tisdag 29 april 2008

CASA REAL

I Spanien döper man alltid sina hus. En del namnger husen efter sina barn, andra efter någon ort de ursprungligen kommer ifrån och ibland ser man hus med påhittade namn.

Jag har alltid drömt om att bygga ett hus i Spanien, gärna på Mallorca. Mina föräldrar kommer från Madrid, men vi har tillbringat många sommrar på Mallis.

Det är mitt paradis. Där finns det många orörda guldkorn och fantastisk natur. Dessutom bor det många kära vänner och bekanta till oss där. När vi gifte oss sommaren 2001 var det en självklarhet att ha brölloppet på ön.

I min dröm så skulle jag döpa mitt sommarresidens till "CASA REAL"

Varför då undrar kanske ni?

Våra barn heter Rebecca och Alexandra, de är det finaste jag har. RE, står för Rebeccas två första bokstäver och AL för Alexandras. I Mina ögon så är mina vackra döttrar mina "prinsessor".

Real betyder kungligt på Spanska. I centrala Madrid finns det ett kungaslott som heter Palacio Real. Mitt emot slottet föddes och växte min far Carlos upp. När min farfar Fernando levde så åkte vi ofta dit och hälsade på. Jag har många barndomsminnen då jag lekte kurragömma i slottsparken med mina bröder och kusiner. Det fanns/finns härliga labyrinter där som var perfekta för lek. Jag har alltid varit fascinerad av just ordet Real och det Spanska slottet.

Nu bygger inte vi hus på Mallis utan i Sverige. För vår del så är det väldigt långt till att någonsin kunna bygga ett eget hus på Mallorca. Om vi inte vinner på Lotto vill säga;-)

Därför har jag nu istället bestämt mig för att döpa vårt Svenska hus till just "CASA REAL"

Viva Espana;-)

måndag 28 april 2008

Tillbaka till verkligheten.

Det var mer än en vecka sedan som jag skrev på min blogg och jag har mina skäl. Vi har som jag tidigare berättat ett jättestort engagemang i Innebandy. De sista två veckorna har i princip endast ägnats åt det. Dessutom har jag arbetat på Gastronord/ Vin Nordic under veckan som varit och haft ytterst lite tid över för husbygget.

Nu är innebandy säsongen äntligen över och återigen, för er som är intresserade läs min andra blogg.

Vi var ute vid huset igår söndag och fick se att fasaden putsats. Nu återstår målningen. Jag tycker att man redan nu kan se hur fint det kommer att bli. Färgen vi valt är "Funkis vit".

Själva stomresningen är klar och således även den entrepenaden som vi köpt. Det kommer att bli en besiktning på stomresningen samtidigt som besiktning av putsningen nästa vecka.

Nu återstår "vårt" jobb. Dvs det invändiga. Ludde skall göra det mesta jobbet själv, med lite hjälp dock. Ventilation, plattsättning och målning har vi anlitat personal till. En snickare kommer att gå på bygget lite dagtid och hjälpa Ludde med det. Nu har ju Ludde lösgjort alla träningskvällar så det är bara att kavla upp ärmarna och börja köra på;-)

Trädgården ska vi försöka göra samtidigt som det invändiga. Vi vill helst flytta in till ett hus som är helt färdigt invändigt och utvändigt. Där är planeringen i full gång och det kommer att bli så perfekt.





Nu kör vi så det ryker;-)

söndag 20 april 2008

Piff och Puff

Våra snickare som rest huset åt oss visade intresse för Luddes innebandy och eftersom de gjort ett fantastiskt bra jobb så ordnade vi med biljetter både till final och bankett åt dem.



Jag har hela tiden kallat dem för "Piff och Puff" Nu har jag dock lärt mig att de heter Stefan och Erik.

Trots torsk och endast ett silver iår så hade vi det riktigt trevligt på kvällen;-) "Piff och Puff" gillade vårt damlag såpass att de lovat att supporta dem nästa säsong!

Ps. Om det är någon som är intresserad av innebandy så kan ni kika in på min andra blogg. http://www.majsanochflaggskeppet.blogspot.com/ Ds.

torsdag 17 april 2008

Köpstoppet upphävt.

Om inte annat så tillfälligt i alla fall;-)



Jag hade ju bestämt mig för att inte köpa på mig en massa inredningsprylar innan flytten. Nu fick man ju ett sådant bra tips från Hilleshög bloggerskan så jag kunde inte låta bli.

Tack än en gång Liv!

