söndag 27 september 2009

Gaaaah!

På god väg ut ur dimman... och nu insåg jag just att...
.


...jag borde gå och lägga mig. Tydligen är det redan måndag i morgon och kommande veckas agenda är precis lika proppfull som den föregående veckans.
.
Gaaah!

fredag 25 september 2009

God jul...

...eller glad påsk. Eller trevlig helg kanske.
.
Fredagkväll. Myselipys. Trött som ett as efter intensiv vecka. Ont i rövileröv (träningsvärk). Dimmig efter ett par goda glas rött.
.
"De e liiiite körigt just nu" som Nalle i filmen Snowroller sa till hon bruden som rest ner till alperna enkom för att träffa honom.
.
Liiite körigt minst sagt.
.
Mycke på jobbet. Mycke med familjeangelägenhetera. Mycket "fittande" med grannfrun.
.
Som om inte det var nog även en hel del "ta-igen-quality-time-med-gubben" för tillfället.
.
Har i skrivande stund glidit in i dimman och tänker befinna mig i den långt in på söndagseftermiddagen.
.
MEN!
.
Jag tänker på mina söta bloggvänner....

OCH!
.
... vill med detta underliga mysko-pysko inlägg bara önska eder alla en alldeles underbar härlig vilsam skön superduper myselipysig solig händelserik lattjolajbanhelg!
.
Hej svej!

onsdag 23 september 2009

Ont där bak och turne.

Imorse lyckades min kära grannfru Annsofie slita med mig på ett spinningpass! Hon har bestämt sig för att vi ska bli de "fittigaste brudarna" på vårt nya område. "Fittigast" vilket jäkla ord. (jo jag vet att det stavas fit och att det är engelskt, men nu kör jag svengelska och då blir det fittit)
.
Jag är allt annat än en morgon människa. Behöver mina invanda rutiner för att så sakteliga vakna och komma igång. Jag har ett sjukt lågt blodtryck och blir verkligen yr i mössan om jag inte får min stund på morgonen.
.
Hursom... utan att ha hunnit med mina morgonritualer tog jag sömdrucken rygg på`na och fann mig en stund senare på ett svettigt gym sittandes på en cykel. Det var massvis med folk där vilket förvånade mig. Vadå? Är det fler som tänkt "fitta" till sig.
. ..
Jag höll på att dö. Seriöst! Så otränad är jag för tillfället. Direkt efter passet som jag med nöd och näppe överlevt kvittrade Annso glatt... "vi bokar ett 60 minuters pass till lördag morgon" Jag var så trött att jag inte ens orkade protestera.
.
Så nu är jag tydligen igång. Igång med mitt "fittande"
. ..
Esta mañana acompañe a mi vecina a un gimnasio para entrenar. Hemos hecho algo que aqui lo llaman "spinning" Es como biciclar en grupo. Estoy muerta despues de esa horita. Vaya por dios lo mal entrenada que estoy. Me duele todo el cuerpo. Y lo que mas me duele es el culo! Mi vecina que por cierto se llama Annsofie, quiere que nos pongamos guapas de cuerpo. Eso para presumir a todas las de mas vecinas.
.
Efter träningen åkte vi och jobbade men innan vi skildes åt bestämde vi oss för att träffas igen
senare på dagen för en liten utflykt.
.

....
Annsofie hade sniffat reda på att Stenbolaget i Sjöndal reade ut all dekorsten för halva priset. Jaaaa, sten. Mera sten. Vill, vill, vill. Plötsligt var min rumpvärk som bortblåst. Klart vi ska åka och köpa sten!
.
Despues del entrenamiento nos decidimos de vernos otra vez mas tarde para ir a mirar unas piedras que estaban de rebaja para el jardin.
.

....
Det fanns massvis med dekorsten att välja bland. Det var inte alls utplockat ännu. Rena rama meckat för oss.
.

.
Dom här stora vita stenarna var lite roliga. Ser ut som snöbollar. Vi köpte varsin 20-kilos påse. Ska bli kul att fnula ut något lämligt kul att göra med dem.
.
Estas piedras parecen bolas de nieve. Hemos comprado una bolsa cada una que pesan 20 kilos. Voy a hazer una decoracion divertida con las piedras.
.

.
Thomas och Ludde. Om ni läser detta. Vi önskar oss en varsin sån här bänk. Som vi kan sitta på med våra "fittade" rumpor. Bara så ni vet:)
.
Så fiiiiin! Nästan lika fin som Annsofie blev på kortet!
.
Mira que guapa ha salido mi vecina en la foto! El banco de piedra en el que ella esta sentada nos gusto igual de mucho a las dos. Ojala vayan nuestros maridos a ese sitio y nos compren uno a cada una:)
,



Vi köpte så mycket som vi vågade lasta kan man säga. Varken mer eller mindre. Förmodligen blir det en tur till...;-)

Hemos comprado lo tanto que nos hemos atrevido llevar en el coche. Creo que volveremos otra vez a esa tienda:)



Nu står mina stenpåsar på vänt. De väntar på att jag ska fnula ut vad jag skall göra med dem. Annso har sina på vänt hon med vid sitt nya förråd.
.
Por ahora tengo mis nuevas piedras de decoracion esperando que las ponga por el jardin. Tengo que pensar donde ponerlas.
,


När vi ändå var på språng åkte vi bort till Hammarby sjöstad för besök till en butik som heter Ljuvliga hem. Vivi med den fina bloggen Soltorp hade tipsat om den.
,
Jenny heter den trevliga butiksinnehavaren som faktiskt kände Vivi väl visade det sig. Haha, där fick jag allt veta lite både det ena och det andra om "hemliga" Vivi. Du kan vara lugn Vivi...jag förtäljer inget här:)

Jag hittade min flamingo som jag var ute efter och frågade Jenny om "jag fick blogga henne"
.
Och vet ni.....det fick jag;-)
.
Despues fuimos a otra tienda y alli encontre un flamingo. Jajajaja. Un pajarito para ponerlo al lado del jacuzzi. Tema amazonas...:) Lo bueno de el pajaro este es que no le tengo que dar de comer, no necesita cariño y no me caga y guarrea en la teraza!
.

