tisdag 30 juni 2009

R.O.O.M

För en tid sedan berättade jag för er om min snälla supergenerösa väninna Marie. Nu har hon varit i farten igen.
.
Jag hjälpte henne med en tjänst inför semestern och nedan följer hennes "tack för hjälpen"
.

.
Hon hade med sig två STORA kassar från favoritbutiken R.O.O.M som innehöll två stora paket inslagna i färgglada somriga presentpapper.
.

.
Det ena paketet innehöll ett bord som jag suktat efter ett tag med ett budskap på emballaget som jag gillar jätte mycket.
.
.
Det är ett brickbord med svart benstativ och vit bricka. Supersnyggt och klockrent under vår trapp.
.
.
Det är stilrent och vackert.
.
.
Det Marockanska thebordet vi hade där tidigare har jag nu flyttat till lilla burspråket i sovrummet tills vidare. Kanske kanske hamnar det ute på altanen senare. Vi får se.
.
.
Paket nummer två var något mjukare. Det innehöll två fina lyxiga kuddar från Lexington.
.
.
Kuddarna är lite lagom barnsliga och busiga och passar mig perfekt:)
.
.
Egentligen är dessa kuddar kanske lite väl fina att ha ute på en altan.... men näe förresten. När jag tänker efter tycker jag att altanen som vi slitit så hårt med förtjänar lite fint lyxigt piff:)
.
Fasen åxå. Det här inlägget skulle ju inte ha med altanen att göra. Jag har ju bokstavligt talat bloggat sönder bloggen med altanen sedan slutet av april!
.
Sorry!
.
Tack igen Marie. Du vet verkligen vad jag tycker om:)

måndag 29 juni 2009

Staket

Den här helgen har verkligen bjudit oss på ett fantastiskt fint väder. Vi har fisit runt i bikinis och badbraller i princip hela dagarna och även halva kvällarna. När det blivit svettigt har vi tagit oss en kall dusch ute vid utespat. Är vi på Mallis eller? Det enda som fattas oss är medelhavet nedanför oss. Mellan alla besök som jag visade i mitt tidigare inlägg och under söndagen har vi spikat upp mer staket.
.
En planka här, en planka där.... lite softisch i skuggan, en planka till. En promenad bland mina krukor, en planka till, lite svalkande dusch, ännu en planka till..... osv. Härligt!
.

.
Med en spikpistol kopplad till en kompressor går det fort att spika upp brädorna. Poff, poff så sitter de där de ska.
.

.
I år har jag helt förträngt det där med att trimma upp sig inför beach 2009. Till all tur har jag lite vass (läs djungel) att gömma mig bakom lite här och där på altanen:)
.

.
Här står Alexandra och säger, "mamma skriv på bloggen att det är jag som målat staketet" Visst gumman.... fast morsan och grannfrun var väl ändå med och målade va.
.

.
Inramningen med de vita plankorna är verkligen pricken över iet! Den här delen på det övre etaget blir "matbordsdelen". Just nu ser det väldigt opiffat och kalt ut. Här kommer det snart upp en markis och lite annat smått & gott.
.

.
Jag bara älskar alla ränder....
.

.
Vy från det övre etaget ner mot utespa avdelningen.
.

.
En liten tvärtom vy. Nerifrån och upp alltså.
.


Vi är inte helt klara som ni ser. På kvällen när solen ligger lägre får vi fantastiskt vackra skuggor. .
:


Den högre delen av staketet runt spat ska dubblas. Dvs vi sätter plank även på insidan omlott mot de bakre brädorna. På så sätt blir det helt insynsskyddat i hörnan.
.

.
Duschen har användts flitigt under helgen. En meter ifrån det långa låga staketet skall det planteras en lummig grön häck framöver.
.

.
Snart är vi helt klara med altan projektet....snart:)

Många besök

Denna soliga härliga underbara medelhavsvarma helg har vi haft mången besök.
.

.
Först dök mina väninnor Helle och Frippe upp. Frippe ville säga hejdå då hon beslutat sig för att flytta till Göteborg. Trist för oss och kul för Götet som får en härlig individ i sin stad.
.


Senare på fredagen kom våra flickor och även flickornas vänner Helga och Amanda hem. Vännerna är dessutom spelare i Balrog för vilka Ludde tidigare i våras coachade till SM-Guld. Här sitter alltså en hoper guldmedaljöser:)
.

.
Ludde grillade gott åt oss flickor...
.

.
.... som senare på kvällen tog sig ett härligt bad.
.

.
Jag älskar när tjejerna kommer hem och dessutom har kompisar med sig.
.


På lördagen var det annat. Då var det Luddes tur att få besök. Byggkompisarna Rille, Uffe och Dick hade tänkt tillbringa lördagen hos oss.
.

.
De hade med sig en darttavla till Ludde. Till all tur förstod dessa gubbar att jag inte skulle uppskatta riktiga pilar. Vem vill ha en massa hål på sin nya altan liksom? Darttavlan är därför en elektronisk sak som inte lämnar märken efter sig.
.

.
Senare under småtimmarna invaderades bubbelkoppen av alla män.

Under helgen har vi hunnit med att få upp lite till utav staketet. Det visar jag i ett eget inlägg lite senare.

Hej sålänge!

fredag 26 juni 2009

Oh oh oh tjejer:)

Jag känner på mig att jag kommer att använda lite fula ord i detta inlägg. Därför vill jag för säkerhets skull be om ursäkt för det redan nu.

