fredag 31 oktober 2008

Förlåt Charlotta!

Här står jag vid mina grytor och förbereder min fredagsmeny. Jag sippar på ett glas vin och tänker på.....Charlotta! Ha ha, goa söta rara Charlotta. Vilken fin motivering hon skrev på sin blogg om mig. Jag blir alldeles varm, inte bara av vinet eller över att jag står vid spisen med puttrande kastruller. Jag blir varm över de fina nya vänner jag har fått tack vare min blogg.

Jag tänker särskilt på Charlotta ikväll, nu när jag står här och lagar mat till de jag älskar mest. Charlotta skrev att hon fått för sig att jag lagar god mat och att hon ville bli min granne;)

Plötsligt slår det mig att jag glömt att berätta att det faktiskt var just Charlotta som fick upp mina ögon för Perlan Living och min fina "FYRA" skylt som jag är så nöjd över. (kilar ut då och då och tittar med tindrande ögon)

Tack snälla Charlotta för tipset! Som kompesation för att jag inte skrev det i inlägget om min skylt ska jag göra ett "mat och recept inlägg" enkom till din ära;-)

Flåt och tack söta rara du;)

Nu måste jag tillbaka till min spis!

Tjing tjong!

Lycka är...

Nu har vi bott i huset precis två månader. Jag förstår inte vart tiden tagit vägen??? De sista två månaderna innan vi flyttade in i huset gick INTE så här fort kan jag säga. Jag är livrädd för att glömma bort hur mycket vi längtade och hur vi slet för att få vårt nya hus. Nu sitter vi här och tiden bara springer iväg.

Under dessa två månader som vi bott i huset har vi hunnit med en massa annat. Ludde och Alexandra har varit i Finland och i Scweiz för Europacupspel med innebandyn. De har även spelat en massa seriematcher både hemma och borta. Jag själv har varit i Mexico och även bortrest på konferens och utbildningar på andra orter i Sverige. Dessutom har jag i mitt arbete deltagit i en rad mässor under Oktober månad.

Herregud! När jag sitter här och reflekterar över allt fläng vi varit med om under dessa ynka två månader som vi bott i huset fattar jag inte hur vi överhuvudtaget lyckats få till det med hur vi har det just nu! Visst vi har vi massor kvar att göra, men ändå!
.
.
Tvättstugan är låååångt ifrån klar.....
.
.
.
Och kontoret.......suck!
.
Igår när vi kom hem sent på kvällen utbrast Ludde plötsligt med ett lyckligt flin i den kalla blåsten utanför vår dörr. "Är det här verkligen vårt hus"
.
Det är den känslan jag vill att vi ska ha kvar lääääänge, länge, länge. Känslan av att vi har uppfyllt en dröm, en gemensam dröm om att skapa ett eget hem efter våra förutsättningar och krav på bekvämligheter. En trygg BORG att hämta kraft ifrån och en egen privat oas att kliva runt i och bara få vara.
.
Den kommande helgen har vi INGENTING planerat. Ingen innebandy, inga buskar att plantera, inga möbler att leta efter på möbelvaruhusen, INGENTING. Vi ska bara gå här hemma och "skrota" Det ska bli så skönt!
.
Rebecca ringde i veckan och undrade vad vi hade för planer till helgen. Då jag berättade om "skrotandet" sade hon, "Mamma, jag kommer HEM! Jag vill också skrota och bara vara med familjen" Nu blir vi "fulltaliga" under hela helgen;)
.
Det mina vänner är den TOTALA lyckan för mig! När barnen vill komma HEM och bara vara familj med sin familj i den trygga borgen!
.
Ps. detta var mitt fjärde inlägg idag, bara så ni vet;) ds

Award


Under veckan har jag fått den här fina "youre a in my heart blogger" utmärkelsen. Först kom den från Malva (Malin) och sedan kom den från Charlotta (Charlottas hemmaplaner)

Jag blir så otroligt glad och varm i bröstkorgen när jag får sådana och de kommer ofta med jättefina motiveringar. Så även denna gång.

