torsdag 31 januari 2008

Planlösning etage våning.


Så här blir entre planet. Ingången ligger till norr så vi får södersida på vår baksida där vi skall ha vår stora altan.
Hallen:
Hallen blir 18.7 kvm stor. Det framgår inte på ritningen men vi skall lägga klinkers över hela hallen. Den blir stor och rymlig, öppen och luftig. Från entren ser man genom hela huset rakt ut mot fönstrerna i "kyrkan" (rummet där vi skall ha matsalen).
Till vänster om entren har vi byggt in en garderob med spegelskjutdörrar för ytterkläder och skor.
Trapporna kommer att vara i ek med aluminium räcken. (låter skumt men det är snyggt) Ena trappan går upp mot Alexandras våning, den andra går ner till umgängesdelen där nivå skillnaden blir 90 cm högt.
Sovrummet:
Mitt och Luddes sovrum ligger till vänster från entren. Det är ett luftigt och stort rum med ett mysigt litet burspråk. Vi har valt att göra en "walk in closet" i anslutning till sovrummet.
En dröm jag alltid haft! (ursprungsritningen hade klädkammaren som badrum)
Tänk vad skönt att ha ett eget rum där alla kläder finns och där man klär på sig! Jag skall tom ställa in en liten fotölj så att jag kan sitta där och fundera på vad jag skall ta på mig!
Tvättstugan:
En tvättstuga på 8 kvm där det kommer finnas gott om plats för tvätt och förvaring. Här inne kommer även centraldamsugaren att bo.
Badrummet:
Badrummet är inte riktigt färdigplanerad än. Vi vill att det skall bli så optimalt som möjligt. Känns som att förutsättningarna för det finns.
Badrummet är på totalt 13.1 kvm. (på ursprungsritningen var detta ett sovrum)
Ludde har länge önskat sig en bastu och fastän jag inte är någon bastu fantast så måste jag ju låta Ludde få lite som han vill om inte annat så för jämlikhetens skull ;-)
För mig var det superviktigt med varsitt handfat, jag behöver inte gå in i detalj på varför men jag kan säga så här att av någon märklig anledning så tvättar vi nästan alltid oss samtidigt och jag är trött på att stångas med Ludde. Hans armbågar är så vassa!
Det som verkar vara svårt att komma överens om är badkaret. Jag älskar att bada, jag vill ha ett vackert stilrent badkar med plats för två. På så vis får vi plats med relax stolar framför fönstrerna. Där kan jag sitta med ett glas vin på fredagarna och titta på Ludde när han bastar;-)
Ludde å andra sidan vill ha ett bubbelbadkar i hörnan. Vi måste nästan bestämma oss för vilket snart.
Kök/Vardagsrum:
Umgängesdelen blir en öppen historia på 50.8 kvm. Hela den här delen är nersänkt med 90 cm. Fönstrena är stora och panoramiska och vi kommer att ha en stor altan längs med hela långsidan.
Till höger om trappan finns köket och vi skall ha en köksö (framgår ej på ritningen) Till vänster om trappan kommer vardagsrumsdelen vara. Hela den här delen har ett lutande tak där den lägsta punkten är 2.40 cm och den högsta 3.30cm.
I mitten i den utskjutande delen (den delen jag kallar för kyrkan) skall matbordet stå. Där blir det ett ryggåstak drygt 4 meter upp till nock och i den här delen finns det två balkong dörrar.

Alla golv utom i våtrummen och hallen kommer att vara i ek.

2 kommentarer:

Kalmar sa...

Sauna = tätare besök från Uppsala ;-)

Jag är ju precis som Mika fan av bubbelbad, så min röst skulle nog hamna där...du och jag och vinet, grabbarna i bastun, japp så gör vi ;-))

Marika Johannson sa...

Hej! Ni har en helt fantastisk blogg på ert hus! Läser alla dina inlägg och längtar alltid till nästa. Vi själva går i byggnadstankar och denna planlösningen är helt underbar! Får vi en tomt av kommunen till våren så blir det ett Downhill från Trivselhus. Tack för alla tips!!
Hälsningar
Marika i Uddevalla