lördag 30 oktober 2010

Om en fas.

Sitter här ett ögonlock och blir plötsligt sugen på att "bubbla av mig lite" Vet inte om vad egentligen men sugen är jag som sagt.
.
Av erfarenhet vet jag att om jag bara startar så kommer det automatiskt. Som ett rinnande vatten ungefär. Jag sätter mig till rätta i soffan med laptopen i knäet. Då brukar det i regel sätta igång. Bubblet inom mig som vill ut alltså.
.
Ett bubbel som går från min hjärna via mitt hjärta (för det mesta) vidare nerför mina armar ut till mina händer. Det stoppar sällan vid händerna.
.
Bubblet far vidare i en rasande fart genom fingrarna som plötsligt får liv och fladdrar runt på tangentbordet likt små knubbiga prinskorvar.
.
Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill ha sagt men jag känner att bubblet är på gång.
.
Bubbel, bubbel, bubbel!
.
På senare tid har jag funderat en hel del kring livet i allmänhet.... mitt familjeliv i synnerhet.
.
Vi äter, vi skiter, vi sover, vi jobbar, vi sliter, vi älskar, vi gråter, vi stressar, vi skrattar om vart annat. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Men ungefär så.
.
Allt går i hundranitti blås. Tiden bara springer iväg. I en våldsam fart!
.
Vad är det vi strävar efter egentligen? Varför har vi så bråttom?
.
Är det en perfektion? Bättre lösningar på saker och ting? Mera pengar? Bättre lycka?
.
För mig är min närmaste familj det viktigaste jag har. Mina underbara döttrar och min käre make.
.
Min svärmor sade till mig häromnyssens att hon är så oerhört stolt över att jag och hennes ende son, hennes enda barn varit ett par i drygt 20 år nu. Hon tycker att vi åstadkommit så mycket tillsammans och att vi kommit lså ångt i livet.
.
Ja man får sig en liten tankeställare helt klart.
.
Hur långt har vi kommit i livet egentligen? Vad vill vi med vår tillvaro? När skall vi sätta oss ner och bara njuta av allt vi har åstadkommit?
.
Hinner vi verkligen njuta av vårt liv? Hinner vi det? Vi som ständigt har så mycket projekt i faggorna och vi som ständigt är i farten med en massa olika saker.
.
Jo jag tror det. Att vi njuter. För det är sådana som vi är helt enkelt. Vi är som två små rastlösa arbetsmyror.
.
Två i grunden väldigt olika arbetsmyror som funnit varandra och ändå lyckats bilda en "perfekt match" Myror som finner glädje i att ständigt släpa på små strån till stacken. Vi går där sida vid sida och släpar och släpar.
.
Vi gör det tillsammans. Maken och jag. Det är tur att vi har den där "stacken" gemensamt. För vad vore vi utan den? ..... Nu när barnen är stora.
.
Under merparten av våra tjogo år tillsammans har det mesta handlat om barnen. Inget konstigt med det. Vårt liv har varit precis som de flesta andra barnfamiljers liv. Det mesta kretsade kring barnen.
.
Att välja barnvänliga resor. Att välja boende med varsina rum och ett allrum där barnen kunde husera. Ett hem med en liten tomt anpassad för barnalek.
.
Det mesta har kretsat kring barnens skolor, utvecklingssamtal, idrotter, träningar, matcher och mängder med annat.
.
Vi har sålt miljarders med bingolotter till barnens lagkassor, deltagit som klassföräldrar, följt med på klassresor. Vi har arrangerat klassfester, bakat bullar som vi sedan fått stå i kafeterian och sålt på matcher varit ledare för olika lag de varit med i. Osv osv osv mm mm mm.
.
Men plötsligt en dag var barnen stora. Vad hände? Hur kunde det gå så fort?
.
Våra små söta sessor i sina gulliga små flätor blev plötsligt unga kvinnor som krävde sitt eget utrymme. Plötsligt ville de ut i stora vida världen själva. De ville ut på sina "walk abouts"
.
Plötsligt har de sina egna liv och de kräver inte alls lika mycket av ens tid och av ens energi längre.
.
Vi finns här alltid för barnen. När som helst, hur mycket dom vill. Det är en självklarhet. Vi kommer ALLTID att finnas till för våra döttrar. Men stunderna utan dem blir allt för många och ibland också lite väl långa.
.
Nu inser jag varför vi har sådan energi till allt pyssel vi företar oss jag och maken. Det är ju bara vi två nu. Och vi är ju fortfarande rätt unga trots allt :)
.
Barnen finns där jovisst, men all den tid vi lagt ner på dem hittills har plötsligt lämnat enorma marginaler för oss i tidsperspektiv som vi kan lägga på annat. Som vi lägger på oss själva.
.
Där har vi det! Katchiiiing... och poletten trillade ner!
.
Detta är alltså en ny fas i vårt liv. En fas i en man och en hustrus liv som kämpat sig över den svåra mellanperioden.
.
Perioden då barnen inte längre tar ens tid i anspråk och där man plötsligt skall börja umgås igen på tu man hand. Vilket inte skall tas för givet eller som en självklarhet.
.
Det är inte helt enkelt att plötsligt börja umgås igen som man och hustru. Det är lätt hänt att man tar varandra för givet.
.
"Vad var det du tyckte om nu igen? Jaha du har utvecklats till detta under alla år? Jag har inte lagt märkte till det" I stora drag så..... Allt fokus var ju på barnen.
.
Det är du och jag nu maken.
.
Du och jag.
.
Så är det. Så måste det vara.
.
Då återstår tanken.... tanken om vad vi ska göra härnäst då det gemensamma projektet "att bygga sig en trygg borg" i princip är över.
.
Vad säger du käre make?
.
Ska vi inte ta och slå till lite stort här och anmäla oss till en buggkurs för nybörjare?