Sedan är det ju detta med att skicka vidare......"in my heart" blogger förpliktar och jag kan bara skicka den vidare till de jag har "in my heart" Den här utmärkelsen är lite speciell tycker jag.

Det betyder inte det inte finns andra bloggar jag läser och uppskattar. Jag läser långt många fler än de jag har på min länklista. Att jag inte länktat alla mina favoriter beror mer på lathet och okunskap än på ointresse.


Nedan följer de som ligger där mjukt inbäddade i en liten "special corner in my heart"

Petronella (Tinnar och Torn) Pellan, pellis, Törnrosa, Rapuntzel, Knatte, Snövit (ny) Kärt barn har många namn;) Har man en gång träffats så blir "bloggrelationen" genast mycket personligare och djupare. Pellis sitter säkert;)

Maria (Adrians backe) Tjatte i sammanhanget. Har funnits vid min sida sedan min bloggstart som en "bästa väninna" Tillhör även kategorien, Har man en gång träffats.... Självklart "in my heart"

Viveka (Humlebacken) Nu handlar det inte längre bara om det fantastiska huset med den fantastiska trädgården. Nu handlar det om VIVEKA. Say no more!

Charlotta (Charlottas hemmaplaner) Charlotta har varit och ÄR en mycket "kär vän" på bloggen sedan länge nu. Det verkar vara en go och klämkäck Götteborrska med mycket fart och energi. Jag blir lite orolig ibland över hur mycket hon sliter med allt hon förtar sig. Om hon mot förmodan skulle bli matt av alla sina bestyr kan Charlotta i alla fall vara säker på att JAG kommer att finnas där och stötta:)

De där var ju liksom självklara eller hur? Men på senare tid har det dykt upp två bubblare:)

Malva (Malvas rum) Eller Malin som hon heter egentligen. Fast nej, hon är Malva precis som min vapendragare Maria (Adrians backe) tycker;) Malva smög in lite försiktigt i denna bloggvärld i samband med att vi flyttade in i vårt hus. Sedan har hon bitit sig fast vid min hjärterot. Jag tycker verkligen om den tjejens sätt att skriva. Hon är så lugn och hon visar så vackra bilder och så luktar det gott om hennes blogg på något mystiskt vis;) Och kanske, kanske ska hon och maken hennes bygga sig ett Trivselhus!

Leena (By the sea in Tosteberga) Den här bloggen har jag följt länge. Leena är en riktig "knastant" Hur kul som helst och skriver på ett sätt som är sjukt underhållande. Hennes texter kan jag gå in och läsa om och om igen. Särskilt när jag är nere eller på dåligt humör. Att hon dessutom bygger ett jättestort hus med det perfekta läget vid havet gör ju inte saken sämre!

Ni är verkligen mina "in my heart bloggers"

Vardagsrummet "avporrat"

Nu är jag äntligen klar med vardagsrumshörnan. Jag visade bara lite halvfärdigt häromdagen vad jag höll på med och nu äntligen har jag fått till det!

Bordellkänslan är puts väck och nu är det bara mysigt. Jag tycker att känslan med de stora fönstrena och öppenheten finns kvar. Jag bestämde mig för att ta bort de cerisa längderna (som numera finns i Alexandras rum) Har även dragit ut stängerna mer ut över väggarna för att ha kvar öppenheten i fönstrena.


Tyget är jättefint det framgår inte av mina bilder riktigt. Det är inte alls så glansigt som det verkar.
Här är sista piffen, nej förresten! Ska ju sy klart kuddar med lite färg också!

Fyra

Det var alltså en dörrskylt med vårt husnummer jag visade i onsdags.

Ludde såg på mina bruna hundögon igår att jag gärna ville ha upp skylten, så mannen i huset tog på sig mössa, trotsade stormen och klev ut för att montera upp den för sin hustrus skull.

Det är kärlek det;)




.
Jag är så nöjd!
.
OCH så lycklig över min man som förstår att det är viktigt att hänga upp nya saker så fort det bara går;)

onsdag 29 oktober 2008

Paket från Perlan Living.

Idag när jag kom hem låg det ett paket från Perlan Living i min brevlåda. Jag blev jätteglad för jag hade helt glömt bort att jag beställt något därifrån;)

I paketet låg denna fina! Förmodligen så vet de flesta vad jag skall ha den till men om det finns nån där ute som inte vet så får ni snällt vänta till jag lägger ut bild på den när den hänger på rätt plats;)

Tyvärr får både ni och jag vänta någon dag för min hantverkare har så mycket med sin innebandy just nu:(




Så läcker!!!

tisdag 28 oktober 2008

Tinnar och Torn

I mitt arbete far jag mest runt och besöker kunder. För det mesta vill inte mina kunder ha besök mellan 11.00 och 13.00 vilket innebär att jag har möjlighet till lååång lunch ibland. Idag hade jag dessutom sällskap av Alexandra eftersom hon har höstlov och ville bli avsläppt på stan för lite shopping.

Vi bestämde oss för att bjuda över oss till Petronella på en fika och en titt på husbygget. Petronella och hennes sambo Örjan bygger som de flesta vet vid det här laget ett sagoslott med tinnar och torn och har bloggen med det fyndiga namnet Tinnar och Torn.

Det var superkul att träffa Pellis igen! Det var ju så länge sedan;) Hon bjöd på fika och nybakade goda muffins.

Fast innan fikat fick jag och Alexandra en aldeles egen guidning i deras blivande hus. Vilken häftig känsla det var att få se detta fantastiska hus live! Det är verkligen INTE samma sak som att endast se bilder på en blogg. Det kommer att bli såååå fint när det är klart. Läget var sjukt bra vid en sjö. Fy på dig Pellan som inte visat detta tydligare på din blogg! Och tomten, den gränsade till en hästhage med en massa galopperande hästar i. Snacka om idylliskt!




Självklart ville jag även kolla in Örjans pumphus som han slitit så hårt med under hela sensommaren och hösten. Det var ett gulligt och gediget litet pumphus som står där så vackert vid sidan av den privata vägen.



När vi kom var elektrikern där och vi fick hjälpa till med lite tyckande gällande utebelysningen på denna sida av huset.

Jag såg saker som Pellis pysslat med i huset som även jag gjorde när vi byggde;) Hon hade ritat med blyertspenna på betonggolvet hur badkaret ska stå. Ha ha, så höll jag också på när jag längtade som sjuttsingen efter resultat;)




Här står vi och "krämas" (kramas) i det berömda tornet. I det här rummet ska Örjan och Pellis sitta och berätta sagor för varandra innan de går och lägger sig. Hoppas Örjan drar den om Rapunzel för Pellis nångång;)

Nej men oj! Nu ser jag när jag tittar noga på bilden att vi tillsammans ser ut som en MumsMums!

Jag är chokladen, och Pellan är det vita smaskiga inuti;)

Tack för kaffe och titt Pellis, jag kommer gärna igen;)

Pös & Kräm

En porrig hörna

Igår kväll var jag som för det mesta annars helt solo. (Ludde och Alexandra är ju ständigt på träningar) Egen tid har jag gott om! Jag gick runt i huset och funderade. Mest över min färglösa hall. Jag känner att den första tiden i nya huset då man inte vill hänga upp något på väggar för att man är så rädd för att göra hål börjar lida mot sitt slut.

Nu vill jag verkligen få det lite ombonat här hemma. I synnerhet med tanke på att det är höst! Nu behövs det verkligen FÄRG! Och inte bara i hallen!

