torsdag 31 januari 2008

Varför bygga hus?

Många har undrat varför vi väljer att bygga hus först nu i vårt liv. Varför vill vi flytta när vi gjort så fint i vårt befintliga hus och lagt ner så mycket tid och energi på att renovera det.

Vi har alltid haft en dröm att få bygga ett eget hus. Tyvärr så har det inte blivit så. Vi har trivits bra i vårt hus, vi har haft perioder då det inte varit läge samtidigt så har vårt liv alltid präglats av innebandy och all tid den krävt av vår familj.
Det har inneburit att vi hela tiden skjutit fram eventuella planer eller funderingar på framtiden. Åren har gått och vi kom till en punkt där vi tänkte att det kanske var försent. Samtidigt har vi gjort mycket i vårt befintliga hem och vi har nöjt oss med det.

Många undrar även varför flytta till större när man "avvecklar" familj. Vi har ju från att vara en familj på fyra personer blivit en familj på tre då Rebecca flyttade hemifrån förra hösten.

Vi kände efter Rebeccas flytt att vi andra även ville ha en förändring. Vårt hus blev plötsligt så stort. Rebeccas rum står tomt och vi har ett allrum som vi aldrig använder. Visst är det bra med ett gästrum och självklart vill vi ha plats för Rebecca när hon kommer hem och sover över, men ändå.

Vi kände att vi ville starta en ny "era" med vår nya familjekonstellation. Vi visste bara inte hur.

I det här läget började vi bli inställda på att röra på oss, men vi visste bara inte vart eller vad vi skulle göra.

Då dök projektet Salem Söderby upp.

Nu väcktes våra gamla drömmar till liv! Var det försent? Har vi glädje av att bygga hus nu?.

När vi väl var ute i Salem så kändes det rätt (i alla fall för mig och Ludde) Vi resonerade så här, det blir mycket jobb att bygga ett nytt hus men när det väl är klart kan vi luta oss tillbaka och njuta av livet i åtminstone 15 år.

Vi har valt detaljer som putsad fasad för att slippa underhålla fasaden så ofta, och liten lättskött tomt. Dessutom så har vi planerat planlösningen för våra behov inte för "de små barnens" behov som man måste göra om man är en småbarns familj.

Nu bygger vi ett hus som är 23 kvm större än det vi har idag. Skillnaden är den att vi inte har lika många rum.

Huset blir större fast luftigare. Vi får ytor som vi tidigare inte haft. Nu behöver vi inte snubbla över rum som vi aldrig använder. Dessutom så får Alexandra en egen "vindsvåning" med sitt eget badrum och klädkammare och där finns även ett rum till Rebecca när hon kommer hem.

Entre planet blir Luddes och mitt "hem" och det kommer att bli perfekt!

(Jag kommer att lägga ut vår planlösning inom kort och förklara hur vi har tänkt i detalj.)

Därför väljer vi att bygga hus först nu.

Inga kommentarer: