tisdag 5 januari 2010

2010

Det nya året ser ut att innehålla en hel del för oss Lundiner.
.
Vi har en massa projekt och fix i huset. Dessutom har vi ett och annat att fira under året.
.
Projekten är följande: (Plus, minus något här och där)

  • Vi ska göra klart arbets/gästrummet. När vi flyttade in den 1 sept 2008 "slängde" vi bara in en säng och lite gamla billyhyllor och ett skrivbord. Nu är vi väldigt sugna på att få till det rummet på bästa sätt.

  • Masterbedroom. Det rummet vill jag redan göra om! Jag beskrev i ett inlägg i höstas vad för ändringar jag önskade. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag vill ha liggande råspont och lite annat därinne för att få till det som jag önskar.

  • Garaget och förrådet är fortfarande inte helt färdigt invändigt. Det är isolerat och klart. Nu fattas gips, spackling färg och inredning med hyllor och annat för bästa förvaring.

  • Den öppna delen i huset (vardagsrum/kök/matsal) ska även den ändras lite. Fondtapeten på väggen bakom tv.n och kaminen skall BORT. Helst vill jag ha vit liggande panel där. Får se. Istället vill jag ha färg i köksdelen bakom/runtom det vita köket. Hur exakt kommer vi till när det blir dags för det projektet.

  • En liten mur ska vi sätta till våren nedanför vår slänt bredvid altanen. På så sätt blir slänten kortare och den lilla gräsplätten lite större.
  • Belysning skall färdigställas ute på tomten. Slänterna, div justeringar på trallen, belysning i markstenen osv.

  • Plantering av häck vid tomtgränsen, och annat småpiff med dekorsten i trädgården ska fixas till.

Det kan tyckas som om jag aldrig blir nöjd. Vi har bara bott i huset i ett och ett halvt år och är redan i färd med "renoveringar"

Så är det inte egentligen. Vi planerade det på det viset. Jag visste att det skulle bli svårt att veta exakt hur det skulle bli och därför bestämde vi oss för att bara måla väggarna och göra det enkelt för att sedan bo in oss i lugn och ro under en tid och låta hur vi vill ha det växa sig fram i lugn takt.

Vad händer mer under 2010 då?

Nu i januari flyttar Äldsta dottern Rebecca ihop med sin pojkvän Kristian. De har köpt sig en gemensam bostadsrätt på söder och har bestämt sig för ett liv tillsammans.

Katching!!!...och där trillade en drös vuxenpoäng in på Rebeccas livskonto. Vad det innebär för mig vågar jag inte ens tänka på.
.
Det svider lite i mitt mammahjärta, trots att jag är stolt och lycklig över att min dotter klarat sig så bra in i vuxenlivet.
.
Det jag menar är att jag rent egoistiskt är livrädd för den tid som kommer med "egen" familj och önskemål om att fira familjehögtider med nya familjen osv.

Februari är Alexandras månad. Hon fyller nämligen 18 år. Min lilla pluttaskrutta. Min lilla chicki prick. Hur kunde det gå så fort???

Alexandra har räknat ner de sista 200 dagarna. Jag fattar inte varför hon längtar till sin artonårsdag så mycket. Är det meningen att man ska förstå?

Sedan Rebecca flyttade hemifrån och blev vuxen kunde jag trösta mig med att jag ändå hade min lilla Alexandra att ta hand om. Nu blir alltså även hon stor.
.
I mars fyller min Rebecca 24 år. Herregud! Snart är hon förbi mig som inte är en dag äldre än 25 ;-) Helt otroligt!
.
April är Luddes Månad. Ludde fyller 40 år i år. Hjälp.... mitt lilla lammkött har blivit en mörbit.
.
Jag minns det som igår när vi började dejta. Pojkspolingen hade nyss fyllt 20 och var knappt torr bakom öronen. Som ensam barn blev han väldigt uppassad av sina föräldrar. Han kunde knappt bre en smörgås själv:)

Han spelade hockey på den tiden. I början var det lite knepigt för stackarn att förstå att suspensoaren inte hänger upp sig själv på tork och att de svettiga illaluktande underställen inte tvättar sig själv. (Läs mamma fixade)
.
Han var helt oförstående när han stod där i min hall framför trunken som stod på exakt samma plats som han ställt den dagen innan efter träning. Hur kunde det vara möjligt att den inte var ompackad till nästa träning liksom.

Jag har kämpat och slitit hårt, men nu tror jag minsann att den store lurven är rumsren;-)

Hursom, i April blir alltså min andra hälft gubbe, och det skall vi fira. Big time!
.
Jag själv fyller 45 i maj, men det är inget särskilt att fira.
.
Däremot skall vi absolut fira att vi varit ett par i 20 år.
.
20 år!!! Halva livet för Ludde.

Det är en prestation utan dess like. Ja med tanke på allt vi gått igenom.

Det som inte knäcker en, stärker en heter det.