Jag fick ett sånt där plötsligt tokryck och brände bort till IKEA. Ville kolla om det skulle ge mig lite inspiration. Tänkte väl kanske även att där kan man köpa något billigt att slänga upp så länge medan jag funderar och väntar på att detdära perfekta dyker upp.

I alla fall.....jag kom hem en timme senare med gardinstänger, tyger och en massa annat smått och gott.


Före.

Så här såg det ut före. Väldigt trist och färglöst. Här sitter ju vi och mysar. Inte är det här en ombonad och mysig hörna heller!




Jag köpte två paket gardinlängder som var en nyhet på IKEA. Tyget är ganska läckert faktiskt. Det ena är mörkt lila och det andra mörkcerise. Ser lite väl glansigt ut på bilderna tyvärr, men jag är ju ingen hejjare på det här med fototeknik. (Eller hur Rapunzel?)

Jag var inte sugen på panellängder. Inte heller på vanliga gardiner med omtag och sånt tjafs. Så jag tog fram saxen och klippte dessa fina färdiga gardiner på hälften. Nu hade jag plötsligt åtta längder!


Fotat i kvällsljus. Ser ju ut som en bordell!

När Ludde och Alexandra kom hem sent från träningen suktandes efter att få slappa lite i soffan den lilla kväll som var kvar tvingade jag Ludde att ta fram verktygen igen för att hänga upp mina gardinstänger.


Fotat i dagsljus.

Gardinerna är inte färdigsydda ännu som ni kanske ser. De måste kapas på längden. Av det som blir över ska jag göra en randig kudde till soffan tänkte jag.

När gardinerna är helt färdiga kommer inte det att se så bulligt ut. Dom ska liksom bara hänga ner lite rakt som en panelgardin fast med lite veck eftersom jag hängt upp varje våd i en sån där panelgardinshängare. Jag visar färdigställandet när jag är klar.

Det ser faktist bättre ut live än på bilderna. Nu är det genast mycket varmare och mysigare här hemma.

Fast håll med om att det ser "porrigt" ut på bilderna;)

Hm...problemet med min färglösa hall kvarstår.....

måndag 27 oktober 2008

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Jenny med bloggen Taklyftet. Jenny håller som bäst på med att färdigställa sin nya övervåning och är dessutom en väldigt trädgårdsintresserad och kunnig person. Hos henne kan en "asfaltsblomma" som jag få massor av inspiration och även lektioner om vad de olika växterna heter.

Reglerna för utmaningen är följande:
1.Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
2.Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
3. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

4.Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Då ska jag försöka berätta 7 saker om mig själv som ni inte redan visste.

1. Jag visar utåt att jag inte gillar barn. Andras ungar mina barn ni vet. Fast innerst inne så tycker jag det är jätteskoj med de små liven;) Jag är redan "Favvotanten" på min gata. Hoppas det kommer många snorungar till min dörr nu under Halloween för jag har laddat med massor av godis;)

2. Jag är barnsligt rädd för spöken och andar och sånt och jag är jättemörkrädd. Fast det tror jag att ni redan visste.

3. När jag var liten ville jag gärna bli skådis. Jag tvingade min mamma att ta med mig runt på en massa provfilmspelningar. Jag fick aldrig någon roll. För det mesta var anledningen att jag inte såg Svensk ut !? Sökte då till Katitzi och där fick jag veta att jag såg för Svensk ut!?

4. Jag är en tidsoptimist. Jag försöker verkligen vara systematisk och försöker planera min tillvaro. Ändå lyckas jag allt för ofta samla på mig en massa uppgifter till precis sista stund.

5. Jag kan göra fler saker samtidigt. Just nu har jag en telekonferens samtidigt som jag fösöker göra denna utmaning! Oj nu ska jag svara på en fråga......................