.
Nu står han där i vassen i utespat. Eller kanske det är en hon förresten? Har inte kollat.
.
Aqui lo teneis. En su nueva casa.
.

.
Nä nu ska jag ta hand om min ömma röv.
.
Pues eso.... ahora tengo que cambiar de lado porque me duele el culo.

måndag 21 september 2009

Min spegelbild

Min Rebecca kommer hem lite då och nu. Hon är ju egentligen stora tjejen och bor inte hemma längre, men ibland tittar hon förbi. Gärna spontant. Då blir mamma väldigt glad.
.
Väldigt, väldigt, väldigt glad;-)
.
I torsdagskväll dök hon upp. "Hej, hej. Tänkte vi kunde mysa lite och kolla på Idol tillsammans. Kanske kan vi även ta ett litet kvällsdopp"

Hon är så go.

När jag pulade med något i köket och tittade bort mot soffan där hon satt stannade jag till för ett ögonblick.
.
Shit tänkte jag. Vad gör jag där? Jag står ju här! Det var som att se sig själv i spegeln. Särskilt nu som hon klippt sig och har samma frippa som mig.
.
.
Min lilla Beccis...
.

.
Åsså jag då.
.
Mira mi Rebecca lo guapa que es. A que se parece a su madre. Porlomenos tenemos el mismo peinado;-)

Sudda, sudda sudda....

...bort din sura, sura min!

Och det med anledning av följande.
.

.
"Jag vill ta kort på dig idag. Du är så fin"

"Meh! Måste du se så sur ut???"
.

.
"Kan du inte bjucka morsan på ett litet smajl då"
.


Sådärja!
.
Där satt den. Tredje gången gillt!
.
Sicken tur att vi lever i den digitala världen. Annars skulle jag inte ha så många bilder med smajl på.

Nada=Inte ett skit

För er som inte redan visste det innan kan jag informera att Nada är ett spanskt ord som på svenska betyder just inte ett dugg.

Varför jag valt Nada=inte ett skit till överskrift till detta inlägg beror helt enkelt på att jag gjort just NADA i helgen. Inte ett skit. I alla fall nada att redovisa i pyssel-piff-fixa sten och annat meckilemeck här hemma.

Nu har jag iof sig bedrivit helgen med en massa annat, men som sagt NADA på hemmafronten. Det behövdes kan jag säga. Att göra nada här hemma.

Jag blev nästan stressad själv efter att ha läst alla era kommentarer där ni skriver hur impade ni är på vår hurtighet. Herregud ! Vilken fart vi måste ha haft. Blir trött bara jag tänker på det och läser hur ni uppfattar oss....:)

I helgen har jag hejat på min lill-fis Alexandra under hennes bägge matcher. Det gick bra. Mycket bra. Två vinster och sex poäng. Najs.

Sedan var jag ju på tjejmiddag i lördags. Hur kul som helst. Vi måste göra sånt oftare. Vi har alla så mycket för oss och vi tar oss helt enkelt inte tid för kuligheter i samma utsträckning som förr längre. Mera sånt! Och kakan jag skulle göra men lejde bort till Alexandra blev kanon! Tyvärr så genomskådades min bluff:( Men god var den och cred till den som cred förtjänar. Alltså...bra jobbat Alexandra!

På söndagen låg jag en stund på min gräsmatta i en härlig septembersol och kollade in grannarna medan de målade på sitt förråd. Från mitt utkik kunde jag styra dem och påpeka vart de missat. Haha, så enerverande det måste varit för dem. Fast jag tror de diggar mig ändå;)

Ludde har tagit sig en sisådär femton välbehövliga siestor och jag själv har inte ens orkat att elda upp honom för att göra vettigt hemma. Nä, vi har som sagt tagit det lugnt.

Ni har varit många som "tjoat" till i kommentarfältet till mina tidigare inlägg. Jättekul att så många nya visat sig. Måste erkänna att jag inte har så mycket tid just nu med att fixa med min länklista och ännu mindre tid för att ta en runda bland er. Men jag vet åtminstone nu under vilka inlägg ni ligger samlade och ser fram emot att ta mig en lugn stund för att kika runt och se efter vad ni är för några.

Att vi tagit det lite lugnt i helgen betyder inte att mina planer är puts väck. Nej för bövelen! Inte alls. Finns massor på "vänt" att göra. Hur mycket som helst... Halli hallå, låt bollen gå. Himlen är blå och bollen är rund och grodans arsle är vattentät. Klart vi har massvis med mer att göra.

Håll ut mina kära vänner! Kommer snart igen.

Väry snart!

lördag 19 september 2009

Min helg

Hej på er...

tack för att ni som gav er "till känna" gav er "till känna" i mitt tidigare inlägg. Tack även till er andra som jag mer än väl sedan tidigare redan "känner till" ...;-)
.
Det var ju inte så att jag skrev det inlägget för att få en massa komplimanger och så. Jag var bara nyfiken på vilka det är som kikar in här. Men komplimanger är inte fel och de tar jag till mig. Tack så mycket för alla fina ord!
.
Tycker ändå att det är konstigt att det "bara" trillade in 26 kommentarer med tanke på att det ändå snurrar runt en uppskattningsvis ca 500 pers här... dagligen?!?!
.
Jag ska ta och göra om/lägga till i min länklista inom en snar framtid. Bara jag får tid och ro till det.
.
Nu är det helg, och med den en himlans massa kul aktiviteter. Alexandra har seriepremiär X 2 vilket innebär två elitseriematcher för mig att sitta och glo på. Nu börjar resan mot att försvara guldet. Ludde ska för första gången under vårt snart 20 åriga förhållande INTE pyssla med någon innebandy alls. Det skall bli intressant och se vad det gör med vårt förhållande?
.
Ikväll ska jag på tjejmiddag hos bästa vännen Marie. Vi har blivit indelade i matgrupper och det har fallit på min lott att ansvara för efterrätten. Jag har fuskat kan jag erkänna. Alexandra har fått svänga ihop något åt mig nu på morgonen som jag ska ta med mig ikväll. Men säg inget till någon;-)
.
Mellan matcher och tjejmiddagar tänkte jag försöka pyssla vidare med mina stenar och med alla mina planer jag har för framsidan. Får se vad jag hinner med.
.
En trevlig helg önskar jag er alla.
.
Ching chong.
-
Tillägg:

Det ser kanske illa ut att skriva att jag "bara" fått 26 kommentarer. Självklart tycker jag att responsen är kanon! Det jag menar är att av de dryga 500 som läser mina rader så ter sig ju faktiskt 26 som lite. Särskilt som flertalet av de 26 redan är "kända" av mig.
.
Det var bara så jag menade. Jag är INTE otacksam på något vis.

onsdag 16 september 2009

Kvällslektyr

Nu är jag sådär sugen på pladder igen. Det känns som att det kan bli ett maffigt långt inlägg. Ett långt kvällslektyr att läsa för den som orkar.
.
Det är mycket som snurrar i kolan för tillfället. Jag har så mycket jag vill göra, så många frågor att besvara, så mycket jag vill säga, så mycket jag vill blogga om... och det är bara som en enda röra i huvudet.
.
En av mina funderingar rör läsarantalet jag har på min blogg. Jag har två räknare. Den ena syns i fältet till vänster. Den andra är dold. De ska bägge räkna unika träffar. De räknar helt olika. På den som syns har jag uppskattningsvis en sisådär drygt 450 läsare i snitt om dagen. På den andra ett par hundra ytterligare.
.
Vilken som än stämmer av dessa två förbryllar mig ändå. Det är ju sjukt många! Vilka är alla ni som pallrar er in här egentligen? Dag ut och dag in. Jag bara undrar.
.
Jag är en väldigt stissig, rörig och glömsk person. Jag har ständigt tusen järn i elden. Det här med logistik är inte min starka sida direkt. Jag skulle behöva er hjälp med att uppdatera min länksida och få ordning på min "bloggkutym"
.
Tänk så hopplös jag är att jag trots att jag har bloglovin lyckas med konststycket att missa en massa. Va! Fattar ni. Jag har mina små egna system för att hitta runt till de bloggar jag vill läsa. Jag går helt sonika in på andras bloggar som jag vet har bra länklistor och betar mig igenom de samma. Jätte omständigt, jag vet. Och tyvärr så missar jag en hel del pga det.
.
Sedan är det det här med kommentarer. Det är så roligt att få dem. Det tycker jag verkligen. Super super super roligt. Det är genom dem som jag får energi och lust till att blogga mera på något sätt. Tyvärr är jag själv kass på att ge tillbaka, eller svara. Ofta har jag bråttom när jag läser och tänker "jag kommer tillbaka sen och skriver" Vilket sällan sker.
.
Jag har min lilla "top of the line femma" som jag konsekvent morsar på men i övrigt är jag som sagt helt kass på att ge tillbaka. Superkass! Det beror inte på att jag är en egoistisk dryg jäkel som bara vill ha och inte vill ge. Det beror helt enkelt på kombinationen tid och kass logistik.
.
Så snälla, hjäp mig att få ordning på min länklista. Är ni inne här ofta och har egna bloggar lämna en kommentar så vet jag var jag har er när jag sedan sätter mig för att få ordning på min lista.
.
OCH... förlåt mig alla ni som lämnar/lämnat kommentarer och inte sett ett spår av mig hos er.
.
Vad gäller er andra som kommenterar och inte har egna bloggar. Det händer men tyvärr inte ofta att jag svarar i mitt eget kommentarfält. Jag vet att andra kör med den modellen. Även där måste jag skärpa mig!
.
Hur ska tex "Maria i Norrbotten" annars veta att jag tycker det är jättemysigt med hennes Spanska kommentarer? Och hur ska ni andra som AnnicaP och Helen mfl veta att jag tycker att det är superkul med era hälsningar?
.
Jag måste bättra mig. Jag bara måste...För att JAG vill.
.
Vidare funderar jag på det här med att bloggandet tagit sådana proportioner. Hur ska man egentligen förhålla sig till sin blogg? Hur mycket ska man berätta om sitt liv egentligen ? Det hela handlar om en balansgång som är väldigt hårfin.
.
Jag är väldigt öppen, spontan och personlig. Jag har nog svårt att inte vara det. Det är liksom min person helt enkelt. Min grej. Det kommer direkt från hjärtat och jag bara bubblar. Bubblar, bubblar, babblar. Sedan tycker jag att det är så väldans kul att skriva och dessutom avkopplande har det visat sig. Bubblet liksom bara bubblar vidare ut genom fingrarna och vidare till tangentbordet. Och med ett fingertryck, tjoff ute i cyberspace till allmän beskådan. Galet sjukt ju!
.
Lika avkopplande som det är att skriva, lika stressande kan det vara med det dåliga samvetet vad gäller kommenterandet och besökandet tillbaka. Konstigt det där.
.
Jag har även smygit in lite Spanska på senare tid. Det helt och hållet för att utveckla mitt eget språk. Mina bägge föräldrar är Spanjorer men jag är född i Sverige. Jag talar Spanska flytande men jag har aldrig någonsin läst Spanska. Inte heller skrivit det. Vi har bara pratat Spanska hemma. Ute var det Svenska som gällde. Så nu försöker jag att lära mig att skriva det också.
.
Att jag väljer att göra det på bloggen är min ensak. Finns det någon Nisse Hult i Tjottahejti som inte tycker om det så kan jag bara säga vänligt men bestämt att antingen så gillar du läget eller så drar du vidare. Jag gör som jag behagar med min blogg. Tycker jag är nog så generös ändå.
.
Hursom, vad gäller Spanskan så stavar jag väldigt illa. Lika illa som jag fiser efter att ha tryckt i mig en burk vita bönor i tomatsås. Bara så du vet "Maria i Norrbotten" jag är inte analfabet eller så:) Det viktiga är att jag vill och att jag försöker.
.
Det som är lite småkul är att min lilla plutta Alexandra plötsligt börjat kommentera på bloggen på Spanska. Hur mysigt är inte det på en skala. Tjejen lär sig Spanska i skolan och visst hon stavar litte lattjo hon med. Men hey! Hon försöker och framför allt, hon vågar. Bara en sån sak.
.
Charlotta undrade om jag verkligen heter Maria Jesus. "Det låter så manligt" skrev hon i sin undran. Jo så heter jag. Döpt efter min söta mormor som jag höll väldigt kär. Namnet är väldigt vanligt i Spanien och lika lite manligt som det skulle vara kvinnligt för män som heter Jesus Maria.
.
Nu utalas inte Jesus som jesus på Svenska. Det uttalas mer som schesos. Alltså sch-ljudet man använder till ordet schampoflaska om man inte bryter på Finska vill säga. Då blir det ju "sampo"...haha. Så galet;-) På slutet där sus är ska det uttalas som sos. Tänk förkortningen av det sociala. "Jag går på sos" Ungefär så.
.
Maria Schampoflaska, ett e och det sociala förkortat. Schesos. Så heter jag. Spanskt så det förslår;-)
.
Nog om det, vad mer fnular jag på...JO! Det händer att jag "råkar" snubbla in på ett gammalt eget inlägg och ser att någon lämnat en kommentar där långt mycket senare än inlägget var skrivet.
.
Jag vet att man kan installera något som varslar om sånt, men jag pallar inte med all teknik. Nu råkade jag se att någon undrade vart jag köpt den stora klockan på väggen i vardagsrummet. Herregud när skrev jag det inlägget? I februari typ. Och frågan kommer nu. På det inlägget!
.
Om man undrar om gammalt och förväntar sig att jag ska se frågan är ett stalltips att skriva frågan under mitt senast skrivna inlägg. Bara ett tips alltså;)
.
Som sagt, jag råkade se det och svaret på frågan är att jag köpte den på http://www.inneonline.se/ så nu vet du det. Du som undrade.