Det är gummikorgar gjorda av gamla bildäck som man kan ha ved i. På nätet finns de för 500:- men hos Jysk så kostar de endast 129:-

Jag slog till och köpte 2 av bara farten. Kanske kan jag använda den andra som blomkruka. Eller så kan man rulla ihop plädar och ställa ner dem i korgen till altanen. När det blir lite små kyligt på kvällarna tar man fram korgen och bjuder sina vänner på en filt.

onsdag 16 april 2008

Snart Final

Detta har absolut inget med husbygge att göra, men det påverkar vårt husbygge i allra högsta grad!

Denna vecka har vi helt lagt husbyggetankarna åt sidan och vi förlitar oss på att vår personal sköter sig själva utan problem. (Vi är inte oroliga)

Det vi ägnar mest focus på just nu är den stundande SM-Finalen på Lördag och Semifinalen på Söndag.

Ludde är ju inte bara en duktig elektriker, han är även en grym coach för inte mindre än två talangfulla lag.

På lördag spelar hans Damlag (Balrog) final i Globen kl. 12.30. Den matchen kommer att sändas direkt på TV4. Kolla in matchen! ser ni en coach som viftar mycket med armarna i Balrog båset så är det Ludde ni ser.

Vid ett eventuellt SM-Guld så kan Ludde bli historisk. Han har även ett SM-Guld som Herrlags Coach 2004, och 2 SM-Guld som spelare. Samtliga i samma förening!

På söndag spelar hans Pojkar-92 (Balrog) semifinal i kampen om bäst lag i Stockholm. (Pojklaget vann även SM-Guld för 15 åringar för 2 helger sedan)

Så nu kanske ni förstår varför det är svårt att ha husbygge i tankarna denna vecka;-)

Håll tummarna nu för oss alla ni andra husbloggare!

lördag 12 april 2008

Planering av tomt

Vi är inte alls i närheten av att vara klara med varken fasaden eller med det invändiga ännu och ändå har vi haft en kille ute på tomten idag som skall hjälpa oss att planera den.

Han gav sin syn på det hela och det kommer att bli superbra! Det kommer att bli mycket sten och mur och Ludde som är belysningstokig kommer att belysa muren och gångarna i marken med infällda lampor.

Altanen kommer att bli supermaffig, och soffgruppen som du "Svartataket" har lagt ut bild på på din blogg kommer att göra sig perfekt där!

Inte mycket till rapport, men i mitt huvud ser det riktigt bra ut;-)

fredag 11 april 2008

Fasad läktning innan putsning.

Med tanke på senaste tidens skriverier angående nya puts hus som möglar så har man ju givetvis dragit öronen åt sig och studerat ämnet lite mera noggrant.


Vad vi gör för att undvika eventuell fukt som fastnar mellan fasaden och putsen är att vi läktar både på längden och tvären. På så sätt skall luften kunna gå kors och tvärs emellan och mögelangrepp undvikas.


Självklart medför detta en merkostnad, men på längre sikt kanske vi sparar in den.


Om drygt en vecka ska fasaden vara klar.

Ludde har "elat" idag

Eftersom putskillarna håller som bäst på med att läkta upp hela fasaden så passade Ludde på att se till så att all utomhusbelysning hamnar på rätt ställe. Vi vill inte ha fula kablar och dragningar sedan på fasaden.

Elskåpet ombesörjdes också idag. Det gäller att dra in tillräckligt många rör så att all teknologi ska få plats i framtiden.

Det är skönt att ha en make som kan sin sak.
I helgen ska det jobbas vidare.

onsdag 9 april 2008

Inspirerad till ingen nytta

Dagens besök vid huset gav ju inte mycket direkt. Visst går det så sakteliga framåt men nu är jag så inspirerad av de andra husbloggarna som visar inredningssaker de köpt och tapeter de satt upp och möbler de hittat. Jag är inte i närheten av något sådant ännu.

Jag har bestämt mig för att inte titta eller köpa hem nya saker förrän det börjar likna ett hem på riktigt. Vi ska ju flytta ut ur vårt befintliga hus 2 månader innan vi flyttar in i det nya så det känns väldigt onödigt. Dessutom så "tvilling" som jag är så kommer jag säkert att fastna för helt andra saker i Juli än vad jag kanske fastnar för nu.

Idag var jag hos min "nya" köksarkitekt LottaTibro kök. Vilken tur att jag snubblade över henne. Jag har tidigare berättat att jag inte riktigt var på samma planet som den vi blev tilldelade. Jag hade onda aningar när köket efter en himlans massa strul blev klart och snacka om att mina onda aningar blev besannade tack vare Lotta.