6. Jag har alltid ända sedan jag varit liten flicka vetat om att jag skulle ha en Rebecca när jag blev stor. Jag döpte mina dockor och nallar till Rebecca. Att jag skulle få en Alexandra visste jag däremot inte;) Fast det är jag naturligtis jätteglad för att jag fick.

7. Jag är en hopplös romantiker. Och ändå lever jag med och är gift med en ickeromantiker;) Fast Luddvig har andra fina sidor som väger upp kan jag säga;)

Sådär, då skickar jag denna vidare till följande som jag tror och hoppas inte fått den ännu.

Hoppas ni vill;) En fin måndag önskar jag eder alla!

söndag 26 oktober 2008

Sköna söndag

Det finns inga dåliga väder säger en del...men jag tycker det är piss med gråa dagar där det liksom varken regnar eller ej. Det enda positiva med såna "pissvädersdagar" är att man kan fnula och pula lite sådär lagom myspysigt inne utan att behöva ha dåligt samvete.

Idag har jag faktiskt gjort en hel del utan att för den skull tagit ut mej. Jag har i lagom takt myspysfnulat lite överallt här hemma.

Före..

Det har jag gjort med dessa vackra liljor som sällskap;) Jag fick buketten av min kusin Patrik förra helgen och se vad vackert de slagit ut efter en vecka!



Efter.

Vad har jag gjort då? Jag har gjort flera listor. En "att göra lista", en "vill ha lista" och "en om jag vore..lista". Jag har gjort mallar till Ludde i papper så att han kan såga ut dem i trä åt mig som jag kan måla sedan. (Visar när det pysslet är klart)

Jag har även pimpat upp mitt dressingroom lite. Saknade en spegel och någonstans att hänga lite halsband. Spegeln inhandlades i veckan och idag var det ett perfekt läge för att få den på plats.


Man vill ju spegla sig när man klär på sig. Åtminstone jag.



Där på den vita bänken brukar jag sitta och fundera vad jag ska ta på mig;)


Passade även på att sortera lite andra saker som legat och skräpat i en stor låda. Nu har jag även ordning på armband, örhängen och annat i den här lilla hyllan.




Sedan kom jag på att jag hade lagt undan stenar som blev över då vi kaklade badrummet. Längst in i garaget i en hink hittade jag dem. Jag tog loss dem från det nät de satt i och diskade dem rena och fina.




Och numera har jag en liten skål på hyllan ovan toan med de fina stenarna;)




Eller snarare "ett litet skålarrangemang"




Att blommorna i badrummet blommar så här fint nu gör ju det bara än trevligare att vistas i badrummet länge:)



Och så var det det här med hallen...vad fasiken ska jag göra här????? Hallen är enorm (20 kvm)och inbjudande men ack så svår att möblera. Behöver förvaring det är ju aldrig fel, men jag vill inte heller ha en övermöblerad hall.



Just nu har vi IKEA.s expedithyllor där. De är praktiska och vansinnigt billiga men de är inte så "sexiga" Skulle vilja ha "kryssmöbler" (ocean house) fast jag vet inte om det skulle passa att blanda med det andra lite mer strama stuket.




Ett som är säkert i varje fall är att hallen behöver FÄRG!




Förslag någon?

Oj vad klockan drog iväg! Nu måste jag kila ner till Botkyrkahallen. Alexandra och Ludde har match idag igen. Idag är det Dalen som står för motståndet. (Igår var det Kais Mora, och de slog vi)

lördag 25 oktober 2008

Lördagsgodis

Idag har jag varit på invigningen av BO:X i Kungens Kurva. Det är en galleria fylld av inredningsbutiker. Det var inte meningen att jag skulle dit idag men jag fick en och en halv timme att slå ihjäl efter att jag kört Ludde och Alexandra till deras samling inför dagens Elitseriematch.

Gallerian var jättefin och det fanns massor av butiker som kommer att få mig som kund framöver. När jag ändå var på språng gled jag även in på EM möbler som ligger nära Botkyrkahallen där matchen skulle spelas.