Nu borde jag nog låta kinden dejta kudden för imorgon är det Västerås som gäller och jag skall vara där klockan åtta. Vilket i sin tur innebär att jag måste upp en bra stund innan tuppen vaknar.
.
Natti natti eller Buenas noches... vilket ni vill.

tisdag 15 september 2009

Jag känner Lassie

Charlotta har ikväll skrivit ett väldigt kul inlägg (det gör hon allt som oftast) som handlar om att ranka de kändisar man stött på i sitt liv.
.
Hon uppmanar oss andra att göra likaså. Sånt här tycker jag är kul. Väldigt kul!
.
Jag är inte bang... jag är givetvis på.
.
Nedan följer några utav mina kändismöten......
.
6. Augusti 2007 var jag nere i Göteborg och tittade på friidrotts EM. När jag flög hem satt jag på rad två bakom prinsessan Viktoria och Elisabeth Tarras Wahlberg. Viktoria sov under hela resan med huvudet lutad mot fönstret precis framför mig. Innan jag själv dunade in kände jag lite försiktigt på hennes hår;)
.
5. I somras kom Kungen och Drottningen på besök till oss och vårt nya område. Jag fotade massor givetvis och fick in en fin bild på Silvia med vårt hus i bakgrunden. Om det skrev jag i detta inlägg.
.

.
4. April 2004 vann Balrogs herrlag SM-Guld med Ludde som coach. Jag var med under festtåget och när vi kom till Solvalla för att killarna skulle bli hyllade på schenen var Tobbe Bloom eller Tobbe Trollkarl som han egentligen heter med kollega från Bolibompa konferencierer.
.
"Hej Tobbe" utbrast jag bakom schenen ....och vet ni jag kände ju honom sedan tidigare:) Han hade arbetat på ett liten köttgrossist innan han blev känd. Minns att han alltid visade sina senaste trolleritrix på den tiden. Man kan säga att jag är en av hans försökskaniner innan han äntrade den "stora schenen":)
.

.
3. September 2007 fyllde min bror 40 år. Han abonerade ett trevligt hak i stan och hyrde in diskjockey och karaokemaskin. Trist tyckte vi först för vi visste ju alla att Anna Book skulle till festen. Som gäst. Kul för oss andra att sjunga liksom. NOT! Javisst hennes man Roberto och brorsan är tjenis. Anna-panna springer man ju på titt som tätt på kalas och dop.
.
Givetvis sjöng Anna på festen. Hon valde Shirley Clamps ballad min kärlek och vände sig mot min Ludde under hela sången. Kvinna som jag är antog jag matchen och tog micken ifrån henne och sjöng så att tårna krullade sig och glasen vibrerade till Shirleys Att älska dig för Roberto:)

Ha! Där kan du ha din lilla Spagge!


.
2. Detta är inte direkt en merit men väl värt att nämna i sammanhanget. Jag har varit tillsammans med J-O Waldner!
.