torsdag 28 oktober 2010

Makeover vardagsrum

Nu ska ni få se hur det blev med den tapetserade väggen.
.

.
Som jag tidigare skrev var det verkligen ett felbeslut med tapet här. I alla fall med en mörk variant. Högtalarna tog enorm energi och har stört mig något så groteskt.
.
Jag var inne på att måla in högtalarkåporna i en grå färg där ett tag men eftersom jag ändå kände/visste innerst inne att tapeten måste väck så lät vi bli.
.

.
I söndags tog vi så äntligen tag i "problemet"
.

.
Mannen i mitt liv spikade upp den nya brädväggen. Det var väldigt smidigt... eller så är han väldigt duktig.
.
Förmodligen det senare:)
.

.
Vi valde en lite bredare bräda. Jag kände att det kanske skulle bli lite väl randigt med en smalare då det är högt till taket vid vinkeln.
.

.
Vi var i valet och kvalet mellan de ruffiga brädorna och de mer släta. Valet föll på de släta fastän jag tycker att det är galet snyggt med de ruffiga varianterna.
.
Jag är rädd för dammbildning nämligen. Såg framför mig hur dammig och svårstädad väggen skulle bli.
.

.
Hursom haver. Resultatet blev varmt och ombonat med de vita brädorna trots allt det svart-vita som annars kan verka lite stelt och kalt.
.


.
Nu är det supermysigt här.... högtalarna finns där och syns lite men de tar ingen energi längre.
.
Dessutom har Ludde passat på att uppgradera multisystemet vilket bidragit till att vi har kunnat fimpa mittenhögtalaren.
.
Det var det:)
.
Ps. Tack ännu en gång för era fina kommentarer. Ni är så goa! Jag hinner tyvärr inte runt till er. Flåt:( ..... Vill gärna uppdatera mig men har inte utrymme för det just nu. Lovar på bättring när det lugnat ner sig lite med allt. Ds

onsdag 27 oktober 2010

Makeover sovrum

Som utlovat följer lite bilder på resultatet i det "nya" sovrummet.
.

.
Här ovan en före bild. Fotat i dunkel och mörker men ni ser hur tråkigt och opersonligt det var.
.

.
(Obs! Pifferiet är inte helt klart och ja det finns en skjutdörr in till walk in closeten men jag gillar att ha det öppet)
.
Vi har målat hela rummet vitt....
.

.
... bortsett från väggen bakom sängen som vi målat svart. Precis som i köket.
.

.
Vi har bytt ut de vita rullgardinerna till svarta. Gardinerna har jag sytt själv och ja jag vet... jag kommer att få ett smärre helsike med att tvätta dem.
.
Jag har sytt om två uppsättningar Vilmor från IKEA. Ett sjujäkla meck men det är Kul med lite ränder tycker jag.
.

.
Älskar kontrasterna som det Vit-svarta ger. Hårt men ändå mjukt.
.

.
Sovrummet är ganska stort. I synnerhet brett. Vi har över en meter från säng till vägg och på min sida närmast fönstret finns det dessutom ett litet burspråk. Skönt med space.
.
För att få det lite ombonat men ändå inte övermöblerat har vi placerat ett fint skosskåp från IKEAS Hermesserie med en spegel ovanpå. Bra till förvaring av tofflor och raggsockor.
.
Från samma serie har vi även en byrå som ni såg på den första bilden.
.

.
Liten söt detalj. De små söta svarta lackskorna har bägge mina döttrar skuttat runt i vid festligheter;)
.
Fast det var fasligt länge sedan! Och jag är fortfarande tjugo nånting:) Fantastiskt!
-

.
Jag är superdupernöjd med resultatet!
.
Ska bara se mig om efter en fin pläd eller nåt att lägga vid fotänden på sängen.
.

.
Hela undervåningen präglas nu av det svart-vita. Nu har vi en fin harmoni och enhetlighet.
.
Nästa gång visar jag hur det blev med fondtapeten i vardagsrummet.
.
Hej på en stund.
.
PS. Tack alla rara för era fina kommentarer! Ni som hade lite frågor ang glaset i köket får svar i komentarsfältet till köksinlägget. DS

tisdag 26 oktober 2010

Makeover kök

Nu är det dags att visa resultatet från köks"renoveringen".
.