Nu var jag lite stressad men jag hann ändå köpa med mig dessa "godisskålar" hem.



En till sånt här godis....



och en till det här godiset.




Vilket godis föredrar du?

fredag 24 oktober 2008

Ikväll....

.....Ska vi nog sippa lite på den här som Pellis (Tinnar och Torn) hade med sig när hon var på besök häromnyssens;)



En smarrig trerätters ska få följa med ner till magen............fast först ska vi.........




Basta lite;) Det är ju fredag! TJOHO!

En underbar helg önskar jag er alla;)

Världens bästa faster!

Efter en tuff vecka på jobbet med basellusser i kroppen belönades jag med ett "hämt på dagis" av min bror Antonio. Bror och svägerska hade väldiga problem igår på sina jobb och behövde en faster som kunde rycka in.

Nu är det på det viset att det finns bara en världens bästa faster i vår familj så det var bara för mig att styra kosan mot dagis för hämt av två härliga pojkar;)

Min bror och hans familj är relativt nyinflyttade där de bor så jag har inte hämtat ungarna någongång på det nya dagiset.

När jag kom till dagiset var alla ungar ute och lekte på gården. Herregud tänkte jag först när jag kom dit. Hur ska jag hitta mina brorsöner här? Det fanns en himlans massa knattar där som sprang runt i sina färgglada höstkläder och mössor. Jag hade ju ingen aning om vad det var för färg på mina killars kläder.

Jag stog där på lekgården en stund och spanade, tänkte att jag kanske skulle få ögonkontakt med en fröken som kunde peka ut någon utav de mina. En fröken stegade efter en stund fram till mig och frågade..... Är det du som är faster? Ja fast bara till Felix och Max. Där har du Felix men Max får du hämta på gården där borta.

Efter att ha plockat med mig Felix och hans saker. Öppnat och stängt två grindar med låsanordningar som närapå var fastersäkrade fick jag plötsligt syn på en knatte i rätt storlek med ett stort leende under en långt nerdragen illgrön luva!

Maaaaax! Ropade jag glatt.Han sprang mot mig allt vad han kunde med sina små pinniga ben och med världens största smajl över hela ansiktet. Max tvärnitade precis en meter framför mig, smajlet utbyttes till en ministers allvarliga min. Och han sade bekymrat.....

(M=Max, F=Faster, FE=Felix.)

M-ja måj inte så bja.

F-Men lilla gubben vad är det då?

M-Jag är bökyld och hostig...host, host,host.

F-Nej men oj då! Då åker vi hem och mysar.

M-Ska vi åka hem till...istället för ord får jag ett litet smutsigt finger pekat mot mig.

F-Ja det kan vi göra!

M-Max svarar med ett tyst leende och tar mig i handen och leder mig bort mot hans hylla för att hämta sina saker.

I bilen tjattrar Max på om än det ena och än det andra i vanlig Max-ordning. Plötsligt säger han...

M-huset äj stooojt.

F-Vilket hus? Menar du mitt och farbror Luddes hus?

M-aa, ja tyckej det är jättebint. (jättefint)

F-vad tycker du då Felix? Du säger inte så mycket.

FE-Jag har vunnit en järndank!

När vi kom hem så ville de genast ha mat för de var jättehungriga. Stackarna hade fått något som de inte tyckte om till lunch idag. Fast Max hann i samma andetag berätta för mig att han ätit yoghurt utan flingor till frukost iaf.

Det visade sig att min köksö var väldigt barnvänlig ändå trots allt;) De fick sitta på den nersänkta delen med varsin kudde.


Tittut...



Senare på kvällen efter mys och bus körde jag dem hem. Jag "riggade" iordning dem för natten. Läste världens längsta saga (de fick välja) och prick 20.00 var deras stora bruna ögon dolda av ögonlock med de vackraste längsta ögonfransarna ni kan tänka er.