.
Fast han var ju kanske inte så känd under den tiden. Och tillsammans.... Ja allt är ju relativt. jag frågade den blyge lille killen som var minst i klassen precis som jag om chans i femman och fick den. Han vågade knappt se mig i ögonen på hela fjorton dar så jag gjorde slut:)
.
1. Mitt "internationella" kändismöte hade jag med Kermit. (Före Luddes tid) Minns inte exakt när var hur eller varför vi träffades, men vet att jag blev alldeles till mig i trosorna av denna lilla gröna varelse. Så charmig, så söt, sexig så gentlemannamässig. Helt klart en potensiell ligga om det inte varit för hans svartsjuka madam.
.

.
Tyvärr fick jag igår höra att stackarn gått bort i den beryktade svininfluensan.
.

.
Gissa vem som smittade honom..... Det j-vla svinet!!!

La familia "Piripi"

Tengo una familia bastante grande. Grande depende con quien se compara.

La familia de Ludde por ejemplo es pequeña. O mejor dicho minimal. Pequeña, pequeña.

En la parte de mi padre tengo tres tios y cuatro tias. (Y no cuento con los tios/tias que estan casados con los hermanos de mi padre)

Y primos tengo....espera un momento. Estoy contando.....pues mira. Fernando tiene tres, Enrique otros tres. La Ququi tambien tres. El mas joven me pareze que tiene tres. (y dale con tener tres..) Luego no estoy segura los hijos que tendran las tres tias que me quedan por contar. Digamos que juntas tengan unos 5 hijos. Haber...entonces tengo como 17 primos-hermanos por la parte de mi padre.

Diezysiete! My God! O Por dios como se dice en castellano:)

En la parte de mi madre solo son seis hermanos. Jajaja. Solo seis. Antonio, Carmela, Manolito, Mi madre, Juanito y el pequeñito Jose.

Carmela es la gran champion con sus seis hijos. Uno murio de bebe pero cuento con el. Mi primo Javier. El primo con las alitas de angel. Antonio tiene dos, Manolo otros dos, Juanito uno y Jose ninguno o alguno suelto por hay que no sabemos:)

Bueno en total tengo entonzes.... pues 11 primos-hermanos en la parte de mi madre.

Diezysiete mas once son 27 primos. Hala ya. Toma chocolate. Mira que rica que soy. 27 primos;-) Y que coste que no cuento con los hijos de todos los primos que ya son como un monton de ellos.

El Luderino el pobre tiene una familia mini, mini, mini, superminimalimal. Es unico hijo. Su padre tambien. La madre tiene dos hermanos. Uno con tres hijos y otro con ninguno. Entonzes en total tiene Ludde tres primos y con uno no se habla.

El tiene 3 primos y yo 27. Aqui la champion de tener mas primos soy yo;-) Y porsupuesto tambien de tener un monton mas de tios y tias. Jajajajaja.

He dicho que no cuento con los tios que estan casados con los hermanos de mis padres.... pero quiero de todas formas contar con mi nuevo tio. La "novedad" de la familia.

El tio Pito-huito.


Y la tia preferida es..... tantanchaaaaan...... pues Carmela. Quien si no;-)

Como lo veeis;-)

Plocka sten i rätt fotdon

Jag "snubblade" över mina gummistövlar imorse då jag letade efter ett par puppor att ha till jobbet idag.
.
Åhhh vad jag gillar mina stövlar! Minns ni det här inlägget ....;)
.

.
Ikväll tror jag bestämt att jag hoppar i mina gummisar och knatar ut i skogen för att leta rätt på fler....
.

.
...sånahär stenar.
.
Jag har nämligen en plan.... Ännu en plan;-)

måndag 14 september 2009

La "hija"

Me apeteze escribir un poco en Español.
.
No se lo que me pasa. En 44 años no me ha interesado para nada y ahora de repente si que me apeteze. Mejor tarde que nunca yo creo. Escribiendo asi un poco por aqui y un poco por alli aqui en mi blog me combiene muy bien. Pero que muy bien. Asi aprendo lo que debia haber aprendido de pequeña. Escribir y leer en Español.
.
Me cuesta un monton escribirlo. Me siento como una analfabeta. Como es posible teniendo dos padres Españoles no saber escribir esta lengua tan bonita? Bueno la escribo..pero la escribo como lo hablo. Totalmente pobre.... pero pobre, pobre. Eso tiene que cambiar. Pero AHORA!
.
El Ingles porlomenos me sale mejor. Yes i spikin el ingles, pero no como los Españoles. No por dios. Lo espico bastante mejor eh. O como dice mi madre. Aym espikin el inglis veri wes. Si asi lo dice con una ese. Veri wes:-)
..
Mi abuelita que porcierto la llame "hija" tambien hablo el ingles. Ella espicaba dos palabras. Dijo que yes y que no. Jajaja. Hay la hija que divertida que era ella:) Estaba siempre sentada en su silla "rockchear" no se como se dice eso en Español. Siempre sentada y dale que te pego para lante y para detras. Y con su punto. Siempre con su abuja y sus ilos. Cuando yo era pequeña siempre estaba con ella. Me enseño como hazer el punto. Ella con lo suyo y yo con lo mio. Juntitas las dos. Las dos Marias.
.
Avezes parecia que se hiba a caer por detras de la silla. Pero nunca lo hizo. Se tiro para atras con una sonrisa de niña y te miraba por ariba de las gafas y grito yiiiiiiiiiiiiiiiii!, hasta que llego a la ultima punta de la silla.
.
Yo me he comprado una silla parecida como la que tenia ella. Mas pequeña pero parecida. Tenia muchas ganas de una silla asi. Cuando me siento en mi silla o cuando la miro pienso mucho en "la hija". Para los que lean esto y comprendan el Español la llame la "hija" simplemente porque ella me llamo hija a mi. Me gusto mucho esa palabra de pequeña y se quedo mi abuelita llamandose hija:-) Porcierto me llamo igual que mi abuela. Me llamo Maria jesus. Maria Jesus como mi abuela, mi hija. Soy la unica nieta que tiene el nombre de ella.
.
Ella me llamaba hija, y yo la llame hija. Hija!... que hija? Asi todas las tardes. Hija!...que hija?

