måndag 31 augusti 2009

Början till höstpiff

Även fast jag vill att sommaren ska hålla in i det längsta är jag riktigt trött på "det somriga" piffet inne.
.
Jag började lite smått förändringen för en vecka sedan.
.

.
Min morbror Jose som normalt bor i Marbella besökte oss för ett par veckor sedan. I present fick vi dessa fina lyktor. De står på köksön och ger ett varmt mysigt sken om kvällarna.
.

.
Jose är duktig på inredning och tyckte att våra fönster uppe vid matsalsdelen var aldeles tråkiga utan något däri. Därför hjälpte han mig med befintliga pryttlar att snabbt arrangera något mer ombonat där.
.

.
Tja, varför inte.
.
.
I detta hörn stod tidigare gungstolen från Stolab. Gungtolen har fått ny plats och istället har jag här skapat mig ett litet mer levande och ombonat arrangemang.
.
Jag hade en stor bukett med trollhasselgrenar som jag delat på.
. ...
.
De grenar jag tagit bort har jag numera i badrummet. Passar bra där...
.
.
Kommer ni ihåg det Marockanska the-bordet från Bolagret jag hade under den stora trappen i hallen tidigare?
.
Nu har jag tagit brickan från bordet och ställt den mot halvväggen bakom arrangemanget för att liva upp det hela lite.
.
Det är ganska kul att flytta runt saker och hitta nya ställen att njuta dem på.
.
.
Givetvis måste det finnas med en lykta när man försöker sig på att "hösta" till det lite.
.
.
En liten ny accentfärg är inte heller fel för att mysa till det. Dessa lyktor kommer från IKEA. En av deras många höstnyheter.
.
Lila, purpur, lavendel, violett eller Malva. Vad vet jag? Fint och varmt blir det.
.
Apropå Malva. Guuuu så jag saknar dig Malvis. Hoppas att ni mår bra och att era byggplaner och dina inredningsfunderingar går er/din väg. Kram till dig:)
.
.
Malva var det ja..... jag har köpt nya kuddar till soffan. Tog med en grön färg också för att "värma" till det ytterligare.
.
Mina "porrgardiner" från förra hösten har kommit upp igen. Nu något modifierade och mindre porriga:)
.
.
Kuddarna har jag köpt på Mio. Köp tre betala för två. Sånt gillar jag. De hade massvis med färger att välja bland.
.
.
Ja just det ja. Och här ser ni vart gungstolen hamnat.
.
.
Tänk vad lite grönsaker och lite färg kan göra skillnad!

Blommor till framsidan

Igår fick vi ett ryck jag och Annsofie. Ett ryck som heter duga.
.
.
....
När vi i lördags sade tack och godnatt till varandra efter en mycket trevlig och rolig kräftskiva som utvecklades till ett knaskalas under de senare timmarna bestämde vi oss för att på söndagförmiddagen åka på en tur för inspiration av det som komma skall till hösten.
.

.
Våra män skulle ändå vara lite "söndagströtta" såg vi. Så det passade ju bra:)
.

.
Trippen började med ett stopp på IKEA. Bägge behövde vi gå runt på ljusavdelningen. Där hittade jag de två krukorna ni ser på bilden ovan. Aldrig att jag försökt pruta på IKEA tidigare men denna söndag inte bara provade jag, jag även lyckades!
.
Tyckte att krukorna hade någon buckla och fick därför ner dem till 79 kr från ordinarie priset 269 kr.
.
Till saken hör att jag inte alls gillar att pruta. Det är det värsta jag vet. Det jag däremot gör är att jag ofta frågar om det inte möjligtvis är så att...osv och av någon märklig anledning brukar det resultera i ett bättre pris.
...
Hursom helst. Framsidan har vi helt glömt bort denna säsong. Prio har varit altanen och nu börjar jag känna att jag vill ha bort all bråte som samlats på framsidan och få snyggt och prydligt där igen.
.
Dessa nya krukor ska jag alltså ha vid trappen till entren.
.
.
...
Efter IKEA for vi bort till Zetas handelsträdgård. Där blir man verkligen inspirerad. Och vilken kunnig och engagerad personal de har sen då.
.
Jag har redan glömt vad allt heter som jag köpt. Jag gick på de färger jag tyckte om. Som den ovan tex. Jättecoola blad. Vilka härliga färger.
.