.
Som vän av ordning börjar jag med en före bild givetvis.
.
Här ser ni köket som det var innan. Vitt och dant och inget mer med det.
.

-
Nu har vi målat väggarna runtom köksluckorna svarta.
.

.
Köket kommer fram på ett mycket finare sätt med det svarta. Det får ett helt annat djup nu.
.

.
De vita detaljerna blir så mycket läckrare och det vita runda fönstret kommer verkligen till sin rätt mot det svarta.
.

.
En annan sak jag varit brydd över är den kaklade hörnan vid spisen.
.
Vi valde att göra så för att slippa en massa skarvar i glaset och glas ville jag APPSELUT ha. Nu med det svarta ser det mer harmoniskt och logiskt ut där i hörnet.
.

.
Vi har även bytt ut alla spottar i taken på nedervåningen.
.

.
Numera är de vita, fina och diskreta.
.
Jag vet inte varför vi inte tänkte så från början. Varför vi promt skulle ha silverfärgade? Det såg ut som en schweicherost i taket. Plottrigt och dant.
.
Vilken himlans tur för mig att min man är elektriker! På så vis finns det marginaler för ånger vid sådana här märkvärdiga I-Lands problem:)
.

.
Som sagt, jag är ett stort fan av det svart-vita och tycker att det nu har infunnit sig en ljuv harmoni av enhetlighet i vårt hem.
.

-
Imorgon visar jag er nästa makeover.
.
Nu ska jag flyga ner till Göteborg över dagen. Ska visa fabriken för mina Linköpingskunder!
.
Gött mos!

måndag 25 oktober 2010

Huvudet upp och fötterna ner!

Oj så mycket vatten det runnit under Paris broar sedan sist!
.
Tiden bara schvissar förbi. Mycket på jobbet och mycket här hemma. Det betyder väldigt lite tid och ork för bloggeri.
.
Ni ska veta att jag uppskattar era små söta hälsningar när jag "försvinner" på detta vis. Ni skriver så fint, att ni saknar mig. Ni är så gulliga som hoppas att jag mår bra och så önskar ni att jag kommer tillbaka snart.
.
Jag har även förärats en fin blogaward medan jag varit borta. Tack Milla! Mer om det i ett annat inlägg.
.
Vad har vi pysslat med då sedan sist?
.
Jo en hel del kan jag säga.
-
Vi har typ renoverat redan! Håhåjaja tänker ni. Renoverat i ett nybyggt hus. Jomenvisst har vi det.
.
Jag har äntligen fått ändrat de detaljer jag stört mig på från första stund sedan vi flyttade in för två år sedan....vilket lett till att vi bott med annorlunda möblering minst sagt.
.

.
Så här fint har vi haft det i hallen....
.
..
Till all tur är ytorna stora här så det har inte varit några problem med att kryssa sig fram.
..
.
Master bedroom. Här målade vi grått. En liten panikåtjärd från min sida i sista stund under byggtiden då jag tyckte att det var tråkigt att bara ha vitt överallt.
.
Vi bestämde oss för att bara ha målat överallt för att sedemera göra om lite varteftersom. Det med tanke på att det blir lite sprickor och så hur noga man än gör sitt grundarbete.
.
Och noggranna var vi! Sanna mina ord.
.

.
I vardagsrummet har vår säng fått stå under makeovern....
.

.
...och där borta skymtar väggen med den enda tapeten i hela huset. Även den var ett sista sekunden beslut under byggtiden då jag fick panik och fick för mig att vi bara måste ha någon tapet någonstans ändå!
.
Jävlar i min låda som jag ångrat det hastiga beslutet. Det var inte direkt genomtänkt kan jag säga. Högtalarna som tar enorm energi från väggen har under två års tid hånfullt och elakt garvat åt mig. Hua!
.

.
Borta vid köksdelen har vi åtgärdat sprickorna i taket vid ytterväggen och passat på att måla om. Vi har målat väggarna i en färg som jag inte tordes då vi byggde men som vi så sakteliga boat in oss i tanken på att vi ska ha.
.
Jag är såååååååååååååå nöjd med resultatet.
.
Fast det visar jag er i ett senare inlägg;-)
.

.
Och såhär har vi trynat jag och maken under husets makeover. I en 120 säng har vi sovit i arbetsrummet/gästrummet. Ett rum som för övrigt också ska få sig en makeover inom ett par veckor.
.
För tjugo år sedan när vi var nykära och så kunde vi sova (sova och sova;)) gott i en 60 cm bred (smal) säng utan problem.
.
Nu var det inte alls lika kul att kinesa ihop så här trångt. Fast lite mysigt var det nog ändå. Trots ömma ryggar. Vi är inte nykära direkt... men lite kära är vi allt fortfarande;)
.
Nu vet ni att vi inte legat på latsidan i alla fall.
.
Återkommer med lite resultat.
.
Tjingeling på en stund.