Ahora mismo estoy sentada justo en la silla con el laptop en la rodilla. Vaya mareo escribir esto al mismo tiempo..:)


Pues nada.

Aqui lo teneis. Un poco Español. Aprendiendo. Poco a poco.

Chilipesto

Jag är trött som en gnu, gnällig som få och vansinningt osugen på mat just nu.
.
Ändå sitter jag här och tänker bjuda er på något så ovanligt (iaf för mig på min blogg) som ett recept. Varför då undrar kanske ni..... jo för att jäklas med mig själv!

Jäkla idiot måste ni tänka nu, ja kanske. Totaly crazy. Men så är det. Så sjuk är jag. Så får det bli. På något sätt är det avkopplande att skriva en stund på bloggen och just nu har jag bara käk i huvudet. Trots att jag för tillfället är vansinnigt osugen på just mat.
.
Som de flesta redan vet så arbetar jag med mat. Jag pratar mycket mat om dagarna. Jag kuskar land och rike runt och pratar mat och recept dagarna i ända. Inga halvfabrikat eller så. Man kan säga att jag säljer smaksättare. Jag säljer inte till retail dock, eller konsument för de som inte vet vad retail betyder. Jag besöker krögare, kökschefer, mattanter, grossister stora som små. Jag säljer till restauranger, skolor, cateringföretag, cafeer och till alla j-vlar som är. Bara de lagar någon form av mat som de sedan säljer vidare.
.
I mitt arbete händer det att jag bjuder någon utav mina grossister på lunch. Det är ett alldeles ypperligt säreget perfekt tillfälle att presentera sina nyheter på. Jag lagar mat till hela personalen och när de sitter och mumsar i sig passar jag på att informera om de nyheter jag har.
.
Väldigt praktiskt faktiskt.
.
Idag har jag gjort en sådan kallad provlunch. Jag har stått i ett "vanligt" personalkök. Jag har "kokat" ihop en lunch åt 60 personer. Jag har lagat allt från grunden. Ibland önskar jag att jag sålde Gorbys piroger faktiskt. Bara att slänga in skiten i micron liksom. Eller inte förresten. Usch, Gorbys innehåller bara elände. Nej jag är glad över att få sälja produkter jag kan stå för. Fast ibland vore det väldigt praktiskt om det vore just piroger jag skulle presentera. Fan vad smidigt. Bara att slänga in i micron...Eller usch vad trist förresten:)
.
Jag tycker om att laga mat, det gör jag. Men det är väldigt trist och oinspirerande att med det samma jag kommer innanför dörren här hemma behöva slänga mig på spisen efter en dag som just denna.
.
Vad jag bjöd på idag?

Jag gjorde en fetaostgratinerad kyckling kryddad med chili explosion och roasted garlic pepper med chilipesto och till det en morotstsatziki och en bamsesallad med gott brytbröd till.
.
Chilipeston var så grymt god att jag tänkte när jag smakade av den idag på lunchen att "det här receptet ska jag dela med mig av till mina bloggisar"
.
Maj gadd så gött!!!
.

.
Till chilipeston behöver du;

  1. Peperone piquillo. 2 grillade och rostade handskalade röda paprikor. (Finns att köpa färdiga för de som inte vet hur man gör)
  2. 2 rostade charlottenlökar
  3. 1 vitlöksklyfta
  4. 1/2 dl olivolja
  5. 1/2 dl rostade pinjenötter
  6. 2 msk citronsaft
  7. 1, 1/2 msk Santa Maria Chili explosion
  8. 1/2 msk Santa Maria Rock salt

Mixa alla ingredienser till en slät pesto.Servera som sås eller som spread på en god matig macka.

Eller gör som jag.... Sleva in i käften med sked rakt av!



Sådär...nu har jag fått skriva av mig en stund och jag känner mig plötsligt lite mer relaxad.

Hmmm.... Nu blev jag hungrig tror jag bestämt.

Bäst att hasa sig fram till spisen ändå:)