...
På framsidan mot uppställningsplatsen för bilarna blev det ett trappsteg som vi inte alls använder. Det finns en gång att gå på bredvid. Jag har retat mig lite på det och har väl inte vetat hur jag ska göra där.
..
Nu hittade jag en blommlåda som var rätt kul. (halva priset) Den står jättebra där med lite vackert grönt i.
.
.
Vi handlade så mycket grejer jag och Annsofie att vi när vi kom hem nästan glömt bort vad som var tänkt att ha vart liksom.
..
Jag ställde upp allt nytt på mitt planteringsställe. Tog fram lite pryttlar jag sparat på mig och kavlade upp ärmarna.
.
Resultaten ser ni här... ett potpurri av vackra saker och blomster vid huvudingången av huset.
.

. ..
.
Den röda busken har en läcker färg tycker jag. Hette inte busken perukbuske?
.
.
Lite höstmojs köptes även hem och sattes i krukor.
.
.
Jag flyttade ut min bänk från entren och ställde den istället utmed husfasaden.
.
.
En fin kvast är ju ett måste nu när det snart kommer att virvla runt lite färgglada löv.
.
.
Det behövs verkligen lite grönt och liv mot den vita fasaden och den vita marmorkrossen.
.

.
Egentligen använder inte vi den här entren. Men man vill ju ha det lite snyggt om det skulle ringa på dörren någon gång:)
.
Jag har även köpt riktigt coolt gräs med riktigt feta plymer och grejer som jag ska försöka förvara i garaget i vinter. Det är inte härdigt här uppe. Det gräset ska jag plantera ikväll.
.
Kanske får ni se även det;)

fredag 28 augusti 2009

Grattis "mina" gutar

Igår var jag med och arrangerade SNBB (Stockholms nya blodbad) för tredje året i rad.
.
Mina gutar kom till Stockholm inte bara för att delta i den årliga bowlingtävlingen utan även för att försvara sitt guld från förra året.
.
Gutegänget hade i förväg bestämt sig för att ladda inför tävlingen med en sen lunch på det heta "schtekishaket" Zink grill & bar på bibloteksgatan. Schteeeek så det förslår förstår ni.
.
Jag fick den stora äran att få vara med under deras uppladdning och bjöds på en mycket chaantiiil lunch.
.

.
Skål pojkar.... för givetvis laddades det inte para med massvis av käk. Vätskepåfyllning är ju ett måste innan tävling. Det vet ju alla.
.

.
Efter den delikata förrätten och den fantastiskt goda varmrätten togs det in "death in the afternoon" Det är en drink med schaaaampanj, absint och sockerlag. En mycket elegaaant drink som var frisk i smaken och farligt god.
.

.
Lycklig över min lunchdate med 8 härliga killar tackade jag så pojkarna för lunchen och gav dem lite pepptalk inför den stundande matchen.
.

.
I det stora slaget deltog sex lag. Gutarna hade sitt klassiska gula ställ och laddade upp ordentligt med vätska vid banan.
.

De kämpade väl och tog sig till final.


.
Under spelets gång fanns det givetvis tid för bus.

Här testar Peter hur han skulle klä i mustig mustach;) Ganska snygg om ni frågar mig...
.
I finalen startade dock laget trögt. De låg under till en början. Killarna började hänga lite med huvudena och blev plötsligt lite oroliga.
.

.
Då klev Clabbe fram och visade sitt "jävlaranammavinnarskallefejs"
.
Nä neu grabber, neu jävlar i meuren keör vi! (skrivet på gutemål)
.
.
Efter Clabbes vrål klev han fram och slog en strike som stärkte och höjde laget enormt. Klotet närapå slog hål i väggen bakom käglorna!
.
.
Nu tog de andra rygg på Clabbe och bara öste ner käglorna som aldrig förr. Här ser ni en glad Johnny efter ytterligare en strike.
.
.
Matchen vanns slutligen med en megakross! Här ser ni lagets stolta kapten Martin med första priset.
.
.
Grattis killar det gjorde ni bra!
.

