna Twilight. Särskilt i film två efter att han klippt av sig sitt långa hår och visar sin muskulösa bringa. Gaaah... och grabben är född 1992 precis som min Alexandra. Fy på mig! Äckliga tant!
.
Årets mest gåshudsframkallande låt:
.
Det finns bara en låt eller röst rättare sagt som ger mig gåshud. Jag säger bara FREDDY MERCURY!
.
Har ni hört Freddy sjunga Barcelona tillsammans med Montserat Caballet? Ahhh så ljuvligt.
.
Årets läsupplevelse:
.
Jag är lite sen av mig jag vet, men jag låg där i Turkiet i somras under ett parassoll i femtioelva graders värme och sträckläste Steg Larssons tre inbundna böcker jag släpat med mig dit. Shit vad jag diggade Lisbeth Salander:)
.
Årets teve-besatthet:
.
Jag har alltid varit, är nu och kommer alltid att vara besatt av tv-serien Vänner. Finns absolut inget som slår mina sex vänner;)
.
Årets fest:
.
Att fira SM-Guld tillsammans med sin familj är ju inte direkt Åke-Tråk om en så säger;-)
.
Nu ska jag tydligen utmana vidare. Jag tycker såhär. Nu är det Januari månad och det är i min mening en aptråkig månad där mycket lite brukar hända.
.
Förmodligen är ni flera som tycker som jag. Ta denna utmaning i så fall som ett litet tidsfördriv och berätta för mig om ni ämnar göra den så att jag inte missar att läsa era svar.
.
PS. Årets står för 2009 års bedrifter om det nu råkar finnas någon raketforskare där ute som inte förstod det. Jag själv hade kunnat missat det disträ som jag är;) DS.

12 kommentarer:

Moonbeam sa...

Blev hänvisad hit att fråga om din julgransfot, som Viveka hade bild på på sin blogg Humlebacken. Den var verkligen snygg OCH praktisk! Var har du köpt den?

Maria sa...

Hej där, julgransfoten köpte vi förra året på möbelbuteken EM möbler. Den är i gjutjärn och väger typ två ton vilket är bra för då välter inte granen.

Lycka till med ditt julgransfotsletande:)

// Maria

Maria sa...

Jag kompå att gjutgärnsfoten inte alls syns på bild eftersom vi ställde ner hela konkarongen i en stor gummikorg som är köpt på Mio möbler.

Varför vi gjorde så var för att julgransfoten som är snygg i sig såg fjuttig ut under den bastanta granen.

/Maria

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Kul att veta:) Och vi tycker nog lika om rätt mycket!

Ha en bra torsdag!
Susanne

Linda sa...

Nu har jag antagit din utmaning, kul med lite annorlunda frågor... Dags att göra frukost till tjejerna - känner mig redo nu. Ha en bra dag! Kram

Linda sa...

Haha, ja nu fick du lite mer info om mig. Jag får ju hålla igen det "privata" på hus-bloggen av skäl jag nämnt tidigare, men ibland lyser det igenom. Skulle kunna utlämna mig själv helt om det var så, inga problem, inget att dölja...

Tycker definitivt ni skall ge Turkiet en chans till, satsa på ett bra hotell nästa gång bara. Själva boendet på Pegasus var sådär, det fanns givetvis bättre rum om man ville betala mer, men allt runtomkring var av högsta kvalitet.

Oj, vilken lång kommentar det blev, sorry.

Kram Linda

Min Lycka sa...

Hej Maria!
Tack så väldigt mycket för den långa kommentaren.

Vi hittade en tomt och jag hade börjat läsa din blogg då (1,5år sen nu) och fastnade helt för er planlösning och hus. Det var det absolut första huset vi tittade på och även min sambo blev helt såld.

Det som hände var att Myresjöhus hade tomten som vi hade möjlighet att köpa och dom ritade om huset efter Trivselhus ritning på nätet. Den är snarlik eran, väldigt små ändringar inomhus bara.

Min sambo vill ha ett stort garage (vi pratar ca 80-100kvm) och grannar ville inte detta. Vi hade säkert fått rätt med lite "bråk" men vi orkade inte lägga oss i konflikt med grannarna innan vi en han att flytta dit:) Vi tröttande efter många turer och letar idag efter en ny tomt. Nu idag byggs det ett Tenor hus på tomten från Myresjöhus och dom fick rätt utav kommunen efter 1 års fajt.

Vi fick ett totalpris av Myresjöhus och insåg att vi behövde göra en del själva för att tyckta att det skulle bli en rimlig boendekostnad. Vi tyckte att vi själva skulle hålla i många av trådarna och backade ur för att vi blev lite feka i situationen.

Nu i efterhand finns det fortfarande verkligen inget annat hus och det hade underlättat i hjärtat om man fick titta på huset live, planlösning och så. Tackar och bugar något oerhört att ert hus finns tillgängligt den dagen det blir aktuellt igen.

Jag lovar..kommer att höra av mig en dag:))

Hoppas du har fått lite svar på dina frågor. Jag hade kunnat skriva här i en evighet...

Många kramar
Marika

Anonym sa...

Hej! Jag ska anta din utmaning om några dagar....kan inte tänka klart just nu med halsont mm....du ska få mitt nr när jag är frisk så kan du komma och fika när du flänger runt i Södertälje! Kram på dig! Vivi (i Morgon ska jag berätta B.....självklart måste man säga B om man sagt A) hihi

Min Lycka sa...

Tack Maria för att du är den personen som du är. Det är konstigt, men ibland får man känslan med vissa personer att man känner dom men ändå inte..och då syftar jag på dig i detta fall. Du är en underbar männsika!

Ja, vi är unga och jag är helt säker på att någon annat ställe kommer att passa oss ännu bättre.

Vi har höga krav och har därför svårt att hitta ett bra begagnat hus. Vi vet vad vi vill:) Kan kanske både vara positivt och negativt.

Vi köpte vår bostadsrätt för 5,5 år sen (vi hade precis båda fyllt 20 år) för att renovera och få det som vi vill. Höga krav?! - Ja, jag vet! Hihi!

Åter igen ett stort tack och jag hör av mig när du minst anar det:=)

Kram
Marika

Pernilla sa...

Kul att du tog dig tid till slut! Härligt! Och fan. Nu var det ngt jag skulle säga men jag har glömt. Är nog för trött.
Jo. Vänner. Alltid! Siempre. Finns ingen bättre serie.

Skönt att "det bajsiga" löste sig.

Kram!

Proforma sa...

Jag är precis likadan... glömmer... kommer på... och glömmer igen! Kul läsning, ja, förutom "Årets bittra" då, det lät jobbigt för er! Hoppas ni tagit er förbi det nu och kan se framåt!

Ang. snön utanför fönstret... så var den där. Inte meterhöga drivor men ett par decimeter i alla fall. Vi har ganska mycket buskar och träd utanför så därför ser man den inte så väl!
Kram Irene

Moonbeam sa...

Hej och jättetack för svaret!