torsdag 2 september 2010

Hej

Hej svej.

Sablar vad tiden springer iväg. Just nu är jag så sämst på allt vad blogg heter. Jag får så dåligt samvete också för att jag inte hinner besöka och lämna avtryck hos er vars bloggar inspirerar mig i smått och stort. Mest stort.

Men håll ut... jag är inte riktigt redo eller mogen för att lämna denna bloggvärld ännu. Kanske att jag utformar min blogg annorlunda i framtiden. Jag får se.

Hursom...

Efter en underbar semester har vi snabbt kastats in i verkligheten igen.

Jag för egen del har fått tusen nya uppgifter av min chef och dessutom ett nytt distrikt att bearbeta nedåt landet. Ända ner till Västervik ska jag och min följeslagare POO rulla.

Maken han gör som han alltid annars har gjort. Han jobbar sina dryga 80 timmar i veckan! Det lilla som blir över förvaltar jag dock på bästa sätt:)

Vi har trots en massa arbete varit relativt produktiva hemmavid vad gäller betongeriet.Här en bild på en del av det vi pysslat med.

Det är krukor och pallar. Det är piffgrejs och kulgrejs.... och lite annat jox.

Det är tungt att arbeta med betong har vi erfarit. Herreminje så tungt! Och grisigt med för den delen.

Vi är ganska trötta på allt vad betong heter nu faktiskt så nu lägger vi det åt sidan och nöjer oss med det vi producerat hitintills.... vilket är en hel del faktiskt.
.
Något fågelbad gjutet i en gittar blev det tyvärr inte denna gång, men en gitarr har jag i alla fall lyckats fixa. Den står i förrådet och väntar till nästa betongdille infinner sig:)
.
Jag visar er lite slutresultat i helgen om jag får en stund över.
.
Jag har fått en fråga från en anonym kommenterare här på bloggen.
.
"Vilka är dina favoritaffärer gällande inredning?"

Ja du... jag vet inte om jag har någon särskild favorit. Jag är en "allätare" som tycker om det mesta (utom lever, inälvsmat och pölsa) Jag kan inte påstå att jag springer bena av mig i inredningsbutiker. Mitt svar blir ganska diffust tyvärr men så är det. Jag har ingen särskild favorit. Jag gillar allt... nästan:)
.
Apropå inredning och sånt så har det hänt något väldigt kul här också.
.
Fick ett samtal från vår husleverantör Trivselhus som berättade att de haft en eventuell kund på besök som berättade att de blivit väldigt inspirerade efter att ha läst min blogg.

Sådant är ju hur kul som helst att få höra! Tänk att lilla knäppa jag inspirerar andra!

Vidare frågade Trivselhus om vi kunde tänka oss att låna ut huset en söndag så att de kunde använda det som visningshus.

HJÄLP! Svarade jag. Herregud vi är ju inte helt klara. Ska ni visa det för era pontentiella kunder? Snacka om att jag fick prestationsångest där.
.
Förra veckan tittade det in en mycket trevlig representant från Trivselhus hos Lundins för att se efter med egna ögon om vårt hus möjligtvis var visningsbart.

Och om det var tydligen! .... trots mina farhågor:) Representanten var imponerad. Särskilt över våra detaljer vi själva gjort och framför allt blev han imponerad över altanen.
.
Vilken fjäder i hatten liksom.
.
Ja så nu är det bokat. Jag tänker inte berätta här på bloggen när visningen blir för jag vill inte ha nyfikna i en strut som springer runt här i vårt hem om ni förstår vad jag menar.
.
De som skall komma och glutta ska vara människor som seriöst funderar på att bygga sig ett Trivselhus och som vill se hur ett sådant hus ser ut bebott. De ska få känna känslan av hur flexibelt det är med alla val och tillval och dessutom kanske inspireras av alla egna val och detaljer som vi har gjort.
.
Jag önskar att jag fått den möjligheten då vi stod i startgroparna.
.
Nåväl, visning it is och det känns både kul och pirrigt.
.
Tänk vad tiden springer iväg. Vi har redan bott i huset i två år nu. Vi flyttade in den sista augusti 2008. Det är helt sjukt när jag tänker efter. Minns det som igår. Som vi hade längtat efter det ögonblicket. Det var så overkligt men ändå inte.... och nu har det alltså redan gått två år.
.
Ja jisses.
.
Vill ni se något litet kul jag gjutit i betong redan nu?
.
Okej................
.