.
Tack för den schaaaantila gesten att bjuda med mig på den fantastiska lunchen. Jag hade lika trevligt som alltid annars när vi träffas. Ni är bara för goa:)
.
Vi ses på onsdag i guteland.

torsdag 27 augusti 2009

Det går fort när man har kul.

Just idag denna torsdag för exakt ett år sedan på dagen (men inte riktigt på datumet) deltog jag i ett arrangemang i arbetet. Det arrangemanget deltar jag även i idag. Det blir det tredje i ordningen. En favorit i repris kan man säga.

Jag minns att jag kom hem efter eventet (vi bodde då hos min mamma) trött, sliten och väldans nyfiken. Mina tankar var hos Ludde på bygget. Jag satt där vid datorn i mammas vardagsrum och blev plötsligt överumplad av tusen och en känslor.

Det var dagen före doppardagen;-)

Här kan ni läsa det inlägget igen.

Oj vilken rysning jag fick när jag läste det nyss själv.

Har det verkligen redan nästan gått ett helt år sedan vi flyttade in???

onsdag 26 augusti 2009

Schaaantiiil schteeek.

Det här med språk alltså.....

"Vad katten är en stekare? Är det något bara ni nollåttor har? Här i Göteborg har vi bara goa gubbar"

Så skrev Charlotta som kommentar till inlägget om grannen Thomas med anledning av att jag beskrev honom som en stekare.

Jag gör ett eget inlägg till svar för säkerhetens skull. Kanske finns det andra icke nollåttor där ute i cyberspace som läser mina tokerier och inte vet vad jag skriver om eftersom mitt språk är så nollåttigt;)

En stekare/stekis är benämningen på en kille som är sådär lite schteeek liksom. Det är viktigt med uttalet. Det ska vara stek med sch-ljud. Schteeeek. Det är viktigt att dra ut e.et i steket också. Schteeeek.

En stekare är mån om sitt yttre. Väldigt mån. Det är viktigt att klä sig schteeek. Pilotbrillor är ett måste. Ganska så åtsittande brallor likaså. Särskilt över låren och baken. Korta jackor eller fina figursydda kavajer med emblem på är inte fel det heller på en klockäkta schtek.

Som toppen på karamellen hör även en fin schaaaal eller halsduk i finaste cashmiiir virad runt halsen. Ovan halsen finns givetvis ett huvud på schteeekaren. Det skall vara en prydlig frisyr på det huvudet. Helst något långt bakåtkammat eller så. Går även bra med en snygg kortklippt variant med något slags klatchig prydligt stökig liten pytte tuppkam på sniskan. (En sån som Thomas har)

En stekis är nästan lite feminin i sina rörelser. Sitter helst med bena i kors. Har ett mjukt och fint rörelseschema för händerna när han talar. Står gärna och putar lite lätt med munnen då han försöker koncentrera sig. Tänker väldigt mycket på sin kroppshållning verkar de göra också.

En schtekis är absolut inte som en väldigt feminin pojke som gillar pojkar utan mer feminin som en pojke som inte är så manhaftig kan man säga. Stekarn rör sig alltså lite elegant, med gentila rörelser. Stekaren uttalar gentil såhär "schaantiiil" och elegant såhär "elegaaaant"

Stekarn vill nämligen gärna tala lite fint också. Fiiiint. Med iiiii.n som kommer lite djupare nerifrån svalget. För att inte tala om en stekares a.n. De ska vara lite upphöjda i tonen och även något utdragna. Precis som e.na i schteeek. Ett bra ordexempel är champagne. En stekis uttalar det "schaaaampaaanj"

Hänger ni med?

När jag såg Thomas allra första gången såg jag några av en schtekares attribut på honom. Därav smeknamnet "stakaren" Dessutom rör och för sig Thomas väldigt elegaaant och schantiiilt.... när han vill och gör sig till vill säga:) Numera talar också Thomas som en klockren stekis.... fast det gör han för att jag har lärt honom att tala så. Hehe.
.
Egentligen kommer Thomas ursprungligen från Katrineholm, och där talar man med en dialekt som är allt annat än schteeeek.... Tack och lov;-)

Du Charlotta, vad katten är en go gubbe egentligen?

tisdag 25 augusti 2009

Inte trodde jag att...

