måndag 25 oktober 2010

Huvudet upp och fötterna ner!

Oj så mycket vatten det runnit under Paris broar sedan sist!
.
Tiden bara schvissar förbi. Mycket på jobbet och mycket här hemma. Det betyder väldigt lite tid och ork för bloggeri.
.
Ni ska veta att jag uppskattar era små söta hälsningar när jag "försvinner" på detta vis. Ni skriver så fint, att ni saknar mig. Ni är så gulliga som hoppas att jag mår bra och så önskar ni att jag kommer tillbaka snart.
.
Jag har även förärats en fin blogaward medan jag varit borta. Tack Milla! Mer om det i ett annat inlägg.
.
Vad har vi pysslat med då sedan sist?
.
Jo en hel del kan jag säga.
-
Vi har typ renoverat redan! Håhåjaja tänker ni. Renoverat i ett nybyggt hus. Jomenvisst har vi det.
.
Jag har äntligen fått ändrat de detaljer jag stört mig på från första stund sedan vi flyttade in för två år sedan....vilket lett till att vi bott med annorlunda möblering minst sagt.
.

.
Så här fint har vi haft det i hallen....
.
..
Till all tur är ytorna stora här så det har inte varit några problem med att kryssa sig fram.
..
.
Master bedroom. Här målade vi grått. En liten panikåtjärd från min sida i sista stund under byggtiden då jag tyckte att det var tråkigt att bara ha vitt överallt.
.
Vi bestämde oss för att bara ha målat överallt för att sedemera göra om lite varteftersom. Det med tanke på att det blir lite sprickor och så hur noga man än gör sitt grundarbete.
.
Och noggranna var vi! Sanna mina ord.
.

.
I vardagsrummet har vår säng fått stå under makeovern....
.

.
...och där borta skymtar väggen med den enda tapeten i hela huset. Även den var ett sista sekunden beslut under byggtiden då jag fick panik och fick för mig att vi bara måste ha någon tapet någonstans ändå!
.
Jävlar i min låda som jag ångrat det hastiga beslutet. Det var inte direkt genomtänkt kan jag säga. Högtalarna som tar enorm energi från väggen har under två års tid hånfullt och elakt garvat åt mig. Hua!
.

.
Borta vid köksdelen har vi åtgärdat sprickorna i taket vid ytterväggen och passat på att måla om. Vi har målat väggarna i en färg som jag inte tordes då vi byggde men som vi så sakteliga boat in oss i tanken på att vi ska ha.
.
Jag är såååååååååååååå nöjd med resultatet.
.
Fast det visar jag er i ett senare inlägg;-)
.

.
Och såhär har vi trynat jag och maken under husets makeover. I en 120 säng har vi sovit i arbetsrummet/gästrummet. Ett rum som för övrigt också ska få sig en makeover inom ett par veckor.
.
För tjugo år sedan när vi var nykära och så kunde vi sova (sova och sova;)) gott i en 60 cm bred (smal) säng utan problem.
.
Nu var det inte alls lika kul att kinesa ihop så här trångt. Fast lite mysigt var det nog ändå. Trots ömma ryggar. Vi är inte nykära direkt... men lite kära är vi allt fortfarande;)
.
Nu vet ni att vi inte legat på latsidan i alla fall.
.
Återkommer med lite resultat.
.
Tjingeling på en stund.

10 kommentarer:

Jessica sa...

Yesss, back in buisness! Saknat dina inlägg. Slutade aldrig hoppas ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺
//Jessica

Evelina sa...

Hej! Ska bli så roligt att se slutresultatet! Jag undrar var ni har köpt hallmöblerna, de var så snygga! Både byrån och den vita garderoben med svarta dörrar.

annicap sa...

Så härligt att du är tillbaka! Som jag har sagt innan, så undrar jag var du får all energi ifrån? Kan du skicka lite sån till djupaste Småland?

Kram!

MIN LYCKA ♥ sa...

Härligt att du är på gång igen!! Saknar dig jättemycket! Det kommer bli superfint har ju sneglat på fejan;) kan tänka att många val i ett nytt hus är svåra o inte alltid blir dom tänkt! Helt förståligt även om mycket är nytt!! kramisar från mig!!

Anonym sa...

Hej! Har saknat dig och dina roliga berättelser! Visst är det kul att renovera? Man får en kick och det blir så fint, det är ju så lätt också när man inte måste ta taket. Jag har ju sett en bild från köket, så snyggt, jag målade en mörk färg på kontoret och blev så nöjd, det är så snyggt, allt det vita kommer fram!
Spännande att få se mer bilder sen! Kram och kul att läsa om vad du har haft för dig! Från Soltorparn

Carin sa...

Ska bli jättespännande att se resultatet, blir så nyfiken.
/Carin

Linda sa...

Varmt välkommen tillbaks :-) Ser fram emot resten av bilderna... Kram L

Snäckskalsdalen. sa...

Väntar på att få se hur det blev!
Kul att du är tillbaka med ett inlägg, undrade vad du haft för dig, men nu vet vi ju. Det är kul att fixa till så det blir som man vill, eller hur?
Ni har det så fint hemma så det skall bli kul att se om det kan bli ännu finare!
Kram
Agneta

Monica sa...

Oj, oj, vad ni håller på! Men jag brukar ju gilla din smak, så det blir säkert jättefint! Kul att höra av dig, var det i alla fall!
Kram, Monica

Ika sa...

Det är med att sova trångt förstår jag precis. Vi brukar sova på en madrass i huset när vi vill sova där. Men varför inte sova på sängarna när de står där vid kaminen o TVn o nära till maten?? Lite omväxling så där?!