.
Numera pryder denna "skylt" vår trapp vid entren på framsidan.
.
Istället för ett traditionellt "Välkommen" möts våra besökare av ett myspysigt litet "Hej"
.
Plattan är ca fem cm tjock och står stadigt mot trappkanten.
.
Nä här har jag inte tid att sitta och häcka!
.
Hej hej för en stund.... hoppas jag.

11 kommentarer:

Milla sa...

Jisses vad ni jobbar! Kul att se dig då och då, om det blir lite sällan gör ju inte så mycket. Härliga saker där i betong. Det biddde inget gjutet för min del i sommar heller, köpte ju ett kit med allt som behövs förra våren men haha jag är rätt trögstartad... Nu har vi mest ägnat oss åt att måla i sommar så då har allt annat fått stå åt sidan. Kul att bli visningshus, det måste ni vara stolta över absolut tycker jag. Jag tror det finns en hel del Trivselhus runt där jag bor, när jag tänker efter...
Kram Milla

Monica sa...

Hej igen! Kul att höra från dig!
Så mycket fint ni har gjort i betong! Men jag förstår om man tröttnar till slut - man kan ju inte ha hur mycket som helst i betong...
Vilken ära, att ert hus ska bli visningshus! Fast jag förstår det mer än väl, när man ser hur snyggt ni har det! Så, lycka till!
Kram, Monica

Huset vid vattnet sa...

Kul, men inte konstigt, att du inspirerat bloggläsare till Trivselhusköp.

Ingen fara att du bloggar sällan, bättre det än att du lägger ner din blogg. Ser fram emot framtida betonginlägg.

Kram Marie

annicap sa...

Åh, vad glad jag blir när det är ett nytt inlägg hos lundinskan :)

Imponerad av er altan??? Kan jag inte alls förstå... ;)

Kram på dig

Snäckskalsdalen. sa...

Kors i all sin dar va ni grejar med både hus och hem och arbete.....hur orkar ni? Fast ni är ganska unga och då orkar man, och är det roliga saker orkar man hur mycket som helst.

Det där med Trivselhus och visning var väl ett kanonbetyg, det är sånt som måste vara svårt att tacka nej till, fast man går väl igenom en massa kval, kan jag tänka.

Betongeriet verkar riktigt kul, men hur gör ni för att inte söla ner på era fina stenar. Lägger under nåt förstås!

Jättekul att se lite grejs från Lundins igen! Man skall inte stressa med sin blogg, man skall bara göra något med den när man känner att man har tid och lust, och vill och kan, tycker jag!

Ha det bra, och får vi se bilder av betonggjuterierna är det jättekul!

Kramar
Agneta

Anonym sa...

Hej! vad det händer grejer hos er! Kul med betong, jag hade också lite idéer om att göra egna krukor sen kom jag inte längre...kanske ska ta tag i det nästa sommar...hmmm, kul med visningshus, klart dom är imponerade, altanen och huset ser ju så fint ut, allt ser fint ut! kram kram Vivi soltorp

Bittan sa...

Hej hopp !
Inte ska du ha dåligt samvete !!!!
När du väl bloggar gör du ju mastodontinlägg som alltid är kul att läsa :-) Shit va du skriver !!!!
Vad produktiva ni varit med betong, jag tröttnade efter 2 j...a rabarberfat som jag pillade med hur länge som helst för att bli av med allt det gröna .
Ha en mysig helg.
Kram Bittan

A House With A View sa...

Såå roligt varje gång du gör ett inlägg, så sluta INTE!! Ni är såå driftiga båda två där hemma hos er... Superfin skylt du gjort.

Stoor helgramiz från aka

petra sa...

oj, vad massa betonggrejer ni har gjort.
alltid kul att titta in här och få inspiration, så jag förstår att trivselhus har kontaktat er.
lyckos dem som får komma på visning.
trevlig helg och stor kram

MIN LYCKA ♥ sa...

Det klart att ni ska visa ert fina hus, spelar ingen roll om det är "klart" eller inte i era ögon. Är jättesäker på att dom som tittar kommer bli helt hänförda. Ni har ett fantastiskt hus och det är roligt att ni väljer att visa upp det.

Kram kram Marika

Marie sa...

Hallå ! Ni har så fint Maria, jag förstår att Trivselhus vill ha erat hus som visningshus. Altanen är ju faktiskt helt fantastisk!! tur att den är så stor så det finns plats för alla dina "fiffiga" och smakfulla ideer.

Kram!