Det var massor som var fel! Nu har inte vårt kök börjat produceras ännu så till all tur hinner vi korrigera alla missar. Det kostar oss en massa onödig extra energi visserligen men det är det verkligen värt.

Tänk om vi hade satt upp det här felaktiga köket i vecka 24 och upptäckt alla fel först då! Vad jobbigt det hade blivit för oss!

Nu känner jag mig trygg med Lotta och om du Lotta läser det här så ska du veta att jag är oerhört glad och lycklig över att jag fann dig;-)

Snart så har vi nya fina KORREKTA ritningar på köket och då skall jag självklart lägga ut dem här.

Idag bjuder jag på två inredningsbilder;-) i brist på annat dårå!

Så här fint kan man ha det i sitt "personalrum" (mitt blivande vardagsrum)
Och vad är det för j*vla väder vi har :-(

tisdag 8 april 2008

Takpannor och puts

Nästan dagligen tittar jag förbi huset. Det är svårt att låta bli. Tur för mig att vi bygger nära, i grannkomunen. Det är så spännande för man möts alltid av något nytt.

Dessutom så blir byggkillarna glada när jag kommer på besök. Kanske beror det på att jag för det mesta har med mig något till dem;-) Senast var det glass i stora lass och det gick åt kan jag lova!

Halvvägs hade de kommit med takpannorna och idag trodde de att de även skulle hinna med att sätta upp garaget.

Igår när jag tittade förbi så hade teamet som skall putsa vårat hus varit vid huset. De hade intagit vårat blivande vardagsrum!

De hade spikat upp krokar på väggen där vi skall ha vår tv för sina arbetsklädder. Ställt upp ett bord med micro och diverse "lunchrums" pinaler och placerat ut lite campingstolar.



Det är bra att personalen gör det hemmamysigt för sig!

Mi casa es su casa;-)

söndag 6 april 2008

Finalister till hjälp.

Idag var vi tvugna att forsla bort allt skräp från tomten. Till all tur så kom Johanna Dahlin, Hanna Olsson och Helga Karlsson till vår undsättning.

Nyss hemkomna från Göteborg med en semifinalserievinst i bagaget och med en SM final i sikte den 19 April så tvekade inte brudarna att hjälpa sin coach med "skitgörat"





Johan "tummen" Samuelsson Luddes ass coach hjälpte även han till.
Tack ungdommar för hjälpen!
.
Det var guld värt.....
.
och ett "riktigt" guld hägrar ;-)

Karlsson på taket?

Nej, men väl en Lundin på taket. Ludde fick en liten lucka i fredags och åkte med till bygget för att se efter själv hur arbetet fortskridit. Han har ju mycket att stå i nu med sitt innebandylag. (Till helgen skall det spelas en semifinal i Göteborg.)
Eftersom Ludde inte är höjdrädd så klev han upp på taket och morsade på Piff, Puff och Fredrik.

När vi kom dit så lyftes takpannorna upp på taket. De skall lägga ut dem på måndag. Med vår tur så kommer det väl en ny snöstorm då!

tisdag 1 april 2008

Aktivitet

Nu har våra byggare återvänt så det är återigen aktivitet på vårt hus.

Eftersom det inte finns plats för någon container för tillfället så får man samla skräpet på den lilla yta som blir över. Till helgen får vi nog hyra ett släp och åka till miljöstationen för att inte våra stackars "byggkillar" skall behöva snubbla över denna bråte.

Takpannorna har vi fått ställa hos grannen så länge.

"Piff" Fredrik och "Puff" är ALLTID lika glada och trevliga när man hälsar på! Thomas, "den långe" och "den blonde" är på annat håll idag. ( Jag glömmer vad dom heter så jag har döpt om dem)

Nu har vi fått hängrännor.

Det börjar allt likna ett hus mer och mer.


Hoppas att det härliga vädret håller i sig nu så att killarna får bästa förutsättningarna när de ska upp på taket nästa vecka och sätta takpannorna.

Garage grund

Vi har inte direkt haft någon vidare tur med våra grundläggare. Nu äntligen så har de fått den berömda bakdelen ur vagnen och börjat på grunden till garaget. Det har varit väldigt problematiskt för "mina" snickare att inte ha haft grunden klar.
Vi vill ju gärna få upp dessa garageväggar på plats så att vi kan frigöra plats för takrännor, container, lyftkran mm.
På fredag skall grunden gjutas, två veckor för sent alltså...


men den som väntar på något gott, får tydligen vänta lite till.