Det suger verkligen hästballe att måla! Fy bövelen vilket skitgöra. Vilket kladd. Usch och fy. Jag tänker VERKLIGEN inte bli målare när jag blir stor. NEVER EVER! Aldrig i helvete. Bajs............ Sådär, nu var det sagt.

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag allt annat än lust till att svida om till min äckliga målarstass och än mindre greppa tag i penseljäveln. Men jag var ju tvungen. Bäst att passa på då vädret är så fantastiskt och jag vill ju inget hellre än att få upp staketet inom en snar framtid. Jag hade inget val. Det var bara att sätta i gång.

Där stod jag i min ensamhet och tyckte synd om mig själv. Jag penslade bräda efter bräda med solen brännandes i ryggen. När jag hade det som tyngst dök plötsligt grannfrun Annsofie upp med ett kvittrigt leende. Ni vet hon som har en man som heter Thomas som klipper vårt gräs, och som under hela våren hjälpt Ludde med altanen och även hjälpt Ludde med att tömma ölkylen. "Hej hej. Jag kommer ut och hjälper dig snart. Jag ska bara..." sade hon och försvann för ett ögonblick igen. Jaha...?

En liten pyttestund senare var hon tillbaka. "Vad ska jag göra" frågade hon. Du får gärna greppa en pensel och hjälpa mig måla svarade jag.

Och så målade vi.... och målade, och målade. Vi hade det till och med trevligt. Plötsligt var det roligt att måla. Efter ytterligare en stund kom Alexandra hem. Även hon svidade om och satte igång att måla. Den stora högen med brädor som aldrig tycktes bli mindre sjönk plötsligt med en rasande fart.

När Ludde och Thomas senare kom hem från sina arbeten trodde de inte sina ögon. Är ni nästan klara? Jajamensan svarade vi glatt. Vad ska vi äta idag? fick vi till svar på det! Det får ni fixa, vi målar. Hallå!!!
.

.
Medan vi kämpade på ända in i det sista fick vi mat i form av pastasallad med kyckling. Mums.
.

.
Vi penslade och kladdade och kvittrade som tjejer gör...
.

.
Vi hade till och med en liten hejaklack. Massor av brudar överallt:)
.

.
Vi fick in värsta tekniken och var hur effektiva som helst. Målet var att bli klara redan under kvällen.
.

.
Nya lösningar för att ställa plankorna på tork skapades.
.

.
Strax före åtta var vi klara. Starkt jobbat va!
.

.
Eftersom Ludde vägrat att måla har han haft några dagars paus. En paus som blev mycket kortare än han hade trott. Haha... nehej du gubbe lille. Ut och spika plank du... och det gjorde han:)

En bräda uppe...........
.

.
Två brädor........
.

.
Det gick med en väldans fart!
.

.
Jag är riktigt nöjd över att vi tillslut valde att måla staketet vitt.
.

.
Åhh så nice det blir!
.

.
Sa jag att jag är nöjd? Jag är mer än nöjd:)
.

.
Visserligen skall det målas en vända till när det är på plats, men det känns inte alls lika tungt. Då sitter i alla fall staketet uppe och jag slipper flytta runt brädor över hela tomten för att hitta torkplats.
.

.
Efter dagens bedrift unnade vi tjejer oss ett glas vin. Skål och tack kära granne. Du har varit guld värd idag!
.

.
Efter vinet tog vi även ett välförtjänt kvällsbad. Bara vi tjejer.
.

.
Till helgen kanske jag borde ta och sola bort dessa fula ränder va:)
.

.
Ja det här var vi tjejer sannerligen värda!

.
Nu till något superduper jätteviktigt!
.
Jag pratade med min kära lilla mor igår kväll i telefon. Hon ville höra hur det gått under torsdagseftermiddagen och hur långt vi kommit. "För jag följer din blogg förstår du" Jag vet mamma. Du läser den på jobbet och visar dina arbetskamprater. När vi ska avsluta samtalet säger mamma plötsligt. "Kan du inte hälsa till mig på bloggen? Meh....."Det är så roligt"
.
Okej mami, nu hälsar jag till dig. Hej hej. Puss puss. Blir det bra så:-)
.
Annars önskar jag er alla en sjujäkla skön, härlig, kanonhelg!
.
HÄPP

torsdag 25 juni 2009

Färg

Vi målar vidare om än i långsammare takt tack vare alla små blåsor i händerna och träningsvärken i armarna.
.


Våra ryggar har klarat sig fint från färgstänk...... men inte från annan färg:)

tisdag 23 juni 2009

Picasso & Dali

Pablo Picasso och Salvador Dali har inspirerat oss denna afton. Vi har precis som de två kända Spanska herrarna influerats av en dos Iberisk kultur, en smula kubism, en nypa postimressionistik, en kvarter bisarrhet samt en plutt surrialism.
.
Nedan följer våra alster...
.

.
Detta verk kallar vi för "stänk på fossingar"
.

.
Här ser ni ett stycke Iberisk kultur. Ett prickigt ben och ett med en blaffa på.
.

.
Postimpressionismen tolkat in perfektum genom Alexandras prickiga arm och min mera randiga arm.
.

.
Ett stycke höft med bisarr Kubism helt a`la Dali.
.


.
Här ser ni min tolkning av Picassos surrealistiska värld.
.


Mer Iberisk kultur. Denna gång på Alexandra.
.


.
För övrigt så har vi avklarat första varvet grundnig av samtliga pinnar. Nu återstår "bara" två färdigstrykningar. Puh!