Sedan fick Faster läsa expressen till 21.00 då broder Anton äntligen kom hem;)

Snipp snapp snorum....det var alles för nu från faster Maria;)

tisdag 21 oktober 2008

Jag är en idiot

Här var det duktigt förkylt! Borde egentligen kura ner i soffan och bara ligga och kurera men tyvärr är jag en fullständig idiot!

Är påväg till ännu en mässa som denna gång varar i dagarna två.

Mina hårkrullar är plattångade, påsarna under ögonen sminkade, colgatesmaljet på. Näsborrarna har fått två varsina puffar av otrivin och jag är hög på en C-Vitamin/Alvedon coctail jag nyss svept. Hur jag bäst ska kväva hostan när jag står där i montern får jag försöka klura på i bilen på väg dit om en stund.

Jag vet att ingen kommer att tacka mig sedan, och jag är fullt medveten om att jag är en idiot. Men varför är vi kvinnor (dom flesta) så oumbärliga (enligt oss själva)??? Jag kan ju inte låta mina stackars manliga kolleger klara sig själva (jag är den enda kvinnan på min avdelning)

Det är absolut INTE synd om mig, och jag är absolut INTE duktig.

Jag är helt enkelt en IDIOT!

Attjoooo!

söndag 19 oktober 2008

SVT Sporten

Idag har det spelats elitseriematch "hemma" i Botkyrkahallen. SVT Sporten var där och filmade. De sänder matchens händelser ikväll kl. 20.30.




Håll utkik efter den här coachen;)




Och den här spelaren;)




Och så här fint står det kinesiska körsbärsträdet! Fast hemma då och inte i Botkyrkahallen;)

lördag 18 oktober 2008

Häck och sten.

Det här är Mange (trädgårdstomten) som hjälper oss med tomten. Egentligen känner jag att jag borde berätta för er vem Mange egentligen är, men det är en lång story så det får bli lite senare.

Mange är skitduktig i trädgården och dessutom så snäll att han hjälper oss med den. Här gräver han ner häckplantorna.



Efter en stunds grävande kom även Ludde ut. Jag trodde inte att han var intresserad, men man ska inte dra några förutfattade slutsatser innan vederbörande fått chansen att bevisa motsatsen;)

Fast jag tror ändå att Ludde kröp ner i jorden för att han och Mange har en skön chargong med mången kul skrattkavalkad som följd;) Alltså inte för att han plötsligt blev trädgårdsintresserad!
Det skrattades så det ekade på hela gatan!
Häcken planterades i "zickzak" för att den skall bli fetare nertill. Plantorna i sig var redan väldigt kraftiga och fina.
Vilken enorm skillnad det blev bara av att få dit den lilla häcken vid muren. Till våren ska den bli ca 1 meter hög och då ska man klippa ner den till ca 25 cm för att den ska få förgrena sig i botten och därmed bli ännu kraftigare.
Det är så fint med vintergröna växter. Det ser annars så trist ut med brun/svarta torra pinnar under vintern.
Jag fick syn på en fin sten längre bort på området som såg ut att vilja flytta hem till oss. Med två stora starka karlar som gör "allt" för mig;) i släptåg stapplade vi iväg bort mot stenen för att hämta hem den.
Det var lättare sagt än gjort! Den vägde en del. Efter mycket suck och stånk landade den tillslut på den plats jag anser att den hör hemma;)
Nu är det "grusgropens" tur att bli planterad.