2010 ser alltså ut att innehålla en hel del för oss.
.
Mycket arbete, och mycket skoj.
.
Vi kavlar upp ärmarna och kör så det ryker.
.
2010.... HERE WE COME!
.

.
Los Lundinos ;)
.
Min familj ser ut som på bilden ovan. Trots alla år som går. Det är Ludde lammkött och jag som ständigt är 25 år. Det är våra små fina döttrar som alltid är mina SMÅ fina döttrar.
.
Ja, jag suger på min karamell allt vad jag kan frenetiskt och krampaktigt. Jag vägrar inse att vi går mot nya tider. Min familj består av oss två och våra små sessor.
.
Så ser det ut i mitt lilla stilla sinne i alla fall;-)

10 kommentarer:

Annika sa...

Underbart!!! Ha ett spännande och glädjefyllt år. Har själv varit gift med samma älskade man i 25 år och vi har också två "små" prinsessor. Varav den äldsta ska bli mamma i mars och vi blir med ens mormor och morfar och DET kära Lundinds, det är STORT ;-). Tack för alltid en trevlig läsning hos dig! Annika

Soltorp sa...

Åh så härligt, vilket år ni har framför er med jämna födelsedagar och åjo 45 är väl något att fira? Speciellt när man ser ut som 25! Måste kännas lustigt när det blir mindre "barn" hemma....vad hände liksom? Från den där bilden du vissar tills nu? Svisch....så känner jag med ibland....och 20 år tillsammans är ju verkligen något att fira, ska ni hitta på något kul? Nu måste jag fundera vad vi har för kul som händer under 2010! Kram kram det är så kul att titta in här hos dig! Vivi

Viveka på Humlebacken sa...

Vilket år ni har framför er! Jojo fyller ju också 18 i vår, och det känns märkligt.. Hon längtar, men det gör inte jag.. Fast det är mysigt att ha stora barn!
kram på er allihop!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag fattar heller inte hur barnen kan närma sig så åldersmässigt? Hur går det till?

Och mellan er skiljer bara ett år alltså? Otroligt;)

Tobbe blir 16 i sommar, och jag har förhoppningsvis kvar honom hemma i minst 3 år till! Gymnasietiden. Sen blir det nog svårare.

Jonte är ju bara 8,5 år, och där räknar jag kallt med 10-15 år som hemmabarn! Gissa om vi ska ta till vara dessa år:)

Tommy fyller också 40 i år! Men lammkött? Nja....själv har jag ju två år kvar till 40 så jag tycker ju han är lastgammal jag..hihi....*harklar mig lite stöddigt*;D

Hoppas ni firar 40 år tillsammans också. Och med tanke på hur fort tiden går, står det väl inte på!

Kram Susanne

Pernilla sa...

Låter underbart! Och det stämmer, du är ju inte en dag över 25, det syns ju lång väg!

Vi firade halva livet redan i år, sjukt vad tiden går!!! :)

mamma med ambitioner sa...

Så himla mysigt skrivit. Visst är familjen det bästa vi har, och barnen de förblir alltid våra barn, såäven när de gått om oss åldersmässigt. Jag fyller också 40 bast. Ska ha stor fest och drar iväg till London ett par dagar är det tänkt..... men du vet det är i maj så jag hinner kanske ångra mig:)
Kram Kristina
Ps jag tycker att har man hus så ska man renovera lite hela tiden. Det är det som är poängen

Linda sa...

Händelserikt år ligger framför er, kul! Skall bli spännande att följa bloggen även fortsättningsvis och se vad man kan sno för tips ;-) Kram

svartataket sa...

Spännande år ju!! Man blir aldrig klar med sitt hus, oavsett nybygge eller ej och det är väl det som är tjusningen i hus!
"ps. kan tänka mej att ni sovit en STUND på soffan..hahaha.
men inte gått o lagt er i soffan för att SOVA NATT kl.8 o sen sovit till 17!?(eller vad vet jag.hihi) japp, det är min son det;))tydligen:/. En omelett hade han fixat sig innan han knoppade in..ehhh.Så han var sååå mätt när vi skulle käka middag kl.18 typ."
Vår lista för 2010 är också låååång. Men nu börjar vi med lite semester i 10 dagar på skidor.
Sen betar vi av listan..hahaha
För då är jag laddad till tänderna!
Hej hopp!

KRAAAM

Milla sa...

Oj många projekt på G. Vi har bott 18 i vårt hus och ja... en del saker tar tid att komma till skott med... (jag är i alla fall glad att 90-talets teracottaperiod gick spårlöst förbi hemma hos mig)
Vi ska måla vårt hus i år! Törs knappt lägga till något mer på listan ...
Go familj du har - det är så kul att läsa om en bloggfamilj i ens egen ålder :=) Jag fyller också 45 i år (snart!) och min dotter fyller 19 år och ska ta studenten i vår. Man fattar det liksom inte alls ??? Tiden är ett konstigt fenomen.... Kram Milla

Inspirera Mera sa...

Vilket underbart inlägg!
Jag tycker ni gjorde helt rätt som bor in er först. Kram Sandra