söndag 13 september 2009

Jag har en plan och grann-pass

En Español en el fin de la pagina como la otra vez;-)
.
Helgen har varit toppen med fint väder, mycket gjort och god mat. AnnSo grannfru drog iväg i fredags till Båstad för att hälsa på ena dottern som pluggar där. Med sig hade hon övriga tre knoddar. AnnSo lämnade Tomas ensam över helgen för att måla det nya förrådet. Jag lovade henne att ta väl hand om honom.
.
.
När man bygger hus och planerar sin tomt uppstår det en hel del tankar och ideer under resans gång. Jag menar... när saker och ting väl börjar komma på plats så verkar det som att det plötsligt "landar" en massa nya sätt och ting man kan göra istället, eller också.
.
Ett exempel ser ni här ovan. "Jag har en plan" säger jag ofta högt för mig själv när jag spankulerar runt på min tomt. T.o.m Tomas höjer på ögonbrynen numera acompanjerad av Luddes dito. Tomas har lärt sig att ibland ineffattar mina nya ideer även hans tomt, eller hans arbetskraft:)
.
Här ovan fnulade jag för någon vecka sedan på om vi inte skulle göra en liten planteringsgrop. Det är ju så kul att plantera plötsligt. Och grönt är ju faktiskt väldans skönt. Särskilt mot all sten. ....
.
.
Sagt och gjort. En ny planteringsgrop skulle det bli. En grop lik denna men mycket mindre. Men först ville jag ha bort målarställningen som står och skräpar under paviljongen.
.
.
Nu när jag basade över två karlar var det bäst att passa på. Fort gick det också att få eländet bortforslat till Luddes arbetsförråd.
.
.
Sedan fick jag se till så att Tomas satte igång med grundmålningen av sitt förråd. Jag hade ju lovat AnnSo:)
.
.
Ludde tog tag i min grop. Se vilken bra koll jag har på dem. En i framkant här fastän det är bakkanten som syns i bild. Och den andre längst bort med penseln i högsta hugg.
.
.
Jag nöjer mig med en rektangulär för att inte Ludde ska behöva kapa och jobba en massa i onödan. Jag gillar ju raka linjer så det gör mig ingenting.
.
.
Ooops... färgen tog slut! Men fint blir det. På köpet får vi en vägg vid vår lilla hörna. Senare ska jag plantera något snyggt framtill som bäddar in vår hörna lite mysigt.
.
.
Ja då var stenen borta...och bara resten kvar då:)
.
.
Eftersom färgen tog slut fick Tomas rycka in här istället. Tur var väl det för det var ordentligt packat under stenen och väldans tungt att gräva.
.
.
Killarna hade tippat en gemensam Toto-rad och fick lov att springa in och kolla loppen mellan grävandet. De fick INTE sitta i soffan med sina skitiga braller. Jag föreslog dem att göra som i filmen Hundtricket....men de avböjde;)
.
.
De slet på, det gjorde de verkligen.
.
När de sedan var klara gick jag in och lagade en kalasa-brasa middag åt dem. De var så trötta att bägge närapå somnade i soffan efteråt. Eller nja, Ludde gjorde det. Tomas "rullade" hem mör, mätt men belåten till sin egen säng next door.
.
..
Nu var det mitt jobb kvar. I med jord i gropen och fram med mina saker som ska i.
.
Jag har planterat det kinesiska pilträdet jag köpte i våras och som jag haft i kruka på altanen. Får se om det trivs här. Jag täckte även jorden med en fiberduk.
.
.
Sådär.... nu tror jag att jag är nöjd faktiskt. Som ni ser på bilderna så ligger det sättsand över stenarna. Passade på att fylla ut springorna som blivit nu när vi gävt.
-
Så nu får jag sopa sopa sopa en massa innan jag kan ta bort överflödet.
.
.
I med vit marmorkross och piff-sten.
.
.
Dom lila stenarna hittade jag på Gotland...och NEJ de är inte plockade från något naturreservat eller från något ställe där det är förbjudet att plocka sten. Och NEJ den stranden är inte tom nu.
.
.
Nu ser det lite mjukare ut här på framsidan trots all grå sten.
.
.
Vad skulle jag ha haft i den häringa hörnan annars liksom?
.

.

.


Nu börjar det arta sig på framsidan me. Blir nog lite före/efter bilder på det hela vad det lider...och då menar jag före bilder från byggtiden. Sablars sicken skillnad!!!
.
En las fotos de hoy enseño los cambios que hemos hecho en la parte de la entrada. Ludde y el vecino Tomas me han hecho un nuevo abujero y adentro he plantado mas cositas. El vecino ha estado solito, todo el finde y yo prometi a su mujer que le hiba a quidar. Y bien quidado que esta. No solo le he dado de comer al pobre hombre, tambien he aprobechado y le he puesto a trabajar con el Ludde:) Yo tontita? Que va!
.
Antes estaba la entrada un poco gris y triste de por si. Ahora con lo verde y piedrecitas bonitas (las que coji en Gotland) tiene como mas vida. Se necesita aqui en Suecia. Pronto viene el otoño y el invierno y no veais que gris y que triste. Blah!
.
La arena que veeis en las fotos en el suelo tiene que estar alli unos dias. Es para pegar las losetas bien. Luego lo quitare y ya quedara todo muy limpio y sencillo para quidar.
.
Besotes para todos. Mua, mua;-)

Månadens husblogg

Jag har blivit utsedd till "Månadens blogg" På Vibyggerhus.se.
.
Vibyggerhus.se är en sajt som samlar många husbyggarbloggar. Jag själv har varit upplagd där sedan Februari 2008. Tack vare vibyggerhus.se har jag hittat till andra inspirerande bloggar och jag har fått många nya vänner.
.
Så här skriver vibyggerhus.se till mig....
.
"Vi får många tips vilken blogg som ska bli "månadens husblogg" och den senaste tiden har vi fått många tips om din fina och läsvärda blogg, både på mejl och via facebook. Givetvis tycker vi att du är värd utmärkelsen! Så månadens husblogg i augusti går till din blogg.Grattis och lycka till i fortsättningen!"
.
Jag blev väldigt glad givetvis! Tycker det är så roligt med bloggen och av att det verkar som om andra blir inspirerade av..... mig och det jag berättar om liksom:)
.
Tack till vibyggerhus och tack till alla ni som "tipsat" om mig via mejl och på
facebook! Kraaaaaam på er!
.
Nu ska jag traska ut och försöka göra klart en ändring på framsidan av huset jag pysslat och jobbat med under en tid.
.
Måste ju bli klar snart så att jag kan visa er resultatet:)
.
Skön söndag önskar jag eder.

Hola,
.
Hoy escribe la pagina vibyggerhus.se que me han dado el titulo "El blog del mes de Augosto". Juppiiiii;-) Que contenta que estoy!
..
En la pagina en el internet de vibyggerhus.se hay como un monton de blogs que todos se tratan de construyir casas. En esa pagiga he estado yo leendo miles de cosas y tambien he conocido a muchas chicas y nos hemos echo buenas amigas. Mucha inspiracion he encontrado alli tambien.
.
Supercontenta con esta noticia voy a salir ahora al jardin para terminar un projecto que estoy haziendo. Ojala lo termine hoy y os lo enseñare esta noche en el blog.
.
Que paseis un "misi, misi" domingo:)

torsdag 10 september 2009

Tre generationer "misar" sig lite

Para los Españoles les informo que el texto Español viene en el fin de esta pagina.
.
Idag for gubben iväg på galej med arbetskamraterna. En sån där Findlandskryss ni vet. Inte tebax förän imorgon kväll.
.
När katten är borta dansar mössen på bordet. Ikväll har ett gäng "musar" inte bara dansat utan även "misat" sig lite.