Här ska Den stora härliga Magnolian få bo tillsammans med den runda fina Buxbomen och tre små minienar. Vi börjar så så får vi se hur det ser ut. Ludde ska ju även belysa lite här så det får inte bli för belamrat med grejjer i gropen.
När killarna kommit så här långt blev jag "tvungen" att gå in för att förbereda kvällen med tjejerna. Bastun skulle sättas igång, käket fixas, alla vämeljus tändas osv.
När jag gick ut för att se slutresultatet var det aldeles för mörkt för att fotografera. Jag visar lite senare.
Jag blev iaf jättenöjd!
Och här sitter våra fina nybastade flicksnärtor och väntar på mera fredagsmys tillsammans med oss;)

fredag 17 oktober 2008

Fredag och masssor att göra;)

Jag har laddat hela dagen inför eftermiddagens bravader. Jag ska äntligen plantera mina växter.

Nu ska jag snart svida om till mitt röda blåtöj och någon varm gammal munkis för att kunna skita ner mig duktigt;) Måste nog ta en vända i klädkammaren åxå för att rota fram ett par långfillingar. Det är ganska kyligt ute nu faktiskt.

Senare ikväll kommer Rebecca hem och med sig har hon sin kompis Helga. Helga är egentligen en tjej som är lika hemma hos oss som vore hon en biologisk dotter. Fast det är första gången hon kommer till nya huset.

Det är ju fredag idag och då vet ni ju vad vi kommer att göra ikväll;) Har ni glömt?

Basta, mysa, äta gott, mysa mera och tända brasa;)

Fast först ska jag ut och gräva!

Medan jag sliter på ute på tomten ska jag bjuda er på två tips.
Svängde förbi Biltema nyss för att kolla in ett par lyktor de skickat reklam om i brevlådan. Tre stycken för 149 kronor.
Väldigt billigt!

Så här ser de ut. De var riktigt fina. Jag köpte två uppsättningar för säkerhets skull. Förmodligen vill jag ha fler sedan när trallen blir klar.
När jag var på IKEA härom nyssens köpte jag med mig hem två diskbaljor. Inte för att jag behövde dem, men de var så fina att jag tänkte att säkert skulle jag kunna använda dem till något finurligt.
De bor numera i badrummet under varsin kommod. Jag kom på att det är bra att ha lite extra handukar nära till hands när vi bastar. (linneskåpet är i tvättstugan vägg ivägg) I den andra har jag lagt in extra toarullar.
Jag har fotat dem på badkarskanten för att de skall synas bättre. Tydligen så tycker Pellan att jag har taskig fototeknik;)


Nä nu ska jag ut.
Superduper trevlig helg på er alla!

torsdag 16 oktober 2008

Vilken fet häck jag fått!

Och då syftar jag inte på den som döljer sig baktill i mina jeans;)

Kom hem efter mitt lilla flängande denna vecka trött och sliten och blev genast pigg och glad igen över att se alla dessa plantor på vår tomt. De kommer från någon "plantage" i Skåne. Vet inte exakt vilken då det är vår "trädgårdstomte" som beställt dessa åt oss.

Jag hoppas att de på något sätt kommer från den del av Skåne där Viveka bor för det skulle liksom vara lite roligare då. Speciellt med tanke på hur nedrans fint Viveka gjort med sin tomt;)

Hursom, häckplantorna heter Liguster. Den är vintergrön och storbladig. Just denna som jag fått skall vara tjock och fin. Redan till kommande vår skall den bli en meter hög. Den som lever får se...



Ner i jorden skall de imorgon fredag. Och då skall "trädgårdstomten" Mange hjälpa till.




Jag önskade mig en Magnolia, och det fick jag. Värsta bjässen fick jag hem!



Trodde jag skulle få hem en liten buske som skulle ta lång tid på sig att växa till sig. Fast Skåningarna kan väl sin sak;)



Den är full av små knoppar som kommer att bli ljuvliga stora vackra blommor till våren.

Längtar;)



Fick dessutom hem ett rosa kinesiskt kösbärsträd utan körsbär! Hm, det ger jättefina rosa blommor fast inga körsbär. Perfekt för mig! Då slipper jag grisa med gamla bär som ligger och skräpar på min lilla gräsplätt!

Visar mer immorn!