...jag någonsin skulle komma att längta till den årstid då det blir mörkare fortare om kvällarna.
.
Jag är verkligen inte en sån jag. Nej, jag är en sån som längtar till ljuset och våren.
.
Jag älskar ljuset och jag älskar våren.
.
Jag älskar somrarna och de lååååånga ljusa dagarna och de låååånga ljusa kvällarna.
.
Jag älskar att sitta ute länge om sommarkvällarna och gärna en bit in på nätterna som aldrig blir riktigt mörka.
.
Jag älskar att höra fågelkvitter innan jag ens hunnit i säng.
.
Nu plötsligt längtar jag efter mörkare kvällar. Mörkret får gärna komma tidigt. Gärna redan vid sju tiden. Det skall även helst vara molnfritt. Sådär pass molnfritt och klart på den svarta himmelen så att man ser hur stjärnorna blänker och lyser. Med mörkret får det gärna även komma lite bitande kyla. Sådär så att det ryker lite lagomt mycket ur näsborrarna när man andas.

Vad har hänt med mig? Shit! Vad är det för märkliga tankar jag har? Vem är jag nu för tiden? Känner inte igen mig. HJÄLP!!!
.
Hmmmmmm... Jag tror det beror på detta.
.

.
Den här mojängen installerades i slutet av Maj. Vi har badat i parti och minut om kvällarna och nätterna. Oftast själva. Ibland med en viss granne. Med en viss stekisröv. Men oftast själva faktiskt. Det händer att jag till och med badar i den helt ensam. Jag älskar att bada. Jag ligger där och bubblar i mina egna tankar.
.
Mysiga stunder har jag eller vi haft i den. Jag bara älskar att ligga i det hörnet där jag är vänd mot huset. Det är så härligt att ligga ner i det varma vattnet och titta upp mot huset samtidigt som jag får skön massage på ryggen. Jag älskar att titta på den vita putsade fasaden och de röda takpannorna som gör sig så fint mot den blå himmlen.
.
Jag tycker att det är så vackert att det nästan gör ont.
.
Numera är den blå himlen om kvällarna mer mörk. I veckan har vi haft riktigt fina mörka kvällar med lysande stjärnor. Att smyga ner i badet i bara skinnet och ligga och glo upp på en stjärnklar himmel är riktigt mums.
.
Helst ska det vara becksvart ute och släckt överallt. Det enda som lyser är mina tänder i mörkret då jag ligger och ler för mig själv, och även en lanterna med levande ljus borta vid trappen så att jag hittar "hem" när jag badat klart:)
.
Nu plötsligt längtar jag alltså efter kyligare stjärnklara kvällar. Som det är nu måste jag vänta så länge innan det blir mörkt. Hade ni frågat mig för ett år sedan vad jag tycker om sådana mörka kyliga kvällar hade jag svarat... Nej fy, usch blä!
.
Har just kommit in efter ett härligt kvällsbad. Det var mörkt.... men inte tillräckligt. Det var kyligt...men inte sådär så det ryker om andedräkten.
.
Det var härligt, det var det. Och bikinin är torr;-)
.
MEN...
.
Jag har en känsla av att den bästa tiden för sådanahär bad har vi framför oss med de två årstiderna som stundar.

Grannen Thomas

När jag gjorde mitt inlägg om AnnSofie kikade jag vidare bland alla bilder jag tagit under våren och sommaren.
.
Jag blev så full i skratt när jag upptäckte att Thomas faktiskt figurerar på flertalet av mina bilder. Fick ett plötsligt behov efter att ha skrivit ett inlägg om AnnSofie att även skriva ett om Thomas. Om inte annat för jämlikhetens skull. Fast också av den anledning att vi är precis lika kära i Thomas som vi är i AnnSofie.
.

.
Efter en instängd vinter var det skönt att smyga sig ut i våren och njuta av den friska klara luften. Här sitter Thomas och Ludde och firar de första solstrålarna och de nya stolarna med varsin pilsner.
.

.
När vi började snickra på altanen kom Thomas ut med sin skruvdragare och frågade om han fick vara med. Dum fråga. Klart han fick.
.

.
Plötsligt var Thomas bara med hela tiden liksom. Han kröp runt och skruvade för glatta livet.
.

.
Det var tydligt att det var kärlek vid första ögonkastet mellan dessa två herrar;-)
.