I mitt (hel) Spanska inlägg häromdagen berättade jag om min stackars mors dilemma hon har med sina grannar. Några "icke anhöriga" förstod min text. Ni andra kanske inte. Inte ens ni som försökte er på googles översättningsverktyg kan ha fattat ett smack. Det som ska vara så bra. Fnys!

Jag menar... på Svenska finns det uttryck man använder som tex när man är jäkligt trött på något/någon. Man säger då för det mesta "det står mig upp till halsen" typ. På Spanska finns det ett liknande uttryck. "Estoy hasta los cojones" eller "Estoy hasta los huevos".

I de Spanska uttrycken för samma sak går man alltså inte lika högt upp som Svenskarna gör. Upp till halsen alltså. Spanjorerna nöjer sig med att landa i de mellersta regionerna på den MANLIGA kroppen. Även kvinnor kan uttrycka sig så. Fastän de inte är utrustade på det viset rent anatomiskt.

Kortfattat betyder alltså "cojones" = pungkulorna, sälva ordet cojones är långt mycket mer kraftfullt än just kulorna. Huevos kan man också använda sig av i Spanskan i exakt samma syfte. Det betyder samma sak, men det betyder även ägg. Fast det är ju inte direkt hönsägg man tänker på när man använder sig av det ordet i just den frasen.
.
Alltså.... när man använder sig av just den frasen och sedan försöker sig på att använda översättningsverktyget så får man fram "Jag står här i äggen"... och det är verkligen inte samma sak dårå.
..
Nåväl. För att ni ska förstå vad fasiken detta inlägg går ut på så ville jag bara säga att eftersom min mamma haft det lite körigt på sistone med de satans grannar hon fått som hon står i äggen i ville jag och mina döttrar muntra upp henne just ikväll med lite mys. Bara vi tjejer alltså.
.
Vi bestämde oss för att träffas efter jobbet och köpa med oss hem något gott att smaska på. Sedan skulle vi bada oss lite och slutligen kika en stund på Idol tillsammans.

Jag hade inte tänkt visa några bilder från kvällen egentligen eftersom jag redan visat en typ ungefäringa femtontusen bilder på vårt bubblande....men så sa min lilla mamma när vi skildes åt ikväll. "Du lägger väl ut bilder på bloggen va. Jag vill visa doktor Åke och Ulla-lilla (och allt vad dom heter på hennes jobb) hur "misit" vi haft" ;-)
.
Hur skulle jag kunna neka min kära mor det? Hon som till och med badade toppless för att verkligen "visa" doktor Åke hur "misit" det var.
.

.
Vi började med såna här lite mer diskreta foton...... "Nej! Fota där uppe så att man ser halva" Vadå halva???
.

.
Men mamma titta upp då! "Jag måste se så att det bara är halva som syns"
.
.
Men titta upp då för bövelen!!! "Que si coño, (översätt inte det) men jag vill att bara halva ska synas nu när de flyter så bra. Bättre än pushup vet du"
.
.
Sädärja... nu kan du visa doktor Åke hur du "misar" dig toppless;-)
..
Aqui la teneis! A la Roci. Misandose en topless. Esta tarde la hemos pasado las nietezitas, yo y mi madre juntas. El Ludde esta por hay con sus amigos y asi lo hemos aprobechado.
.
Vaya risa con lo de no bañrse con el tetero. Mira mira como flotan, dijo ella. Mejor que usar un pushup. Jajaja. Coma una cabra, mi mamasita:)
.
Pero bueno...lo hemos pasado misit misit, pero huit misit.

tisdag 8 september 2009

Före-Efter / Antes-Despues

Kvällen har jag tillbringat i min ensamhet tittandes på alla mina bilder. Tycker det är så kul med före-efter bilder. Tänkte bjuda er på några...
.
Esta tarde la he pasado solita. He estado mirando todas mis fotos. Me encanta mirar fotos y comparar las de antes y las de despues. Os enseño algunas...
.
.
Före. Antes.
.
.
Efter. Cool va;-) Y despues. Que guay verdad;-)
.
.
Före. Antes.
.

.
Efter. Despues.
.
.
Före... eller ni fattar nu va? Antes.. ya llevais el rollo no?


.
Tadaaa. Tadaaa. Efter. Despues.
.
.
Same, same.... Same, same...
.
.
..but different! ..but different!
. .

.
.
Här nedanför trallen kommer det snart att planteras en fin grön lummig häck.
.
Debajo de la valla pronto pondremos un de eso verde que no se como se llama en Español.
.

.
Oj vad det jobbades för att jag skulle få bada:)
.
Ay como trabajaron para yo poder bañarme:)
.
.
Mysigt,mysigt. Skit mysigt. Misit, misit. Huit misit.
..
.
Före. Antes.
.

.
Efter. Despues.
.
.
Och den sista för nu. Y la ultima por ahora.
.
.
Sedär. Inte nog med att jag delade med mig av mina före-efter bilder till er. Nu har ni även lärt er att före heter antes och att despues betyder efter på Spanska. Hahahaha.
.
Pues mira que bien. No solo os he enseñado mis fotos de antes y despues. Tambien habeis aprendido que före se inifica antes y efter se inifica despues en Sueco. Jajajaja.
.
Och i Norge säger de Klem om kram. Apropå Mina Norska besökare här på bloggen.
.
Y los Noruegos dicen Klem quando quieren decir abrazos. Lo digo porque tengo visitados de Noruega en mi blog.
.
Ching chong som de säger i Taiwan.... Eller hur morbror snopp-pungkula?
.
Ching chong como dicen en Taiwan.... Aque si tio pito-huito?