.
Varje eftermiddag efter jobbet samma sak. Först klev Ludde ut på altanen och sekunden senare var Thomas där.
.

.
När dagen kom för jacuzzileverans var inte bara Thomas först på plats för att hjälpa till. Även AnnSofie ställde upp och fotade det hela åt mig. Jag själv var på Gotland om jag inte minns helt galet.
.

.
De gånger Thomas inte haft någon direkt uppgift har han ändå varit där och bidragit med sin närvaro och sina goa skämt:-)
.

.
Och som med allt annat på vår altan var han även delaktig i när bubblet skulle ner i hålet.
.

.
En liten rolig grej.... Hans dotter Vendela väckte honom en lördagmorgon och sa "Pappa, pappa, Ludde är ute nu" Underförstått= ska du inte gå ut och leka med din kompis?
.
Hahaha. Barn är så kloka;-)
.

.
Ja han har verkligen varit med under hela altanuppförandet denne granne.
.

.
Ett sann följeslagare.....
.

.
Thomas kallar mig ofta för "feader" Förstår inte vad han menar? Bara för att jag ofta langar fram allehanda fikasmarr och annat:)
.

.
Till den där röven på bilden hör en söt liten story faktiskt. Första gången ever jag såg Thomas var när deras grund precis gjutits och jag själv var ute vid vår tomt för att se efter om de påbörjat vår grund. Jag såg Thomas som hastigast gå förbi.
.
Det jag noterade då var en "stekis" som gled förbi med en kaxig uppsyn, pilotbrillor, kort skinnjacka som prydligt visade en helt okej jeansbaja. Jag var inte helt säker om den snubben var vår blivande granne. Han hälsade inte och inte jag heller då vi var en bit ifrån varandra.
.
Ett par veckor senare då jag handlade på ICA Maxi fick jag syn på en ryggtavla som föreföll sig väldigt bekant. Jag noterade en kort skinnjacka på en stekare med schysst jeansbaja. Aha! Jag noterade även att stekaren hade sällskap av en liten blondin som drog en kundvagn med två kottar i.
.
På vinst och förlust stegade jag fram till stekaren med familj för att fråga om det möjligtvis inte var på det viset att vi var blivande grannar. Jag presenterade mig kort och sa att jag kände igen jeansbajan från bygget, varpå blondinen höjde sina ögonbryn. Jag förklarade snabbt att jag misstänkte att vi snart skulle bli grannar.
.
Så var det med det första mötet. Tänker alltid på det när jag ser Thomas röv shvischa förbi mitt synfält;) Och någon stekare är han absolut inte. Det var bara mitt första intryck den gången. Hahaha.
.

.
"Stekarens" röv har nog varit parkerad på varje löpmeter på denna altan och glott på Ludde då han jobbat;)
..

.
När det sedan blev dags för installation av jacuzzi blev Thomas väldigt behjälplig igen.
.

.
Han fick till uppgift att balansera upp vattnet med alla kemikalier som skulle i, och även att läsa instruktionsboken medan Ludde installerade det elektriska.
.

.
Det var rena rama raketforskar fasoner. Vilken tur att de var två till att tyda den vetenskapen.
.

.
Det tog ungefär ett dygn för dessa två att få jacuzzin badklar.
.

.
Här sitter de och väntar medan jacuzzin värms upp.
.

.
Under hela våren och sommaren har Thomas även skött om vår lilla gräsmatta. Vi fixade gräs och hade ingen klippare, och de har inget gräs men väl en gräsklippare. Smart va:)
.
.
Här hjälper Thomas till med staketet.
.
.
Det här är också en vanlig syn här hos oss. Så fort en är ute, dyker den andre upp:)
.
.
Så fort jag vänder ryggen till är de tillsammans;)
.
.
När det är kallt om kvällarna är det mysigt att dela filt.
.
.
Och här står sötnosarna och bjuder på ett par likadana pilotbrillor som Thomas har till Ludde Tradera.
.
.
Som sagt, detta är sann kärlek.
.
.
Den här synen har man också mötts av några gånger.....
.
.
... det betyder att det är baddags för turturduvorna.
.

.
Fast han verkar även gilla oss andra för han badar även med resten av familjen:)
.

.
.
Ja du stekar`n...... We just löv you to;-)